argusiol Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Dostosowałem track do rzeczywistego przebiegu szlaków (poza 3 miejscami, w których na mapach nie ma ścieżek). Zapisz jako Tak na szybko licząc: teren 46% szosa 54% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Z Przełęczy Śnieżnickiej można odbić na Międzygórze,potem skierować się na Przełęcz Puchaczówka i następnie jechać do Kletna (zrobimy wtedy taką pętle w ciekawą terenie) Sprawdziłam rozkład PKP Pociągi są o 6.33 na miejscu jestesmy o 9.00 lub o 7.54 wtedy zaczniemy jechać o 10.23. Z reguły wyjedżałam o 6.33 i tą godzinę obstawiam. Powrót zapalanowłam z Kamieńca Ząbkowickiego , 16.05, 16.50, 18.04, 19.00 To jak ma ktoś czas i ochotę? pozdrawiam też jestem za tym o 6:33 - wyjazd potwierdzę na dniach. na dziś jestem na 95% fajnie jak byłoby nas więcej ps: rok temu na ustawce bylo nas 15osoób i co wszyscy nagle umarli?? Dostosowałem track do rzeczywistego przebiegu szlaków (poza 3 miejscami, w których na mapach nie ma ścieżek). Zapisz jako Tak na szybko licząc: teren 46% szosa 54% Qrde wrzuciłem ślad w BaseCamp'a i na mapie topo 2011 są szlaki więc może nie będzie tak dużo szosy;)W okolicy szlaku orłowicza jest zielony pieszy, kawałek bez szlaku i rowerowy niebieski ps: na ump-pcpl jest zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajemniczyjogurt Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Jak chcesz mapę ze szlakami, to ta jest w miarę dobra i ma cieniowanie http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=50.22437|16.82436|13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toomp Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Jeżeli mogę wam doradzić to żeby ominąć odcinki szosy pomiędzy Kletnem, a Lądkiem Zdrój możecie pojechać z Przełęczy Śnieżnickiej czerwonym szlakiem pieszym przez Żmijowiec w stronę Czarnej Góry do Przełęczy pod Jaworową Kopą. I stąd jedziemy dalej tym samym szlakiem do miejsca gdzie czerwony szlak skręca w prawo na Czarną Górę, a wy pojedziecie prosto wjeżdżając na zielony szlak pieszy. Tym szlakiem dojedziecie do wąskiej drogi asfaltowej i skręcicie na nią w lewo. Teraz będzie czekać was dosyć szybki zjazd, którym dojedziecie do szosy. Wjedziecie na nią skręcając w prawo. Do tej szosy z Czarnej Góry dołącza z powrotem szlak czerwony pieszy i nim dojedziecie do Przełęczy Puchaczówka. Szosą jest bardzo krótki odcinek drogi do przełęczy.Na przełęczy szlak czerwony skręca w lewo i już do samego Lądka Zdrój jazda jest terenem. Wzdłuż tego szlaku od Przełęczy Puchaczówka prawie do Lądka Zdroju biegnie czerwony szlak rowerowy, który przed Lądkiem odbija w lewo ale nim też dojedziecie do Lądka więc do wyboru do koloru . Jeżeli lubicie techniczne zjazdy po kamieniach i korzeniach to grzechem by było nie wjechać na Borówkową. Jak zdecydujecie się na wjazd na nią to na pewno nie pożałujecie. Na szczycie stoi wieża widokowa (wejście za darmo), a z niej przepiękne widoki:). Można też napić się czeskiego piwka. Drogę na Borówkową wybrałbym z Przełęczy Lądeckiej tą samą co będziecie jechać tylko odbiłbym w lewo na czerwony szlak pieszy i nim wjechał na szczyt. Droga jest w 100% do podjechania bo sam już nią jeździłem. Ze szczytu do Bila Voda zjazd czerwonym szlakiem pieszym, który dostarczy wielu niezapomnianych emocji )). Ślad z trasą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polanegri Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Pogoda skutecznie działa zniechęcająco, Na szlakach w górach można się spodziewać, delikatnie rzecz ujmując rzezi:) Lubię błoto ale w umiarkowanych ilościach:) Rozrysowała alternatywną trasę, ale stricte po asfalcie. W takich warunkach pogodowych interesuje mnie tylko szosa, oto link: http://www.bikemap.net/route/1080385 Postawiłam na dystans, choć teren przez który biegnie trasa wydaje mi się dość ciekawy.Start w Kłodzku, potem Wambierzyce, Góry