Dawid71 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Gdzie jest we Wrocławiu na tyle duży lidl, że znajdę tam pełen asortyment z ich gazetki - rowerowe zabawki ? Albo inaczej, gdzie na tyle wolno się sprzedaje, że zdążę kupić? Probuj na braniborskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miras74 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 witam wszystkich, Jakieś propozycje na najbliższe dni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Tak, w niedzielę 28 sierpnia wybieramy się z Kolegą 1979majkelem w Rudawy Janowickie. Jako rozgrzewkę przed Sowimi w kolejny weekend za 2 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miras74 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Tak, w niedzielę 28 sierpnia wybieramy się z Kolegą 1979majkelem w Rudawy Janowickie. Jako rozgrzewkę przed Sowimi w kolejny weekend za 2 tygodnie A do niedzieli nic? Poprosze o wiecej szczegolow odnosnie niedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Po południu zapodam szczegóły, bo właśnie sie przeraziłem ceną i czasem podróży pociągiem (35 zł, 3 godziny i konieczność wcześniejszej rezerwacji miejsca na rower)... Masakra jakaś, zlikwidowali Regionalne od wiosny z tego co widzę... Musze popatrzeć w auto i rozrząd, jutro będę wiedział więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Tak, w niedzielę 28 sierpnia wybieramy się z Kolegą 1979majkelem w Rudawy Janowickie. Jeśli to wyjazd otwarty to na 90% się pisze z dziewczyną... Dla nas konkurencyjną alternatywą są Izery... PS Czy w okolicy wspomnianych Rudaw jest jakaś sensowna wypożyczalnia, w której mają jeszcze sensowniejsze rowery? Dziewczyna ma jakiegoś leciwego Scott'a, więc w górach woli wypożyczać coś lepszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Tak, w niedzielę 28 sierpnia wybieramy się z Kolegą 1979majkelem w Rudawy Janowickie. Jako rozgrzewkę przed Sowimi w kolejny weekend za 2 tygodnie czy amatorzy mniej zrowerowani niż ja też mogą się zabrać? Jakie tempo? Planowany dystans? a co do pkp - to wczoraj pokazali na co ich stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Skoro tak wielu chętnych tak prędko się zrobiło (evo07 - każdy jest zaproszony niezależnie od zaawansowania ), a zabawa pociągiem kosztuje w dwie strony 90 zł bez paru gorszy (za 100km, masakra!), to mam propozycję. Wynajem busa, co najczęściej sprowadza się do Merca Transportera lub Forda Transita. Wtedy wyjdzie ze 45 zł na łebka licząc 4-5 osób jadące... Tylko tak: dziś do 22:00 lub jutro do południa bym dał znać czy jest opcja wynajmu no i do czwartku trzeba by zajumać zaliczkę... Dziś sie dowiem co i jak, poszukam po firemkach przewozowych... pozdrover! EDIT: Heja, w skrócie od razu mogę powiedzieć, że nie ma sensu wynajmować busa... Sprawdziłem 11 firemek i ogłoszeń w sumie i najtaniej bez faktury doszedłem do 1 zł za kilometr + 100 zł ekstra za 5-7 godzin postojowego (w tej ofercie trzeba by dosłownie rozłożyć rowery na części pierwsze i pchać pod siedzenia itp). Tak więc 300 zł za pare osób mija sie z celem... Trzeba się zgadać na kilka aut (2 wystarczą, tylko karwasz nie wiem co z moim, musze do mechanika, bo jak rozrząd sie posypie do końca, to zabije silnik...) Dam znać co wykombinowałem, dawajcie znać czy jest opcja autowa u kogoś Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Skoro tak wielu chętnych tak prędko się zrobiło (evo07 - każdy jest zaproszony niezależnie od zaawansowania ), a zabawa pociągiem kosztuje w dwie strony 90 zł bez paru gorszy (za 100km, masakra!), to mam propozycję. Wynajem busa, co najczęściej sprowadza się do Merca Transportera lub Forda Transita. Wtedy wyjdzie 25 zł na łebka licząc 4-5 osób jadące... Tylko tak: dziś do 22:00 lub jutro do południa bym dał znać czy jest opcja wynajmu no i do czwartku trzeba by zajumać zaliczkę... Dziś sie dowiem co i jak, poszukam po firemkach przewozowych... pozdrover! Heja, w skrócie od razu mogę powiedzieć, że nie ma sensu wynajmować busa... Sprawdziłem 11 firemek i ogłoszeń w sumie i najtaniej bez faktury doszedłem do 1 zł za kilometr + 100 zł ekstra za 5-7 godzin postojowego (w tej ofercie trzeba by dosłownie rozłożyć rowery na części pierwsze i pchać pod siedzenia itp). Tak więc 300 zł za pare osób mija sie z celem... Trzeba się zgadać na kilka aut (2 wystarczą, tylko karwasz nie wiem co z moim, musze do mechanika, bo jak rozrząd sie posypie do końca, to zabije silnik...) Dam znać co wykombinowałem, dawajcie znać czy jest opcja autowa u kogś Pozdro! ja mogę załatwić firmowe ale koszt paliwa za 1km to 80gr!. Jedno auto to nissan kubistar 2os, na pakę wejdą ze 2-3(testowane dwa ) rowery w całości ew ze 3 ze zdjętymi przednimi kołami. Drugie auto to peugot expert 3os, ze 4 rowery myślę bez rozkładania - bez przednich kółek to chyba ze 6 by weszło jedyny minus to koszt paliwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (...)przeraziłem ceną i czasem podróży pociągiem (35 zł, 3 godziny i konieczność wcześniejszej rezerwacji miejsca na rower)... Masakra jakaś, zlikwidowali Regionalne od wiosny z