1979majkel Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Opcjonowal bym za sobota lub niedziela (bardziej sobota) - w czwartek zaliczylbym trase Walbrzych-Bardo zapronowana przez polanegri, piatek doszedl do siebie i w sobote ruszyl w kolejne gory. Jesli o mnie chodzi to mialoby to sens natomiast kwestia trasy jest mi obojetna obym tylko dal rade ja przejechac.
chaozz Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Opcjonowal bym za sobota lub niedziela (bardziej sobota) - w czwartek zaliczylbym trase Walbrzych-Bardo zapronowana przez polanegri, piatek doszedl do siebie i w sobote ruszyl w kolejne gory. Jesli o mnie chodzi to mialoby to sens natomiast kwestia trasy jest mi obojetna obym tylko dal rade ja przejechac. Teraz już nie wiem... To kiedy jest ten wyjazd? i gdzie? i kto jedzie? Są jacyś chętni na jutro na Śnieżnik? Czy Wałbrzych-Bardo obowiązuje? Nie wiem jak mam planować ten weekend. proszę o jasne się określenie: kto jedzie( nikt sie jeszcze na 100% nie zadeklarował), i którego dnia (czwartek czy inne dni)i gdzie (Śnieżnik czy Bardo)?
inhibitor Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Zna ktoś tą trasę Wałbrzych - Bardo? To asfalt jest, czy szutry? Może w czwartek Wałbrzych - Bardo, a w niedzielę Śnieżnik?
tajemniczyjogurt Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Mi by pasował Śnieżnik w sobotę lub w niedzielę, w dodatku w weekendy jest taniej o 8 zł. http://www.koleje.dolnyslask.pl/bilety-i-promocje/promocje/wiosna-w-pr-rozkwit-promocji-489/
evo07 Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Zna ktoś tą trasę Wałbrzych - Bardo? To asfalt jest, czy szutry? Może w czwartek Wałbrzych - Bardo, a w niedzielę Śnieżnik? Mi by pasował Śnieżnik w sobotę lub w niedzielę, w dodatku w weekendy jest taniej o 8 zł. http://www.koleje.do...t-promocji-489/ Użytkownik tajemniczyjogurt edytował ten post 16 minut temu my z Chaozz'em starujemy jutro miłego...
tajemniczyjogurt Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 W sensie, że robicie w czwartek Wałbrzych-Bardo czy Śnieżnik?
inhibitor Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Na śnieżnik dymaja, przecież to jasne... Leci ktos jeszcze?
1979majkel Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Mi by pasował Śnieżnik w sobotę lub w niedzielę, w dodatku w weekendy jest taniej o 8 zł. http://www.koleje.dolnyslask.pl/bilety-i-promocje/promocje/wiosna-w-pr-rozkwit-promocji-489/ Ja jutro robie trase Walbrzych-Bardo natomiast Tajemniczy jesli chcesz to w niedziele mozemy zaliczyc Snieznik - pisz na pm co i jak.
evo07 Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Na śnieżnik dymaja, przecież to jasne... Leci ktos jeszcze? no ba! jeżeli Chaozz upora się z zaciskiem widzę że idzie burza więc jeśli nasz wypad wypali jutro to będzie megaaaa hiper jeśli tam też pada może jakaś mała foto relacja jak się uda pozdrower i do zoba! jak to mawia Szoppers ps: może za 2str postów uda wam się dograć ps2: Inhibitor? dajesz z nami?
inhibitor Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 ps2: Inhibitor? dajesz z nami? Za dobrzy jesteście... Nie będę was spowalniał...
tajemniczyjogurt Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 http://forum.bikestats.pl/discussion/465/25/weekendowy-wyjazd-wroclawskiego-bs/#Item_2 Może ktoś jest zainteresowany?
chaozz Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 uff... już sobie siedze w domku i soki regeneracyjne (!!!) popijam... Oczywiście jak przystało na wyjazd z Evo było ostro!!! 18 pod górę i 65 w dół! i oczywiście przysłowiowa seta z plusem pękła!!! podeszczowe błoto, śliskie kamienie, głębokie kałuże i inne uatrakcyjnienia które lubimy najbardziej (krew, pot, i łzy) dobra a teraz na serio: Zrobiliśmy nasze plany-Śnieżnik a przy okazji Smerklowiec (zupełnie zresztą przypadkiem- jak to często u nas bywa pogubiliśmy się troszkę, ale pokonywanie super kamienistego (max ślisko i niebezpiecznie) podjazdu który jakiś czas później okazał się fajnym technicznym zjazdem, następnie pokonywanie głębokich kałuży (buty się zanurzały ) i trawiastej drogi (max mokrej): BEZCENNE!!! ), Czarną Górę, schronisko pod Śnieżnikiem, Mały Śnieżnik i super zjazd (58 max!!!) gdzieś w dól tak że wylądowaliśmy w Międzylesiu. Oczywiście to nie koniec atrakcji bo po drodze zaliczyłem 3 (słownie Trzy) kapcie a w Międzylesiu pyszna pizza i orzeźwiająca mała malinowa oranżadka nie pozwoliła już na dalsze wojaże Napomnę tylko że Robert dyktował warunki na podjazdach i ciężko było mi dotrzymać mu tempa, braki w treningu wychodzą na jaw ale i tak było extra. W drodze powrotnej w pociągu w Bardzie spotkaliśmy kolegę z drugiej ustawki. kilka fotek: https://picasaweb.go...feat=directlink robione telefonem jakość może nie porażać Pozdro i mam nadzieje do zoba na kolejnym wypadzie!!!