Stołowe, odcinek w Czechach i meta w Boguszów-Gorce. Może ktoś będzie zainteresowany Wszystko zależy czy pogoda pozwoli. Wieczorem dam znać ostatecznie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Toomp dzięki za radę. Wówczas trasa przedstawiać się będzie następująco: 55% teren, 45% asfalt. polanegri trasa fajna poza zjazdem z ostrej góry. Zjeżdżałem go nie raz i inaczej nie mogę go określić jak masakra. Asfalt jest tak dziurawy, że nie można nazwać tego asfaltem. Proponował bym troszkę rozszerzyć trasę: Zapisz jako (w tym 2 krótkie odcinki terenowe), ostatecznie można jechać przez Kudowę, żeby mieć przejechaną całą drogę 100 zakrętów. Jadąc moją trasą trafimy na ciekawy odcinek z kostką: klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polanegri Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Nie ma co trzeba jechać Trasa Kłodzko-Boguszów Gorce przez Góry Stołowe (dystans około 115km) Spotykamy sie jutro o 6.10 przy schodkach do hali biletowej dworca tymczasowego PKP. Kupimy razem bilety korzystając z ekonomicznej opcji "Ja i raz dwa trzy" czy jakoś tak Pociąg odjeżdża 6.33 Zapraszam zainteresowanych pozdrawiam i do jutra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Cześć, chętnie bym z Wami zrobił "kilka" kilometrów. Podłączyłbym się gdzieś na trasie bo rano będę w okolicach Broumovskich Ścian. ( kapitalne miejsce ) Szkoda troszkę, że tak przelatujecie asfaltami, ale dystans zaplanowaliście zacny, także rozumiem, że nie chcecie już wydłużać o kilometry w terenie. W każdym razie jeśli ktoś z Was byłby tak miły i przekręcił do mnie jutro rano na nr 882 464 825; oddzwonię i spotkamy się być może gdzieś na trasie w okoliach srbskiej na przykład. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polanegri Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 i już po wycieczce. Zrobiliśmy super trase pełną atrakcji i ciekawych miejsc. Z Kłodzka do Wałbrzycha przez Góry Stołowe Totalnym zaskoczeniem była dla nas pogoda, gdyż na sporym odcinku było słońce:), fakt wiał dość silny wiatr, który mocno spowalniał. Nie obyło się też bez deszczu, który skutecznie i dokładnie nas zlał ale zdążylismy wyschnać Dzięki argusiol za dzisiejszy dystans:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Ja tylko dodam, że przejechaliśmy 120 km, a przewyższenie wyniosło 2255m. Jazdy Asi nie będę chwalił, bo się jeszcze dziewczyna zawstydzi. Atrakcji rzeczywiście nie brakowało, szcególnie w pociągu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LESNAbabka Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 szukam chętnych na wypad w niedalekie górki-treningowo czwartek 7.08 planów specjalnych nie mam gdzie interesuje mnie ilość godzin spędzonych w siodle propozycje? chętni? wiem że środek tygodnia nie wszyscy mają wolny... może coś się urodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 A gdzie konkretnie chcialabys jechac, od ktorej i na jak dlugo? Bo moze uda mi sie zorganizowac kilka godzin wolnego i dobic rumaka przed piatkowym serwisem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LESNAbabka Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 myślałam o Kłodzku jako start bo tam chyba najszybciej jedzie pkp.. może jest coś bliżej gdzie też niewiele czasu spędzi się w pociągu:) ostatecznie można pojechać na Sobótkę i okolice:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Niestety nie udalo mi sie przelozyc wizyty u klienta wiec ja odpadam, dopiero w sobote lub niedziele ruszam na szlak. Tym niemniej powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karem023 Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 tak w tyg. to ciężka sprawa żeby na kłodzko się wybrać i zdążyć jeszcze do pracy ;p, a w okolice sobótki jak masz ochotę to się można przejechać. jakby co to można pisać do mnie na gg i się dogadamy jak i co . