evo07 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wyświetl postUżytkownik evo07 dnia 26 luty 2011 - 18:13 napisał a gdzie??może też się podepnę Może z przystani przy ZOO w stronę Opatowic, za Odrę? Wieś Łany itp? Tylko że ja nie mogę przeginać, bo nie mam prawdziwie zimowych spodni i prawdziwie zimowej bluzy, albo mam i źle dzisiaj zestawiłem zn przelot po wałach? na którą start? bo ja czasowo do 13 free więc może 10:30?? ap ciuchów, to żeby się Kolega nie zakisił tempo na poziomie 15km/h czy raczej 30?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Siema! Było tłusto dzisiaj... Pogoda dopisała, frekwencja w miarę, traska też ok! Nadmienie że wróciłem singlem bez tylnego hampla czyli działo się Najpierw w miarę jak się udało trasą maratonu (moim celem były oczywiście dwa pagórki, najwyższe punkty trasy). Jogurt uzbrojony w gps i mapę robił co mógł żebyśmy nie zboczyli z wyznaczonej trasy ale później przejąłem troszkę inicjatywę i zaczęło się błądzenie na przełaj przez lasy jakieś zalane, zamarznięte i po blokowane zawalonymi pniami knieje! Jakieś rowy zamarznięte i podobno słabo widoczna ścieżka którą na mapie wynalazł nasz kolega. Później w poszukiwaniu wiaduktu kolejowego dalej lasami ale już drogą. Tutaj rozstaliśmy się z evo. My za to spotkaliśmy starszego pana (72 lata!) na rowerze podczas treningu który zaprowadził nas do mojego celu. Pierwsza górka to dość stromy krótki podjazd singielkiem. Drugiej już nie zobaczyłem.... Podczas zjazdu wyłamał mi się hak tylnej przerzutki, oberwało troszkę koło i jedna szprycha jest chyba do wymiany... (pancerna x-9 nawet nie ucierpiała). Na szczęście Jogurt miał skuwacz i szybkie skracanie łańcucha i singiel już gotowy Niestety jazdy terenowe się zakończyły a zaczął monotonny powrót do domu na jednym przełożeniu. No cóż planowana wymiana napędu się po prostu przyspieszy a do tego klocki hamulcowe okazały się już do wymiany... Na razie jestem wykluczony z jazd. Myślę że pod koniec tygodnia moja Scalicja będzie już w pełni sprawna! Kilka fotek dla ciekawskich! ustawka miękinia luty 2011">Mój odnośnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Narobiliście mi smaka ;P Tak sobie myślę czy by roweru nie zwieźć do Wrocka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 zn przelot po wałach? na którą start? bo ja czasowo do 13 free więc może 10:30?? ap ciuchów, to żeby się Kolega nie zakisił tempo na poziomie 15km/h czy raczej 30?? Raczej 15 kmh i o 10:30 może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nizm0 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Jak się wyrobię i ubranie jako tako da radę, to również się zjawię na przystani przy ZOO. Jednak nie czekajcie na mnie, prędzej przyjadę wcześniej, inaczej nie jadę. Główny, problemem jest totalny brak ubioru na zimową pogodę PS. O 13:15 mam wykład na którym jako że pierwszy w semestrze w ostatnim, przydało by się zjawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 dzieki za wypad, przepraszam za moje ślimacze tempo heheh ale bardzo się cieszę, bo w końcu poczułem że krew we mnie płynie i jakoś sie rozruszałem swój sezon uważam za otwarty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 dzieki za wypad, przepraszam za moje ślimacze tempo heheh ale bardzo się cieszę, bo w końcu poczułem że krew we mnie płynie i jakoś sie rozruszałem swój sezon uważam za otwarty spx tak btw sobotnie wypady są bardziej nastawione na turystykę zaawansowaną jeśli tak można to nazwać a w niedzielę robię sobie rozjazdówkę co by się nogi nie zastały. Może następnym razem sobota? bardziej tempo, bardziej pro, bardziej interwałowo, bardziej kilometrażowo ps: miło było poznać kolejnego biker'a z wro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nizm0 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ja również dziękuję za wspólną lajtową wycieczkę. Miło było rozruszać kości po zimie . przepraszam za moje ślimacze tempo heheh Nie przejmuj się, jeszcze zdążysz nabrać kondycji. Ja pod koniec czułem jak powoli wychodzą ze mnie wszystkie siły. Też muszę popracować nad kondycją. Testowałem nowego trackera na Androida, pod koniec przerwał zapis trasy podczas wykonywania rozmowy i jeszcze nie można w żaden sposób zgrać śladu do i przenieść gdzie indziej http://runtastic.com...king-2011-02-27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynianx Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Pozdrawiam wszystkich rowerzystów z Wrocławia. Dla mnie jeszcze się sezon rowerowy nie zaczął. Na wiosnę na pewno z chęcią się wybiorę na jakąś wycieczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 spx tak btw sobotnie wypady są bardziej nastawione na turystykę zaawansowaną jeśli tak można to nazwać a w niedzielę robię sobie rozjazdówkę co by się nogi nie zastały. Może następnym razem sobota? bardziej tempo, bardziej pro, bardziej interwałowo, bardziej kilometrażowo ps: miło było poznać kolejnego biker'a z wro Mi również miło było poznać Co do soboty, to myślę, że w gorszym tempie, ale dałbym radę... Może jakiś wypad całodniowy, ale już połączony z pociągiem? Tak żeby oddalić się od okołomiejskich zakątków? Ja również dziękuję za wspólną lajtową