evo07 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 to ja pozwolę sobie zapodać parę fotek z tego jakże epickiego wypadu Smrekowiec 1123m.n.p. książkowy przykład snejka ze Smrekowca przez przełęcz Puchaczówka - po raz dugi w tym roku Śnieżnik zdobyty wspomniane powyżej przez Chaozz'a soczki ja pozwoliłem sobie na soczek duży i mały =1,5 soczq wypad elegancki, błotny, śliski, korzenny, lekko zagubiony jak zwykle (to już chyba stanie się tradycją wypadów z Chaozz'em). Ja może na podjazdach dawałem tempo i czasem czekać musiałem natomiast kolega jest nie do pobicia w popitalaniu w dół ps: miło było poznać kolegę 1979miajkel czy coś - pozdro dla ND - ND rlz - moja była dzielnia
1979majkel Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 I wzajemnie bo tak sie akurat zlozylo, ze wracalismy pociagiem razem. Jak grubo pocwicze wytrzymalosc i ogolna forme to moze kiedys sie z wami gdzies wybiore ale watpie aby to mialo w tym roku nastapic
inhibitor Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Niespodziewanie sobota mi się wolna zrobiła... Więc kolejny raz zapytam - co z sobota/niedzielą? Śnieżnikowy chłopcy, jedziecie raz jeszcze? Ktoś jeszcze chętny na wyjazd w góry? Może tym razem Sowie?
evo07 Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Niespodziewanie sobota mi się wolna zrobiła... Więc kolejny raz zapytam - co z sobota/niedzielą? Śnieżnikowy chłopcy, jedziecie raz jeszcze? Ktoś jeszcze chętny na wyjazd w góry? Może tym razem Sowie? kusząca opcja jak śnieżnik to można zaatakować od strony międzylesia - niebieski szlak. Jiest tam podjazd ok 12-15km, częściowo asfaltem przez wiochy później przechodzi w szuter. Dam odpowiedź jakoś ok 17-18 ps: możesz zapodać jakieś info co, gdzie, o której start i miejsce docelowe...pozdrower
swierg Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Witam wszystkich z okolic Wrocławia, jest to mój pierwszy post w tym temacie. Wczoraj jadąc do Trzebnicy tą trasą przecinałem AOW i wpadłem na pomysł, że można by przejechać tą obwodnicę na rowerach, póki jeszcze jest zamknięta. Z tego co widziałem (za Koroną jadąc w stronę Łoziny) droga w zasadzie jest gotowa, tzn asfalt, namalowane pasy itd). Jest ktoś chętny? Termin do dogadania.
inhibitor Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 ps: możesz zapodać jakieś info co, gdzie, o której start i miejsce docelowe...pozdrower Właśnie to jest najtrudniejsze, gdyż jeśli miałbym sam jechać, to wsiadam w auto i dymam nie patrząc na rozkłady... A jakby nazbierało się więcej chętnych to trzeba PKPem jechać... Są chętni na jutro w góry (Masyw Śnieżnika - atak niebieskim szlakiem do Międzylesia)?
evo07 Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 Witam, jakieś plany na sobotę? Ja pozwolę sobie zaproponować: pkp do międzylesia - podjazd niebieskim szklakiem częściowo asfaltowym a reszta szuter - pod schronisko na Śnieżniku przez mały śnieżnik. Następnie Czarna Góra i co tam ciekawego po drodze:) Zjazd do Międzygórza na popas (kurczęcy cyc z grilla) Później jak nam się będzie chciało można zaatakować np Igliczną. Wsio zależy jak będzie z mocą przerobową i od samopoczucia po popasie:) Czekam na odzew ew inne propozycje - byle dojazd pkp chyba, że ew ktoś dysponuje autem dla większej (ew) liczby osób
inhibitor Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 Ja odpadam - będę w Krakowie... Ale mogę zasugerować alternatywę: od Schroniska na Hali pod Śnieżnikiem jeżdżcie na Trójmorski Wierch... To szczyt, gdzie stykają się zlewiska trzech mórz: Pólnocne, Czarne i Bałtyckie (http://pl.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%B3jmorski_Wierch)... A tak zmieniając temat - wczoraj dowiedziałem się, że w Szpindlerowym Młynie można wykupić za 350 koron całodzienny karnet na wyciąg na Świętym Piotrze... Upoważnia on do nieograniczonej liczby wjazdów na górę... A stamtąd jest 6 tras rowerowych w dół... Kto jeździ na nartach to zna ten areał... Może któregoś weekendu spróbowaćby rowerowo?
