inhibitor Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Dzięki wszystkim za wczorajszego tripa... Było wszystko to, co lubimy: błoto, szlaki niknące w krzakach, błędne mapy, braki oznakowań, dzika zwierzyna, gleby, męczące podjazdy, trudne technicznie zjazdy, rozczłonkowanie się grupy, padalce, strusie, dziki, sarny, uprawy tytoniu, pola konpii... Zdjęcia do ogladania (mały rozmiar): https://picasaweb.google.com/anionit/2011_09_10WzgorzaStrzelinskieRoweremRozmiarZdjecMaY?authkey=Gv1sRgCPqqv5n5iaiy9gE# Zdjęcia w oryginalnym rozmiarze (do pobrania dla uczestników): https://picasaweb.google.com/anionit/2011_09_10WzgorzaStrzelinskieRoweremRozmiarZdjecOryginalny?authkey=Gv1sRgCNPD_cmWi-eiPg# Okolica ma niesamowity potencjał... Przede wszystkim jest odludna... Do tego mocno zróżnicowana krajobrazowo: są lasy, pola uprawne, odcinki górskie, wiejskie drogi... Niby najwyższe wzniesienie ma niecałe 400m n.p.m. ale ukształtowanie terenu wymusza jazdę interwałową i miłe zmęczenie... Do tego raptem 40 min. pociągiem od Wrocławia (bilet 9,5 PLN z rowerem, a jak się zbierze trójka to jest jakaś promocja i wychodzi ciut powyżej 8 PLN od osoby)... Na pewno znacznie lepsza alternatywa od oklepanej Ślęży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Taaa... Taki chilloucik wycieczkowo-krajobrazowy jak najbardziej wskazany Tereny naprawdę bardzo fajne, to co lubie interwały + techniczne zjazdy i strome podjazdy. Może przewyższenia nie porażają ale można było sobie ostro dać w kość i to błoto, super! Koleżanki mam nadzieje nie cierpią zbyt mocno po wczorajszej 60 w terenie?? Planuję tam wrócić i jeszcze dokładniej zbadać te górki a na razie dzięki za wycieczkę i do następnego! ps: Inhibitor dzięki za fotki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 No pieknie! My sie tu palujemy na nizinach zdobywajac pudla (nie mylic z podium;) a Chaozzik lasencje wyrywa im wiecej "zgubien" w tych lasach tym weselej w takim towarzystwie widze ze macie fote w miejscu gdzie "zoolty szlak mowi dobranoc" gratulacje wyjazdu.. zapodajcie gpx'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Lepiej napisz jak bylo na maratonie a nie oczy mydlisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 zapodajcie gpx'a Nie mamy... GPS się kłóci z pierwotną ideą rowerowania po lasach... Jeździ się na azymut i według mapy... Aczkolwiek mieliśmy taką mapę, że czasami czułem się jakby to była mapa Wyżyny el Paso w Chile - nic się nie zgadzało... im wiecej "zgubien" w tych lasach tym weselej w takim towarzystwie A to wynika z tego, co powyżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Lepiej napisz jak bylo na maratonie a nie oczy mydlisz No wiesz.. kilku Nas wyprzedzilo.. na podium juz miejsca nie starczylo Trasa bardzo podobna do wroclawskiego BM, fajny odcinek lasku podobnego do Wilczynskiego (piaszczyste) z podjazdami wymagajacymi srogiej redukcji.. troche szkoda ze start byl pozno (11) bo upal byl srogi.. sporo asflatow (ok 10km).. wrazenia pozytywne Spec i Bomber nie byly przesadnie zachwycone szutrami i asfaltami Evo nawet wygral w teletomboli gorace gadzety Super akcja w porownaniu z typowymi maratonami - bylo lane piwo w miasteczku startowym :D wrzuce dzisiaj relacje na pureMTB.pl, foty sie analizuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 inhibitor, tam tak jest - przed jedną z fraszek trzeba było dosyć mocno ją poprawić w przebiegu trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 No wiesz.. kilku Nas wyprzedzilo.. na podium juz miejsca nie starczylo Trasa bardzo podobna do wroclawskiego BM, fajny odcinek lasku podobnego do Wilczynskiego (piaszczyste) z podjazdami wymagajacymi srogiej redukcji.. troche szkoda ze start byl pozno (11) bo upal byl srogi.. sporo asflatow (ok 10km).. wrazenia pozytywne Spec i Bomber nie byly przesadnie zachwycone szutrami i asfaltami Evo nawet wygral w teletomboli gorace gadzety Super akcja w porownaniu z typowymi maratonami - bylo lane piwo w miasteczku startowym :D wrzuce dzisiaj relacje na pureMTB.pl, foty sie analizuja Panowie w calkiem dobrej formie po maratonie byli,niezbyt zajechani,wiec po stanie cielesnym wnioskujac,trasa faktycznie musiala byc przyjemna a ja mam nadzieje,ze smakowalo Milo mi bylo choc na te 1,5 godz ugoscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 trasa faktycznie musiala byc przyjemna a ja mam nadzieje,ze smakowalo Milo mi bylo choc na te 1,5 godz ugoscic trasa lux, widoczki miodzio, piaski spx, podjazdów mało, asfaltu w znacznej liczbie. Dzięki Ci o wlk Pilonie z ugoszczenie śmierdzących prawie maratończyków Popasik lux do zoba!