wycieczkę. Miło było rozruszać kości po zimie . Nie przejmuj się, jeszcze zdążysz nabrać kondycji. Ja pod koniec czułem jak powoli wychodzą ze mnie wszystkie siły. Też muszę popracować nad kondycją. Testowałem nowego trackera na Androida, pod koniec przerwał zapis trasy podczas wykonywania rozmowy i jeszcze nie można w żaden sposób zgrać śladu do i przenieść gdzie indziej http://runtastic.com...king-2011-02-27 U mnie pod koniec było o dziwo lepiej niż na początku Ale co organizm to inaczej, ważne żeśmy dojechali tam i z powrotem Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ps. Koleżanki i Koledzy, WSTĘPNIE proponowałbym na sobotę, 5. marca: Wyjazd w Rudawy Janowickie, pociągiem z Wrocławia Głównego do Marciszowa lub Janowic Wielkich... Odjazdy z Wrocławia: 06:01 lub 07:50, wysiadka około 08:40 lub 10:40 (zależnie z której strony gór i w jakim miasteczku się wysiada). Powroty do Wrocławia - odjazd około 16:30 lub 17:40, we Wrocławiu +- 19:30 lub 20:30 jest się z powrotem. Pogoda na sobote dla okolic: Pogoda Jelenia Góra I mnóstwo pięknych tras łagodnie-górksich. Trasy Mapy, przewodniki i gps oraz orientację z pamięci posiadam... Pozdro i wstępnie sam zdecydowany czekam na Wasze zdanie w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszne Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Siema. podczepiam sobie temat i od polowy marca bede zwarty i gotowy do kazdego rodzaju wyjazdu w okolicach wro. teraz jakies obozy mi wypadaja i maly remtony sprzetu. Zapewno zobaczymy sie gdzies na jakims wypadzie. Pisze sie na kazdy wyjazd. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 W ta sobote odpuszczam wyjazd calodniowy... ps. a tego typu wycieczki nie lepiej autami zalatwiac? pociagiem to nie dosc ze niewygodnie to ch wie czy te cholerstwa przyjada... tak tylko pytam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miras74 Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ps. Koleżanki i Koledzy, WSTĘPNIE proponowałbym na sobotę, 5. marca: Wyjazd w Rudawy Janowickie, pociągiem z Wrocławia Głównego do Marciszowa lub Janowic Wielkich... Odjazdy z Wrocławia: 06:01 lub 07:50, wysiadka około 08:40 lub 10:40 (zależnie z której strony gór i w jakim miasteczku się wysiada). Powroty do Wrocławia - odjazd około 16:30 lub 17:40, we Wrocławiu +- 19:30 lub 20:30 jest się z powrotem. Pogoda na sobote dla okolic: Pogoda Jelenia Góra I mnóstwo pięknych tras łagodnie-górksich. Trasy Mapy, przewodniki i gps oraz orientację z pamięci posiadam... Pozdro i wstępnie sam zdecydowany czekam na Wasze zdanie w tej sprawie na tego typu eskapady chyba lepiej poczekać aż zrobi się cieplej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 cieplej? Teraz są upały !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Odpowiadając zbiorczo od 2 do 5 stopni jest zapowiadane na sobote w tych rejonach, wiec temperatura ok, jak dla mnie to nie przeszkoda, dyskomfort mam ponizej -5 stopni... nie dysponuje na te chwile autem, ktore by pomiescilo rower bez wiekszej rozbiórki i możliwości zabrania kogoś ze sobą, więc się nie wychylam, stąd pociąg, a akurat ta linia jeździ regularnie, często i punktualnie, jest kilka pociągów dziennie... jakoże nie ma odzewu, ja odpuszczam z tą sobotą w góry - zakładam, że na tę chwilę jechałbym sam, więc odpuszczam przygotowania, pakowanie popołudniu, zakup prowiantu itp... ale może kolejny weekend? pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 To może coś jutro? Bo dziś jak widzę nawet i blisko nikt się nie włóczy, ale jutro chętnie bym gdzieś pojechał, aż mnie pięty swędzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 ja się włóczę dzień w dzień ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 ja się włóczę dzień w dzień ! No to może jutro coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 jasne, ja mogę nawet codziennie ! (kocham lo) jedzie ktoś dziś na jakąś popołudniową przejażdżkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szparek82 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ja juz po przejażdżce Jak pogoda sie utrzyma, to reflektuje jutro w godzinach 12-13 start. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ja też w chacie. Coś ciut ponad 40km wyszło. Za to puls pod milenijkę przekraczał 190, masakra. Jaro zaraz podeślę foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ja juz po przejażdżce Jak pogoda sie utrzyma, to reflektuje jutro w godzinach 12-13 start. już się tak nie chwalcie:) co? gdzie? jak? którędy? i o której start jutro? WROCŁAW!!!! ' w lesie ogień' :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: jasne, ja mogę nawet codziennie ! (kocham lo) jedzie ktoś dziś na jakąś popołudniową przejażdżkę? też latam codziennie, w deszczu, śniegu tylko jakoś już mi się pisać o tym nie chce ps jakoś kolegi nie widuję ani na mieście ani w lesie - może jutro się do nas Przyłączysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 W lesie patyki a nie ogień. Właśnie sie namagnezowałem. Jutro też ma tak gwiździć? Jaro spamuj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 mówcie gdzie i kiedy ! i jakie tępo mniej więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.