polanegri Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 Witam, także myślę nad sobotnią wyprawą i to właśnie w Sudety Wschodnie. Wstępna propozycja to Właśnie Masyw Śnieżnika oto link do trasy którą wyrysowałam: http://www.bikemap.net/route/1075437# Jeszcze nad tym pomyśle i się odezwę może ktoś będzie chętny mi towarzyszyć. Pozdrawiam p.s. troche lipnie bo pogoda ma być deszczowa, ale może bedzie dobrze, błoto też jest fajne:)
evo07 Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Witam, także myślę nad sobotnią wyprawą i to właśnie w Sudety Wschodnie. Wstępna propozycja to Właśnie Masyw Śnieżnika oto link do trasy którą wyrysowałam: http://www.bikemap.net/route/1075437# Jeszcze nad tym pomyśle i się odezwę może ktoś będzie chętny mi towarzyszyć. Pozdrawiam p.s. troche lipnie bo pogoda ma być deszczowa, ale może bedzie dobrze, błoto też jest fajne:) czy Twoja trasa to asfalt?szuter? czy ciężki teren?? Przewyższenie mi się podoba, i mam nadzieję iż ew zmodyfikujemy trasę - oczywiście jeśli siły pozwolą - na więcej przewyższeń Ja niestety nie mam gps'a co mierzy przewyższenia więc nic na teram swojej ew trasy nie mogę nic napisać po za tym że głownie przez górskie szlaki, szutrowe, ziemisto-kamieniste? Czy jest ktoś chętny na którąś opcję. ps: jak z dojazdem? pozdrower
Szoppers Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Ja niestety kisze dyzur w piatek i niedziele.. wiec w sobote musze podlac troche alko ech... roz######cie kosmos na podjazdach
polanegri Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 czy Twoja trasa to asfalt?szuter? czy ciężki teren?? Przewyższenie mi się podoba, i mam nadzieję iż ew zmodyfikujemy trasę - oczywiście jeśli siły pozwolą - na więcej przewyższeń Ja niestety nie mam gps'a co mierzy przewyższenia więc nic na teram swojej ew trasy nie mogę nic napisać po za tym że głownie przez górskie szlaki, szutrowe, ziemisto-kamieniste? Czy jest ktoś chętny na którąś opcję. ps: jak z dojazdem? pozdrower Witam Z mapy wynika, że wiekszość trasy biegnie w terenie. Nigdy tej trasy nie przejechałam, więc się nie wypowiem jak dokłandie wygląda, polegam głównie na mapie. Również nie posiadam GPS-a, ale jakoś do tej pory na wyszystkich wyprawach radziłam sobie tylko z mapą i żyję Trasę zawsze można trochę zmienić, fakt faktem będzie po deszczach więc na niektórych odcinakch może być cięzko w takich wypadakch preferuje asflat. Z Przełęczy Śnieżnickiej można odbić na Międzygórze,potem skierować się na Przełęcz Puchaczówka i następnie jechać do Kletna (zrobimy wtedy taką pętle w ciekawą terenie) Sprawdziłam rozkład PKP Pociągi są o 6.33 na miejscu jestesmy o 9.00 lub o 7.54 wtedy zaczniemy jechać o 10.23. Z reguły wyjedżałam o 6.33 i tą godzinę obstawiam. Powrót zapalanowłam z Kamieńca Ząbkowickiego , 16.05, 16.50, 18.04, 19.00 To jak ma ktoś czas i ochotę? pozdrawiam
inhibitor Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 ...następnie jechać do Kletna (zrobimy wtedy taką pętle w ciekawą terenie) Jeśli to ta trasa, o której myślę, to w zasadzie jest nieprzejezdna rowerem... Prowadzą tam wycinkę drzew z użyciem ciężkiego sprzętu i wszystko jest rozryte... Jest alternatywna droga... Jadąc z dołu trzeba minąć Jaskinię Niedźwiedzią i piąć się w górę... Niestety nie pamiętam koloru szlaku rowerowego... Pieszy to żółty...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.