Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki wszystkim za wczorajszego tripa... Było wszystko to, co lubimy: błoto, szlaki niknące w krzakach, błędne mapy, braki oznakowań, dzika zwierzyna, gleby, męczące podjazdy, trudne technicznie zjazdy, rozczłonkowanie się grupy, padalce, strusie, dziki, sarny, uprawy tytoniu, pola konpii...

Zdjęcia do ogladania (mały rozmiar): https://picasaweb.google.com/anionit/2011_09_10WzgorzaStrzelinskieRoweremRozmiarZdjecMaY?authkey=Gv1sRgCPqqv5n5iaiy9gE#

Zdjęcia w oryginalnym rozmiarze (do pobrania dla uczestników): https://picasaweb.google.com/anionit/2011_09_10WzgorzaStrzelinskieRoweremRozmiarZdjecOryginalny?authkey=Gv1sRgCNPD_cmWi-eiPg#

Okolica ma niesamowity potencjał... Przede wszystkim jest odludna... Do tego mocno zróżnicowana krajobrazowo: są lasy, pola uprawne, odcinki górskie, wiejskie drogi... Niby najwyższe wzniesienie ma niecałe 400m n.p.m. ale ukształtowanie terenu wymusza jazdę interwałową i miłe zmęczenie... Do tego raptem 40 min. pociągiem od Wrocławia (bilet 9,5 PLN z rowerem, a jak się zbierze trójka to jest jakaś promocja i wychodzi ciut powyżej 8 PLN od osoby)... Na pewno znacznie lepsza alternatywa od oklepanej Ślęży...

Taaa... Taki chilloucik wycieczkowo-krajobrazowy jak najbardziej wskazany :)

Tereny naprawdę bardzo fajne, to co lubie interwały + techniczne zjazdy i strome podjazdy.

Może przewyższenia nie porażają ale można było sobie ostro dać w kość i to błoto, super!

Koleżanki mam nadzieje nie cierpią zbyt mocno po wczorajszej 60 w terenie?? :devil:

Planuję tam wrócić i jeszcze dokładniej zbadać te górki a na razie dzięki za wycieczkę i do następnego!

ps: Inhibitor dzięki za fotki!

No pieknie! :) My sie tu palujemy na nizinach zdobywajac pudla (nie mylic z podium;) a Chaozzik lasencje wyrywa ;) im wiecej "zgubien" w tych lasach tym weselej w takim towarzystwie ;) widze ze macie fote w miejscu gdzie "zoolty szlak mowi dobranoc" ;) gratulacje wyjazdu.. zapodajcie gpx'a :D

zapodajcie gpx'a :D

Nie mamy... GPS się kłóci z pierwotną ideą rowerowania po lasach... Jeździ się na azymut i według mapy... Aczkolwiek mieliśmy taką mapę, że czasami czułem się jakby to była mapa Wyżyny el Paso w Chile - nic się nie zgadzało...

im wiecej "zgubien" w tych lasach tym weselej w takim towarzystwie ;)

A to wynika z tego, co powyżej...

Lepiej napisz jak bylo na maratonie a nie oczy mydlisz :)

No wiesz.. kilku Nas wyprzedzilo.. na podium juz miejsca nie starczylo ;)

Trasa bardzo podobna do wroclawskiego BM, fajny odcinek lasku podobnego do Wilczynskiego (piaszczyste) z podjazdami wymagajacymi srogiej redukcji.. troche szkoda ze start byl pozno (11) bo upal byl srogi.. sporo asflatow (ok 10km).. wrazenia pozytywne :) Spec i Bomber nie byly przesadnie zachwycone szutrami i asfaltami ;)

Evo nawet wygral w teletomboli gorace gadzety :) Super akcja w porownaniu z typowymi maratonami - bylo lane piwo w miasteczku startowym :D:D

wrzuce dzisiaj relacje na pureMTB.pl, foty sie analizuja ;)

No wiesz.. kilku Nas wyprzedzilo.. na podium juz miejsca nie starczylo ;)