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (...) Dzięki Ci o wlk Pilonie z ugoszczenie śmierdzących prawie maratończyków Popasik lux do zoba!!! Nie ma za co A ja byłem, obczaiłem, wytropiłem, dotarłem, zwiedziłem i zapamiętałem No i kto zajechał dalej w ten łykend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A ja byłem, obczaiłem, wytropiłem, dotarłem, zwiedziłem i zapamiętałem No i kto zajechał dalej w ten łykend? Hehehe grube fota mistrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Takie klimaty to tylko u mnie w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 to taka wiocha jest czy ktos dla jaj to postawil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 to taka wiocha jest czy ktos dla jaj to postawil? to nie wiocha - to las na zadupiu pewnikiem niedaleko bungaloła Pilonowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Pilon tam lepianke ma swoja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Jest taka wiocha, o pełnych i 100% na serio prawach administracyjnych, nie jest to niczyi wygłup, wioska składa się z trzech zagród i ma maksymalnie 300 m długości wzdłuż "drogi" Zdjęcie z tablicą jest zrobione przy czerwonej kropce, a cały Koniec Świata, to wspomniane 3 zagródki między kropką a lasem Na stałe mieszka tam jedna osoba, pozostałe dwa domy to domki wypoczynkowe, przyjezdnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 YO! Coś na sobotę? Jakiś wypad całodniowy. Jakieś bliskie górki?? Myślałem o powtórce na Strzelinie? Ewentualnie inne propozycje jeśli są... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 A wtrącając się, czy jutro przed południem ktoś kręci? Jeśli nie pojade do Szklarskiej (tzn jeśli nikt z FR nie będzie w weekend w okolicy, bo sam 5 dni nie chce siedzieć tam, ze względu na tabuny kobiet z całej Polski, które o tej porze roku szukają tam męża ), to chętnie kopne Strzelińskie w sobotę I jeśli nie pojade do Szklarskiej to kręcę jutro i w piątek w okolicach Wro i Wro, również zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorgov Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Ja jutro mam zamiar wybrać do Trzebnicy, mam w sumie cały dzień wolny, więc jeśli ktoś chciałby się też przejechać to możemy się dogadać. Będę jechał przez Krzyżanowice, Pasikurowice, Siedlec itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Rano muszę coś załatwić, na 99% nie wyjade poza Wrocław (tak serio, to żonie nie uda sie pojechać ze mną na urlop i szkoda mi siedzieć i jeździć tam 5 dni samemu i geby do nikogo nie uchylić, bo odzew Szklarsko-Izerski słaby), więc jeśli ruszałbyś po 11:30 to na 99% sie przytule Daj tylko znać o której i skąd ruszasz to będę wiedział czy mam po co sie starać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorgov Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 To może umówmy się w okolicach salonu Volvo przy skrzyżowaniu Krzywoustego z Brucknera, na godzinę 13, jak masz jakieś preferencje co do godziny to wal śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Oki, jeśli nie będzie mnie do 13:05 to znaczy że przerosło mnie to poranne załatwianie, śmiało wtedy ruszaj, nie ma opcji że bardziej bym się spóźnił niż 5 minut miejsce znam bardzo dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 YO! Coś na sobotę? Jakiś wypad całodniowy. Jakieś bliskie górki?? Myślałem o powtórce na Strzelinie? Ewentualnie inne propozycje jeśli są... Wracając do propozycji... Może byś sie skusił na dwudniówkę? Bo zawsze mi się marzyło z Kłodzka do Pasterki koło Szczelińca, tam nocleg w dość fajnym schronisku i powrót do Dusznik czy czegoś w tym rodzaju... Bo właśnie mnie kusi taka opcja na ten weekend... To może umówmy się w okolicach salonu Volvo przy skrzyżowaniu Krzywoustego z Brucknera, na godzinę 13, jak masz jakieś preferencje co do godziny to wal śmiało. Hej, przepraszam najmocniej, ale jednak mnie nie będzie - pare spraw mnie przerosło, już widze, że nie zdążę na zbioorke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorgov Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ok, spoko, tak czy inaczej będę o 13 pod Volvo na wypadek jakby ktoś się zdecydował. Mały update - ruszam o 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ja właśnie wszedłem do domu, niestety i tak nie zdążę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.