Szoppers Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Dzis wrocilem z dyzuru i ide kimac.. a do tego pogoda srednia jesli jutro bedzie znosnie na dworze to ja chetnie czyli zostajemy w domach? odzewu brak taka opcja na niedziele tez mi pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Bo ja do pracy musiałem podjechać... ale koło południa kończę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Świrujemy pawiana? Jutro raczej, w niedziele mam zacząć mocno dmuchać... Tfuuuu, MA zacząć, a nie MAM zacząć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Świrujemy pawiana? Jutro raczej, w niedziele mam zacząć mocno dmuchać... Tfuuuu, MA zacząć, a nie MAM zacząć :D siedze w szpitalu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Buuu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 idzie ktoś pojeździć , wczoraj było -7 i nawet nieźle było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Ja atakuję Trzebnicę. Las bukowy i inne laski i pagórki po drodze. Takie wariacje na temat dawnych maratonów. O 11 startuje z Kamieńskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Gdzie we Wrocku są fajne miejscówki do pojeżdzenia na rowerku mtb? Mieszkam doslownie 1 km od górki przy ul Skarbowcow. Ostatnio byłem też w lasku Rakowieckim , słyszalem że fajnie jest na ul Chopina . Gdzie we wrocku odbywają się maratony mtb?Musze poznać jakieś ciekawe tereny do jeżdzenia , wczeniej mialem rowerek typu cross więc latałęm głównie po asfalcie. Niestety z braku czasu musze szukać cos na terenie miasta. Wyjeżdza ktoś czasem w góry izerskie , chętnie byśmy się zabrali z żoną , celem poznania nowego terenu jak i grona forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Łukaszu, w złym miejscu mieszkasz... Na południu Wrocławia ciężko coś ciekawego znaleźć... Mieszkałem tam w latach 2005 - 2007... Poza miasto na południe off-roadem nie wyskoczysz, gdyż pola i autostrada... Najlepiej jechać wzdłuż ciagu Wiśniowa - Armii Krajowej (ścieżkami rowerowymi) aż do "ślimaka" na połączeniu z Krakowską... Tam śmigasz w las i wyjeżdżasz nad odrą niemalże na Biskupinie... A stąd już albo wałami nad Odrą w dowolnym kierunku, albo na Mokry Dwór... Ogólnie "cały" Wrocław jeździ w Lesie Osobowickim, Rędzińskim, na terenach irygacyjnych i po Wzgórzach Trzebnickich... Czyli północne rejony... Izery - coż, odwiedzane tak często, że aż nudne... Ale zawsze wracam, gdyż jednak świetne są do rowerowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Dzieki za porady bezcenne , dobrze ,że przypomniałeś o lesie osobowickim bo wypadł mi z głowy . Byłem tam kiedyś na spacerku. A w izerach bylem raz i bardzo mi się spodobalo tylko pojechałem w ciemno i z Jakuszyc puscilem się w dól przez Harrachov aż na Izerke a wystarczylo pojechać w prawo i zaoszczędziłbym 20 km:D.... Dlatego uważam , że warto zabrać się z kimś kto zna te tereny. Ale do czasu wyjazdu mam nadzieje że uda się spotkać we Wrocku i omówić ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 2 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 JOŁ! Straszne mrozy zapanowały w naszym kraju ale chyba nie będę siedział w domu w sobotę. Mimo planowanego minus 10 w dzień planuję pojeździć. plan: czas - Około 2 max 4 godzin na orzeźwiającym świeżym powietrzu dystans - tradycyjna 50 z tym razem ewentualnym małym plusikiem nawierzchnia - chciałbym żeby w 100% szutrowa ale się nie da, asfalt też będzie... topografia - czasem pagórkowata żeby się rozgrzać na podjazdach lokalizacja - północne okolice wro albo Oborniki albo Trzebnica Byli by jacyś chętni?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 2 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 siema Chaoz, w Lubominie -20 i pół metra śniegu, boże jak ja bym już coś na rowerze pojeździł, zazdroszczę wam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 2 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Mimo planowanego minus 10 w dzień planuję pojeździć. Chaozz, na narty się przerzuć... Monotematyczny jesteś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 2 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A ja sie na maxa sie rozchorowalem i nie jezdze juz 3 dzien ale mam nadzieje ze na dwie godzinki w sobote uda mi sie wyjsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 2 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 siema Chaoz, w Lubominie -20 i pół metra śniegu, boże