tego co widzę(...) Panie i Panowie, narobiłem niepotrzebnego (ale bezwiednie ) hałasu, jesteśmy bowiem uratowani. Dziś o północy pojawi się w wyszukiwarce PKP normalny pociąg, kursujący od 23. sierpnia, już ten z puli "w roku szkolnym". Normalne przewozy regionalne, którego dziś jeszcze nie ma wprowadzonego. Podzwoniłem na informację i przemiła Pańcia wszystko mi opowiedziała, w niedzięlę o 7:44 odjeżdża pociąg do Jeleniej Góry, my wysiadamy w Marciszowie lub Janowicach (zależy jaką część pasma będziemy chcieli ugryźć - czy Sokoliki czy Jeziorka kolorowe), około 10:20. Bilet na oko powinien kosztować 21 zł z rowerem... Myślę, że mamy więc po problemie W takim razie czekajmy na potwierdzenia kto, z kim, gdzie, ja tylko tradycyjnie zaproponuje: zbiórka o 7:15 przed dworcem tymczasowym od ulicy Suchej... Pozdro joł joł! Ps. (...)Poprosze o wiecej szczegolow odnosnie niedzieli. Dla osób którym tereny nie są znajome, polecam artykulik o tripie w te tereny, który wykonaliśmy w kwietniu: Po Rudawach UWAGA UWAGA UWAGA !!!! Założyłem nowy temat, żeby wszystko zebrać do kupy i dać znać nie tylko Wrockowi, ale i całemu Dolnemu Tam też wszelkie szczegóły Klik: Link FR Dzięki i hejas pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajemniczyjogurt Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Co do pociągów, to w sobotę byłem w Rudawach Janowickich z kolegą. Wyjechaliśmy o 7:57 ze Smolca, bilety kupiliśmy na stacji pkp. Pociąg to coś takiego problemu ze znalezieniem miejsca w ostatnim wagonie nie było - w sumie były, oprócz naszych dwóch, jeszcze trzy rowery. Po 10:35 dojechaliśmy na miejsce. Trasę planowaliśmy tak, żeby zdążyć na 17:30, jednak trochę się przeliczyliśmy i zdążyliśmy bodajże na 16:30. Nie brałem tego kursu pod uwagę, ponieważ w komentarzach miał "możliwe utrudnienia w przewozie rowerów". Byłem miło zaskoczony, ponieważ trafił się nam wagon do przewozu rowerów (chociaż w sumie to mi bez różnicy), bilet kupiony u konduktora, bez rezerwacji. Szlaki są różne, z pewnością da się wykombinować coś ciekawego. Moja ocena jest mocno subiektywna, ale nie polecam na podjazd zielonego szlaku z Wojanowa na przełęcz między cyckami (a na zjazd to nie wiem jak). Jeżeli chcecie się zakatować na podjeździe, to ze Strużnicy asfaltem prowadzi żółty szlak (łopata) w stronę kamieniołomu, jest on dość stromy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dzięki jogurcie za wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Może jakaś zorganizowana ustawka z tej okazji: http://polskanarowery.sport.pl/msrowery/1,105126,10161725,Rowerzysto__Chcesz_pojechac_TAKIM_mostem_.html http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,10162333,_Gazeta_Wyborcza__zaprasza_na_dzien_otwarty_AOW.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuLungeLe Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja się jak najbardziej piszę na takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja się jak najbardziej piszę na takie coś Postaram sie byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 to chyba dobra opcja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dobre. Jak tylko pogoda dopisze też będziemy z Iną. A i na niedzielną ustawkę na Rudawy może mi się uda ją przekonać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arleta3009 Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 No to ja też się zgłaszam do grona Wrocławskich rowerzystów. Jestem z ok. Grabiszyńskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 zdjecie jest wymagane ,zeby sie zapisac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Misiael to co? wbijasz sie w stroj kosciotrupa zeby latwo mogli Nas koledzy znalezc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 zdjecie jest wymagane ,zeby sie zapisac! na szczęście nie, bo ja bym się do 'kadry' wrocławskiej nie dostał wbijaj kosmaty tym razem nie spotkamy pieszych na ścieżkach, bo tam ścieżek nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Jakieś konkretne miejsce i godzina jutro pod AOW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 No wlasnie zapodajcie cos.. to totalnie nie moje rejony.. nie wiem co tam jest ORG spotu kaze sie gromadzic pod jakims balonem Wybioorczej... moze jest w okolicy nie wiem.. jakas zabka czy cos ja bede pycil z Evo (jesli smiga) od strony millenium i potem popowicka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorgov Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Cytat z gazety Polska The Times: [...] Most Rędziński ciągle jest bowiem placem budowy i nie ma odbiorów technicznych. Z tego powodu zmieniono m.in. scenariusz sobotniego dnia otwartego. Początkowo planowano, że na przeprawę wejdą tysiące wrocławian. Ostatecznie impreza odbędzie się nie na mości, a w pobliżu. A na sam most wpuszczane będą tylko kilkudziesięcioosobowe grupy. Dzień otwarty ma potrwać od godz. 10 do 21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Cytat z gazety Polska The Times: Oni stali tam gdzie stalo Zomo My nie wjedziemy?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.