Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Da chłop rade twardy jest nigdy nie wymięka!

Nie miałem z Nim styczności, raz tylko spotkałem na sowie ale słyszałem o Nim tylko dobre rzeczy.

Szacun i mocno zaciśnięte pięści dla chłopaka!

Czasami mam wrażenie że wszyscy kiedyś wrócimy ze szlaku w karetce prędzej czy później...

Ale czasami żeby poczuć że się żyje trzeba życie zaryzykować.

Kocham te uczucie po zjeździe i między innymi to robię.

Pozdro i do zobaczenia na szlaku!

• 2 tygodnie później...

W sobotę byłem w Czernicy, jechałem wzdłuż Odry po wałach, potem kawałek w lesie. Plecy jeszcze mnie bolą, za tydzień też się tam wybieram :icon_wink:

Trasa niezbyt zróżnicowana ale jak dla mnie, to trochę się zmachałem. Głównie szuter, trawa, kostka poniemiecka i trochę w lesie.

Po drodze do Czernicy, w okolicy Gajkowa, po prawej jest lasek z trasami dla rowerów, skocznie, zjazdy, podjazdy itd.

Od mostu zwierzynieckiego to około 17km w jedną stronę, ja do mostu mam jeszcze dodatkową dychę, a później wiadomo, powrót.

Zrobiłem wczoraj łącznie 64,8km, dla mnie to wyczyn, bo ostatnio w podobną trasę wybrałem się około 15 lat temu :icon_wink:

• 2 tygodnie później...

Jest ktoś chętny na rower w góry(sobota 5.11.11)? (3/4trasy z góry się jedzie, więc luz ;> )

Długość trasy: 73,5 km

Całkowite przewyższenie: ca. 1420 m

Ukształtowanie terenu: Pół górzysta - Pół płaska

Nawierzchnia: Utwardzona, Nie utwardzona, Żwir

Kategoria:

Odpowiednia dla roweru szosowego

Odpowiednia dla roweru górskiego

Stworzona: 28.06.2011

http://www.bikemap.net/route/1075437#lat=50.24369&lng=16.70883&zoom=11&type=2

Dojazd i powrót (kochane pkp):

(cena jak za normalny, do 26roku życia jest zniżka 26% więc trzeba odliczyć

i za rower dodatkowo chyba +2*2zł)

Wrocław Główny -> Roztoki Bystrzyckie

05.11.11

06:33 -> 09:01

07:54 -> 10:23

cena: 22zł

Kamieniec Ząbkowicki -> Wrocław Główny

05.11.11

14:00 -> 15:23

16:05 -> 17:30

16:50 -> 18:12

cena: 15zł

Zapytanie, kto dzisiaj około godz. 15:30 gnał wałem Odry z Bartoszowic do Zoo w niebieskich spodniach na białym Skocie? ;)

Jeśli to czyta, to podziękowania. Tak jest, jak tempo narzuci ktoś z przodu, to temu z tyłu też się dobrze kręci,

samemu jakoś tak ciężko sobie tempo narzucić. Na odcinku około 4km prędkość nie schodziła poniżej 27km/h,

jak na moje "kilo" niezły wycisk.

Swoją drogą, tam jest taka ubita droga i milion małych kamerdolników, miałem wrażenie jakby opony w tym Skocie szły jak po maśle ;)

• 4 tygodnie później...

Ktoś podpowie, gdzie we Wrocławiu można kupić w dobrych cenach lekkie rogi, np. Smica, Boplight itp. i piankowe gripy? (pokroju Bontragera Lite)

sportowy-rowerowy na terenie portu miejskiego ew sport-profit na kleczkowskiej

W sobotę do Sobótki, na Ślężę ? :036:

Czyste niebo- dobra widoczność z góry.

Brak wiatru i prawie ciepło B)

Ktoś chętny, a może jakieś inne ciekawsze propozycje ? Nie można zmarnować takiej pogody :thumbsup:

http://new.meteo.pl/...type=0u&id=1169

Elo, jestem z Sobótki, co weekend jeżdżę po lesie zazwyczaj sam a że teraz ludzi prawie nie ma to samemu trochę głupio, tak więc zapraszam, oprowadzę,

Ostatnio mocno wiało i na szlakach nie ma liści, idealnie widać gdzie są kamienie, a gdzie ubita ziemia,

mam swoją ulubioną trasę prawie z samego szczytu, mało kamieni, prędkość w przedziale 30-50km/h, tak że spokojnie,

kontakt na gg: 9429031

A na zimę planuję jakiś większy wypad z samego szczytu, tylko musi być dużo ubitego śniegu, byłem rok temu i było... :teehee::woot:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...