jak ja bym już coś na rowerze pojeździł, zazdroszczę wam Spokojnie oddał bym 3 miesiące bez bika żeby przez resztę roku móc po pracy wsiąść na rower i zrobić ten podjazd na Mniszka a potem ten zjazd Twoim singlem z Trójgarbu... Trudno, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma... A z tą monotematyką to tak nie do końca. Czasami mam tyle zajęć że na rower nie ma czasu (ostatnio zatrułem się na powrót NBA i jak zawsze książki) a mam takie powiedzenie że jak już w coś się angażować to na 100%, nie uznaje półśrodków ani zbędnych kompromisów. W sobotę biorę termos z herbatą w plecak i w trasę jak ktoś chętny -zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Żeby nikt się nie martwił dlaczego temat zlociku 30. marca - 1. kwietnia przepadł - po 23:00 pojawi się nowy temat, lepszy, zaktualizowany, szybszy, piękniejszy i pachnący fiołkami Po prostu nastąpiło tyle zmian, że lepiej będzie założyć nowy. Safian usunął tamten na moją prośbę, więc spokojna głowa, Alles ist unter den Kontrol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hm0 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 ...zjazd Twoim singlem z Trójgarbu... Co? Jak? O jakim singlu mowa? Oficjalny czy prywatny? Podzieli się ktoś dokładniejszą lokalizacją/mapą/gpx-em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam mam pytanie odnośnie gór izerskich ponieważ wiekszość tematów z tamtą okolicą jest zablokowana. W niedlugiej przyszłości (marzec) zamierzam wybrać się z żonką na rower w okolice Świeradowa Zdrój na Single track ponieważ nigdy tam nie byłem mam pytanie .W jakie miejce w Świeradowie mam pojechać aby wskoczyć na tę ścieżke Single track ??? Gdzieś przeczytałem że wjazd obok gondoli może chodzi o to miejsce Gdzie ewentualnie jest inny wjazd i czy tam można jeździć tylko w jednych kierunku i czy w ciągu jednego dnia da się wszystko zwiedzić ? Słyszałem w radiu ,że w 2011 r powstało ok 50 km scieżek. Znalazłem taką mapę ale nie widać dokladnie punktów gdzie można wjechać z szosy. Może mi ktoś podać nazwe ulicy z której nalepiej rozpocząć single track. Proszę o porady osób , które odwiedziły to miejsce. I mam jeszcze takie pytanie czy te wszystkie trasy z w/w mapy sa dobrze oznakowane i w miare możliwosci połączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 ze Świeradowa podjeżdżasz na tą górę na której jest nartostrada przebijasz się bodajże niebieskim szlakiem do checz na Smrek(fajny kawałek), potem trochę w dół, ale nie wybieraj niebieskiego (zresztą zakaz wjazdu rowerów tam będzie) i jesteś na singlu w najlepszej jego części, tyle że w marcu będzie tam jeszcze pewnie pełno śniegu. singiel jest dobrze oznakowany jednak zgubić się też jest możliwość, z powrotem, można tak samo, a można szosą, całkiem fajnie i szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Rozumiem ,ale gdzie mam zaparkować auto? zeby mieć najbliżej do singla. Czy miejsce przy kolei jest okey? na w/w mapie jest gdzieś w poblizu parking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 ja jechałem do samego Novego Mesta - tam jest drogowskaz na singla i jest parking oczywiście płatny ale płaciliśmy 5zl(tak tak złotówki) za cały dzień, do singla masz dosłownie 30-50m bliżej się nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Chyba też tak zrobie masz na myśli ten parking? Na stronie producenta znalazłem trasę dojazdu Którędy na Singltrek | Singltrek pod Smrkem , przeanalizowałem to tez na googlemaps Uploaded with ImageShack.us Najkorzystniej będzie zaparkować chyba tam , czy ma ktoś lepszy pomysł a może lepiej zaparkować w Swieradowie przy kolejce na ul Źródlanej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 ten parkin wskazany na twoich linkach to tzw parking pod beczką ja jechałem na parking ten na lewo przed wjazdem w ryneczek:) można też na rynku w sumie zaparkować i na start masz niezły podjeździk na rozgrzewkę - opcji jest klika, wybierzesz swoją własną pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 To nie jest parking pod beczką, a centrum Singletrack. Parking pod beczką jest w miejscowości Lázně Libverda, czyli zjazd do centrum Novego Mesta i na rynku w lewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 W takim razie parking "pod beczką" Singletrack będzie najrozsądniejszą opcją? Wiadomo że okoliczny teraz poza parkingiem też obadam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.