Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje ktoś z Was jutro z rana gdzieś pojeździć w okolicy Wrocławia? Chętnie bym się podłączył.

Ja jako że mogę przeznaczyć tylko jeden dzień w tygodniu ma rower jeżdżę regularnie w soboty.

Nie interesują mnie wycieczki po wałach i inne włóczęgi po rynkach czy innych miejskich terenach.

Staram się omijać asfalty i jeździć tylko terenem, tylko wtedy jest ciekawie.

Na razie północne tereny okolic Wro. Trzebnickie wzgórza, okolice Obornik Śląskich, Wilczyn, Kuraszków. Tam gdzie da się wycisnąć troszkę przewyższeń i adrenaliny na nizinach.

Jak stopnieją lody to bliższe góry w które można dojechać w miarę szybko pociągiem i okolice Ślęży.

Dystanse tak w przybliżeniu to 50-100km w zależności od pogody i mojego aktualnego samopoczucia

Dzisiaj też gdzieś pojadę.

Zaprzestałem tutaj zamieszczać swoich wyjazdów bo użytkownicy dolnośląskiego to raczej samotnicy i Ci co pedałują klawiaturą...

Witam,

chciałabym dodać, iż jestem tutaj nowa i bardzo chętnie przyłączę się, jeśli tylko można, do wspólnych wyjazdów. Posiadam rower crossowy, więc nakłada to na mnie drobne ograniczenia :) Obecnie mieszkam w okolicach Różanki, ale wiadomo rowerem wszędzie blisko. I jeśli chodzi o krótsze wypady to bardzo chętnie jeżdżę również w tygodniu.

Czekam w takim razie na informację co, gdzie, kiedy i czy można? :)

Pozdrawiam

Natalia

To ja też się dopiszę :)

Sezon się rozpoczyna, więc trzeba coś pokręcić. Jeśli będzie planować jakieś wycieczki - wrzucajcie info, w miarę możliwości (w weekendy), postaram się dołączyć. Wprawdzie formy trochę brak, ale postaram się nie zostawać jakoś specjalnie z tyłu :)

PS: Mieszkam na Psiaku.

Pozdrawiam, Janusz.

Ja śmigam codziennie, śródmieście. Jeśli ktoś coś pisać :)

Śmigającego codziennie troszkę się "boję" póki co :) Jestem w trakcie odbudowywania kondycji - ale ćwiczę ostro i pewnie niebawem się odezwę :D

Pozdrawiam

mnie obawiać się nie musisz, jeżdżę powoli i nie mam licznika ! :)

Ten ! trochę mnie jeszcze zmyla :) Ale w takim razie zamiast za 2 tygodnie, odezwę się w przyszłym :) I tak muszę czekać na kuriera z przesyłką rowerową, bo mój stary jednoślad przechodzi na emeryturę :)

Pozdrawiam i do pojeżdżenia ;)

no to piękne okolice (sam mieszkam na obornickiej :). na wały blisko a jak coś to po zmroku zawsze można wyskoczyć na króciutki rowerowy spacerek śladami obwodnicy śródmiejskiej.

W przyszłym tygodniu w dzień, wieczorem, w nocy - niezależnie od pogody :) I do zobaczenia na wałach :)

Alegra a ty wczoraj nie jechałaś ul osobowicką , bo widzialem jakąś fanatyczkę roweru na trekkingu ok godz 13.

Hmm jeździłam wczoraj w granicach 14, ale crossem, więc to niestety nie ja :)

A odnośnie powyższego postu to w zależności od czasu wolnego, jeżdżę w okolicach lasu Osobowickiego i północy Wrocławia, a przy dyspozycji dłuższymi chwilami - wszędzie gdzie się da :D I raczej unikam asfaltu.

witam

Tak sie zlozylo ze mam najblizszy poniedzialek wolny i z checia wykorzystam to na wypad rowerowy w gory. Myslalem o dystansie 30 do 40 km po szutrowych drogach ( te powinny byc juz przejezdne) w jakichs niskich gorach np rudawach janowickich. Oferuje przewoz osoby i roweru moim samochodem. Mam miejsce dla dwoch, oprocz mnie, osob.

Ps. Jesli warunki pozwola to za checia zbocze z pozarowek na rzecz trudniejszych technicznie odcinkow.

Mokro, jak sama nazwa wskazuje :D. Nie ma co przesadzać, to nie jest ten gatunek błota, który zalepia wszystko. Długie to to jest na jakieś 300-400m, ale spokojnie można to łączyć z innymi ścieżkami występującymi w tym lesie.

Więcej zdjęć http://picasaweb.google.com/109477426141688899517/20120309Rower?authkey=Gv1sRgCMX1_ZvOw-DNRQ#5717959329875801458

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...