Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Pierwszy raz tutaj, ale widzę że dużo rowerzystów tutaj. Mam takie pytanie ponieważ śmigam regularnie dopiero od września, teraz przerwa gdyż nie posiadam jeszcze całego sprzętu (odpowiednich ubrań) ale jakie są fajne trasy po Wrocławiu lub okolice? Tak do 80km bo to na razie mój najlepszy wyczyn rowerem:/ Mam też takie pytanko bo przeczytalem połowe waszych dyskusji o różnych wyprawach szczęgólnie fajne są te w góry czy na wszystkich trasach tam potrzebny jest rower typowo dostosowany do terenu? Chciałbym też pojeździć na takie wypady jednak chyba mój rower mnie ograniczy, a na razie jako studenta nie stać mnie na 2 :/ (obecnie jeżdżę merida crossway tfs-v 100)

Pozdro Kuba

P.S.

Mam nadzieje, że dobrze trafiłem i znajdę wreszcie ludzi do wycieczek rowerowych bo do tej pory ciągle samemu :/ Aha i sory jeszcze za brak profesjonalnego podejścia, ale naraize jestem laikiem rowerowym...

W górach są też zwykłe leśne dukty, w takim terenie każdy da radę. W okolicy również nie ma zbyt wymagających tras i crossem można fajnie pośmigać. Na początek możesz spróbować Wzgórz Trzebnickich, masz na zachętę klik.

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ztbecoqevswxjtyc

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gtvaynwcjwqbdypx

To z szosowych, a z terenowych widokowy rowerowy z Taczowa małego do Lasu Malin.

Chciałbym też pojeździć na takie wypady jednak chyba mój rower mnie ograniczy, a na razie jako studenta nie stać mnie na 2 :/ (obecnie jeżdżę merida crossway tfs-v 100)

Jeśli twój rower to cos takiego: http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-merida-crossway-tfs-100-v-2011.html to wjedziesz nim prawie wszędzie... Pamiętaj, że "nie sprzet, a technika zrobi z ciebie zawodnika"...

Ja śmigałem po górzystych lasach rowerem Romet Wigry 3 (zielony) w zeszłym tysiącleciu zanim jeszcze rowery górskie wymyślono... Kumpel miał Jubilata z przerzutkami i to był dopiweo wypas...

Poczekaj do wiosny... Umów się z nami na jakąś lokalną przejażdżkę... Zobaczysz jak jeździmy... Podszkolisz technikę najpierw na płaskim, później na pagórkowatym... A później pchaj się w góry, bo to największa frajda...

Poczekaj do wiosny... Umów się z nami na jakąś lokalną przejażdżkę... Zobaczysz jak jeździmy... Podszkolisz technikę najpierw na płaskim, później na pagórkowatym... A później pchaj się w góry, bo to największa frajda...

Z wielką chęcią :)

Tak to mój rower. Co do Twojej propozycji jestem za, bardzo chętnie się zabiore :)

Z wielką chęcią :)

Tak to mój rower. Co do Twojej propozycji jestem za, bardzo chętnie się zabiore :)

Witaj kolego. Mam podobnej klasy rower - Unibike Viper 2011. Do rekraacyjnej jazdy nawet po "poważnych" górach jest jak najbardziej ok. W tym sezonie przejechałem ok. 2 tys km. asfalt 60% teren 40%. Kilka razy wjazd (podkreślam) :teehee: na Wielką Sowę, Sobótkę, okolice Gromnika nawet dwa razy w tygodniu i Żmijka daje radę. Jak na razie jedyne modyfikacje to wymiana opon z fabrycznych Tyrago na Smartsamy. W najbliższej przyszłości planuję wymianę zębatek na korbie - obecnie 28, 38, 48 na jakieś mniejsze 22, 38, 42 jak będą pasować. Zmieniam bo na naprawdę ostrych podjazdach brakuje niższych biegów - min. prędkość obecnie to 7 - 8 km/h przy normalnej kadecji. Można wolniej kręcić ale wtedy trudniej utrzymać kierunek i równowagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...