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LESNAbabka Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 ja jednak na Kłodzko jadę ) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Yo! Jakieś ustawki na jutro? Są chętni na wypadzik rowerowy gdzieś w okolice Wro ewentualnie pociąg w bliskie górki? Czekam na ewentualnych chętnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Hej, rzucam sie jutro znow na Walbrzych i trase o szumnej i wielkiej nazwie: Tour de Gluszyca (tak jest napisane na mapie), odbije pozniej i zalicze 3 Sowy aby nastepnie wrocic z powrotem do Walbrzycha. Jade tempem martwego oposa wiec jesli jest ktos chetny to uprzedzalem. W niedziele chce jakies 50-60km po asfalcie zrobic aby przetestowac nowe siodlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axis Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Cześć! Pod koniec lipca wybieram się na co najmniej kilka tygodni do Wrocławia, oczywiście z rowerem . Czy mógłby ktoś polecić ciekawe leśne tereny do jazdy? Preferuję zdecydowanie podjazdy i zjazdy, jak najmniej płaskich terenów, najlepiej bez asfaltu. Interesują mnie też wypady poza miastem, takie weekendowe kręcenie po lesie. Będę wdzięczny za propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Hej, rzucam sie jutro znow na Walbrzych i trase o szumnej i wielkiej nazwie: Tour de Gluszyca (tak jest napisane na mapie), odbije pozniej i zalicze 3 Sowy aby nastepnie wrocic z powrotem do Walbrzycha. Jade tempem martwego oposa wiec jesli jest ktos chetny to uprzedzalem. W niedziele chce jakies 50-60km po asfalcie zrobic aby przetestowac nowe siodlo. jakieś dokładniejsze informacje? Czym jedziesz (pociąg?) ?? Szacowane koszta?? O której ewentualny wyjazd?? Ewentualny powrót?? Jestem bardzo zainteresowany czekam na odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Ok - cos wiecej - jade pociagiem o 7.44 z Glownego; koszty - tyle co bilet; powrot - jak sie dowloke na stacje; trase masz tutaj: http://www.strefamtb.pl/?a=trasy&trasa=14 tylko przypomne - NA PEWNO spuchne po jakis 20-30km a pozniej bede robil czeste przystanki wiec nie licz na powazne tempo bo to nie moja polka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polanegri Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam Jutro planuję wybrać się w trasę przez G. Bystrzyckich, G. Bialskie, Masyw Śnieżnika Start z Barda, koniec zaplanowłąm w Bystrzycy Kłodzkiej. Link do trasy: http://www.bikemap.net/route/1094682?131014611223625 Wjazd z Wro o 6.33 z dworca głownego- spotykamy się przy schodkach do hali dworca o 6.10, można razem kupić bilet w ofercie "...Ja i raz dwa trzy.." (czy jakoś tak:))Koszt biletu (normalny) w jedną stronę plus rower to ok 17zł Na miejscu w Bardzie jesteśmy 8.12 Ostatni pociąg z Bystrzycy jest o 19.06 a jeżeli nie zdążymy to rowerkiem do Wro:) Całe szczęscie następny dzień to niedziela:). Wtedy wycieczka może przerodzić się w dwudniową Trasa jest max ambitna i będzie ciężko (mówię o sobie) Jestem amatorką, z jak to ostatnio pwewien zawodowiec określił, ślimaczym tempem Jest to ważna inforacja dla innych zawodowców , żeby nie byli rozczarowani. Mimo wszystko zparaszam zainteresowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 ...Jest to ważna inforacja dla innych zawodowców , żeby nie byli rozczarowani. zawdowcy tu nie zaglądają!! tu są sami amatorzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Oj! Dwie alternatywy! Jacyś inni chętni oprócz pomysłodawców?? Nie wiem na co się zdecydować 100 po górach to już wyzwanie Planujecie po drodze jakiś posiłek kupny (ciepły obiadek) czy tylko na kanapkach bazujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 YoAnno jesli Ty masz tempo slimacze to ja sie juz nic nie odzywam na temat moich mozliwosci tym niemniej nie zamierzam sie poddawac i bede jezdzil ile sie da i kiedy sie tylko da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.