argusiol Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 W niedzielę na Ślężę , jedynie pieszo! Tak jak napisał inhibitor będą straszliwe tłumy, o jeździe można zapomnieć. Co do wzgórz oleszańskich i raduni, to mogę w poniedziałek robić za przewodnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasior Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 wjeżdżałem na Ślężę od Sobótki chyba niebieskim szlakiem pieszym w 1 dzień świąt było sporo ludzi ale ogólnie nie miałem z tym problemu generalnie zdziwienie było że pieszym szlakiem drapałem się w górę zamiast jechać szerokimi objazdami. nie dostałem innych propozycji więc wykorzystam to co mogę. odnośnie poniedziałku "argusiol" to daj jakiś kontakt do siebie na prv to ugadamy jakieś szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajemniczyjogurt Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 W lany poniedziałek byłem w Górach Sowich, z racji nieciekawej pogody nie było zbyt wielu ludzi. Jakby ktoś się wybierał, to służę radą, którędy lepiej podjeżdżać i zjeżdżać . https://picasaweb.google.com/tajemniczyjogurt/20110425GorySowie# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Panowie i Panie: Radunia przez wzgórza oleszeńskie dojazd z wrocławia częściowo terenem start: McDonald na granicznej koło Factory, poniedziałek 9.00 chętnych zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegat Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 A więc byłem na ślęzie. Z tymi tłumami to przesada, godziny poranne, prawie żadnego ruchu pieszego tylko jechać. Mozna powiedzieć że idealne warunki do jazdy. Na górze trochę wiało a tak po za tym w porządku. Trudny podjazd dużo kamieni, momentami trzeba prowadzić rower. Zjazd również wymagajacy. Ale ogólnie rewelacja. Faktycznie można jeszcze pojeżdzić w całym masywie jest gdzie, tylko że trzeba jeszcze wrócić !!! W sumie wybrał bym się na ta radunie ale jutro mam inne sprawy. A jakie tam są warunki, bo wolał bym mniej kamienistą drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Jak się jedzie żółtym z tąpadła na szczyt to nie ma co się dziwić, że podjazd kamienisty. Najlepszym rozwiązaniem jest zaliczenie wieżycy i dojazd do polany z dębem drogą Piotra Włosta lub traktem Bolka i dalej na szczyt. Trochę szkoda tłuc się z wro asfaltem 40 km w jedną stronę, żeby podjazd na szczyt robić najkrótszą trasą i w dodatku kamienistą. Na Raduni kamieni zdecydowanie mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajemniczyjogurt Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Ale wtedy chyba i tak podjeżdża się żółtym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hm0 Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Jak się jedzie żółtym z tąpadła na szczyt to nie ma co się dziwić, że podjazd kamienisty. Najlepszym rozwiązaniem jest zaliczenie wieżycy i dojazd do polany z dębem drogą Piotra Włosta lub traktem Bolka i dalej na szczyt. Przecież prawdziwe kamienie zaczynają się powyżej krzyżówki żółtego szlaku z traktem Bolka. Kamieni podczas wjazdu na Ślężę się nie uniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegat Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Wszystko się zgadza, tylko że trzeba trochę znać ten rejon i wiedzieć gdzie jechać. Na stępnym razem jak się tam wybiorę, to zapoznam się z tymi drogami i zaopatrze się w jakąś mapę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajemniczyjogurt Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 No, mapa to generalnie dość fajna sprawa w górach , niby Masyw Ślęży jest niewielki, trudno się zgubić, a dookoła cywilizacja, ale na mapie widać nachylenie szlaku . Tutaj jest darmowa próbka mapy Masywu Ślęży do trekbuddy, trzecia pozycja, http://galileos.pl/index.php?main_page=page_3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Hej hej, wejde w temat, jako, że sobota 7. maja to będzie mój jedyny wolny na 100% dzień weekendowy we Wrocławiu do końca maja, to chętnie bym potyrał gdzieś... jeśli nie będzie padać i nie będzie poniżej 10 stopni, to proponuję o 10:00 spotkać się na Nadodrzu lub przystani przy ZOO (zależy czy kier pn-zach czy pd-wsch)... Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Hej hej, wejde w temat, jako, że sobota 7. maja to będzie mój jedyny wolny na 100% dzień weekendowy we Wrocławiu do końca maja, to chętnie bym potyrał gdzieś... jeśli nie będzie padać i nie będzie poniżej 10 stopni, to proponuję o 10:00 spotkać się na Nadodrzu lub przystani przy ZOO (zależy czy kier pn-zach czy pd-wsch)... Pozdro! a dokąd?? i co znaczy potyrał?jazda po wałach? a może w stronę obornik? trasą Chaozz'a? szutrowe podjazdy, zjazdy, piach - trochę potu i łez?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 a dokąd?? i co znaczy potyrał?jazda po wałach? a może w stronę obornik? trasą Chaozz'a? szutrowe podjazdy, zjazdy, piach - trochę potu i łez?? potyrał to znaczy pot i łzy ;)mogą być oborniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 potyrał to znaczy pot i łzy ;)mogą być oborniki o to mnie chodziło mój ślad na sports tracker 10 pod milenijką?? czy później? jeśli tak to o której?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 o to mnie chodziło mój ślad na sports tracker 10 pod milenijką?? czy później? jeśli tak to o której?? a jedziesz tak samo z Psiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 a jedziesz tak samo z Psiego? generalnie to z Karłowic okolice Kamieńskiego to prawie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 To może umówmy się w Parku Kasprowicza, gdzieś w okolicach krzyżówki Kasprowicza z Syrokomli? Skoro jedziesz +- z Kamieńskiego, to wydaje mi sie, że obydwoje będziemy mieć po równo do pkt zbornego I uciekniemy w strone Osobowic...a ja nie będę musiał rympać się ulicami do Mille samotnie, co zawsze odbiera mi chęci do wycieczki dalszej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Kubo zw Pilonem! ja odpadam, przed 20min dostałem propozycję wypadu w górki:) sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ;((((((((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spamcop Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witam 1. Chętnie się podłacze do kogoś kto jeżdzi w okolicach Wrocka. Interesuje mnie zarowno szosa, jak i teren, raczej powyżej 30-60km/dzien. 2. Chce się wybrać (w maju) na Czarną Góre, wjazd i zjazd do schroniska pod snieznikiem, a pozniej do Siennej (parking). Mam auto z 3 uchwytami rowerowymi, jesli ktos chętny zapraszam, umowimy termin. 3. W polowie czerwca chce jechac nad morze - 2-3dni w jedna strone - 500km (pogorzelica). Samochod obsługi tech. zapewniony. Może ktoś miałby ochote? kontakt: gg:21689899 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witamy kolegę na FR.org! To ja dorzucę profil fragmentu dzisiejszego otwartego treningu MTB (info strona wcześniej) - płasko nie było Może ktoś się skusi, choć za tydzień inne rozrywki w programie, tzn. szybkie leśne ścieżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegat Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Gdzie jezdziliście tym razem. Wyglada całkien ciekawie. Muszę się wybrać za tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuLungeLe Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Jeździliśmy na Kilimandżaro (niedaleko Morskiego Oka), ale tak jak napisał argusiol, następny trening będzie w innym miejscu i w innej tematyce. Co nie znaczy, że będzie nieciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 W nowym tygodniu wreszcie bede mial chwile zeby wpasc na trening Korzystajac z okazji przyspamuje leciutko Obczajcie nowy portalik o tematyce MTB, w ktorym lekko maczalem palce http://puremtb.pl/ Do zoba ze wtorek! (miejsce zbiorki sie nie zmienilo?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuLungeLe Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Do zoba ze wtorek! (miejsce zbiorki sie nie zmienilo?) Zbiórka o 18:00 pod głównym wejściem na Morskie, albo odrazu o 18:15 pod głównym wejściem Hali Orbita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.