Trasa bardzo podobna do wroclawskiego BM, fajny odcinek lasku podobnego do Wilczynskiego (piaszczyste) z podjazdami wymagajacymi srogiej redukcji.. troche szkoda ze start byl pozno (11) bo upal byl srogi.. sporo asflatow (ok 10km).. wrazenia pozytywne :) Spec i Bomber nie byly przesadnie zachwycone szutrami i asfaltami ;)

Evo nawet wygral w teletomboli gorace gadzety :) Super akcja w porownaniu z typowymi maratonami - bylo lane piwo w miasteczku startowym :D:D

wrzuce dzisiaj relacje na pureMTB.pl, foty sie analizuja ;)

Panowie w calkiem dobrej formie po maratonie byli,niezbyt zajechani,wiec po stanie cielesnym wnioskujac,trasa faktycznie musiala byc przyjemna :) a ja mam nadzieje,ze smakowalo ;) Milo mi bylo choc na te 1,5 godz ugoscic :)

trasa faktycznie musiala byc przyjemna :) a ja mam nadzieje,ze smakowalo ;) Milo mi bylo choc na te 1,5 godz ugoscic :)

trasa lux, widoczki miodzio, piaski spx, podjazdów mało, asfaltu w znacznej liczbie.

Dzięki Ci o wlk Pilonie z ugoszczenie śmierdzących prawie maratończyków :icon_mrgreen: Popasik lux :rolleyes: do zoba!!!

(...)

Dzięki Ci o wlk Pilonie z ugoszczenie śmierdzących prawie maratończyków :icon_mrgreen: Popasik lux :rolleyes: do zoba!!!

Nie ma za co ;)

A ja byłem, obczaiłem, wytropiłem, dotarłem, zwiedziłem i zapamiętałem :D No i kto zajechał dalej w ten łykend? :D;)

ksres.jpg

Jest taka wiocha, o pełnych i 100% na serio prawach administracyjnych, nie jest to niczyi wygłup, wioska składa się z trzech zagród i ma maksymalnie 300 m długości wzdłuż "drogi" :) Zdjęcie z tablicą jest zrobione przy czerwonej kropce, a cały Koniec Świata, to wspomniane 3 zagródki między kropką a lasem :D Na stałe mieszka tam jedna osoba, pozostałe dwa domy to domki wypoczynkowe, przyjezdnych :D

ksmapres.jpg

A wtrącając się, czy jutro przed południem ktoś kręci? ;)

Jeśli nie pojade do Szklarskiej (tzn jeśli nikt z FR nie będzie w weekend w okolicy, bo sam 5 dni nie chce siedzieć tam, ze względu na tabuny kobiet z całej Polski, które o tej porze roku szukają tam męża :D ), to chętnie kopne Strzelińskie w sobotę :)

I jeśli nie pojade do Szklarskiej to kręcę jutro i w piątek w okolicach Wro i Wro, również zapraszam :D

Rano muszę coś załatwić, na 99% nie wyjade poza Wrocław (tak serio, to żonie nie uda sie pojechać ze mną na urlop i szkoda mi siedzieć i jeździć tam 5 dni samemu i geby do nikogo nie uchylić, bo odzew Szklarsko-Izerski słaby), więc jeśli ruszałbyś po 11:30 to na 99% sie przytule :P Daj tylko znać o której i skąd ruszasz to będę wiedział czy mam po co sie starać :P

YO!

Coś na sobotę? Jakiś wypad całodniowy. Jakieś bliskie górki??

Myślałem o powtórce na Strzelinie?

Ewentualnie inne propozycje jeśli są...

Wracając do propozycji... Może byś sie skusił na dwudniówkę? Bo zawsze mi się marzyło z Kłodzka do Pasterki koło Szczelińca, tam nocleg w dość fajnym schronisku i powrót do Dusznik czy czegoś w tym rodzaju... Bo właśnie mnie kusi taka opcja na ten weekend... ;)

To może umówmy się w okolicach salonu Volvo przy skrzyżowaniu Krzywoustego z Brucknera, na godzinę 13, jak masz jakieś preferencje co do godziny to wal śmiało.

Hej, przepraszam najmocniej, ale jednak mnie nie będzie - pare spraw mnie przerosło, już widze, że nie zdążę na zbioorke :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...