Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj rozpocząłem takie niby treningi przed latem, żeby po listopadowo-grudniowo-styczniowym lenistwie rowerowym nie wypaść na ewentualnych ustawkach blado :)

Pośmigałem troszkę po górce osobowickiej bo mam do niej blisko z pracy. Górka mocno zjeżdżona widać wielu nie próżnuje zimą tak jak ja w tym roku :).

Ale przy okazji wpadł mi do głowy pomysł że jakby się tak pogoda utrzymała do końca tygodnia czy by na Wilczyn nie pocisnąć w sobotę?? Troszeczkę się pokatować na pagóreczkach interwałowo??

Dawajcie znać czy byli by chętni bo jeśli tak to zmieniam oponki bo na tych co mam obecnie to po prostym mam problemy :D

Pozdro!

Joł!

Ja wstępnie rezerwuję sobotę na rower!

Jeśli pogoda będzie sprzyjająca, czyli bez bardzo mocnych opadów deszczu planuje teren, jeszcze nie wiem czy Trzebnica czy Oborniki. Jeśli będzie bardzo mokro to szosa: trasa: wro-skarszyn-tarnowiec-trzebnica-oborniki-uraz-wro.

Jak zwykle u mnie troszkę pod górkę, troszkę z górki :)

Piszcie czy będą chętni!

Pozdro!

Joł!

Ja wstępnie rezerwuję sobotę na rower!

Jeśli pogoda będzie sprzyjająca, czyli bez bardzo mocnych opadów deszczu planuje teren, jeszcze nie wiem czy Trzebnica czy Oborniki. Jeśli będzie bardzo mokro to szosa: trasa: wro-skarszyn-tarnowiec-trzebnica-oborniki-uraz-wro.

Jak zwykle u mnie troszkę pod górkę, troszkę z górki :)

Piszcie czy będą chętni!

Pozdro!

Jeśli nie będzie zimno to się chętnie pisze na wyjazd.

OK! To tak:

Start: godzina 10, miejsce: tradycyjna Milenijka od strony Osobowic

Trasa daje do wyboru:

1-Trzebnica czyli wszelakie wariacje na remat tras starych maratonów, polne drogi po pagórkach w okolicach Skarszyna, Głuchowa, Wysokiego Kościoła, Pierwoszowa i okolic Trzebnicy, wliczając lasy Malin i Bukowy

2-Oborniki przez laski Osobowicki, Rędziński i potem wszelkie drogi leśne pomiędzy Urazem, Ramiszowem a Obornikami i ewentualny powrót przez las Wilczyński

Czas oczywiście kilka godzin około 5 a dystans tradycyjne 50+

czekam na potwierdzenia obecności żeby niepotrzebnie pod Milenijnym nie czekać na niezdecydowanych!

Kolejny raz samotnie.... 82 km, głównie teren laski Osobowicki, Rędziński, wzdłuż Widawy potem Odry do Urazu. Później lasami do Obornik Śląskich, dalej Lasek Wilczyński troszkę szoski do lasu Malin i przez stary poligon do Pasikurowic i szoska na chate.

Wnioski: Pogoda rewelacja! Na teren jeszcze za wcześnie niestety, można było by jednak dzisiaj szosą śmignąć...

Ale co tam każdy wyjazd na rower to dobrze spędzony czas!

Pozdro i może kiedyś do zobaczenia!

Kilka fotek z dzisiaj: Luty2011.jpgluty 2011">klik

Wybieram się jutro na objazd trasy mini bikemaratonu (została udostępniona). Mam własnoręcznie zrobiony ślad GPS, więc nie powinniśmy się pogubić. Może jest ktoś chętny?

Mapka: http://img204.imageshack.us/i/filex.jpg/

Mój ślad: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kxglqslzsyasrkhk

28km + dojazd i podobno 200m sumy przewyższeń (trochę mnie ta liczba zaskoczyła). Start proponuję jak najwcześniej - 8, 9, 10 jak komu pasuje, jeżeli nikt się na forum nie zgłosi, to pojadę sobie gdzie indziej, a objazd przełoży się na weekend.

PS. A paczka z bikestacji jeszcze nie doszła :voodoo:

EDIT:

Dzwoniłem do bikestacji i podobno moja paczka jest już w drodze ^_^, wygląda na to, że nowe kółka, hamulce i kilka innych gratów będzie u mnie już jutro :). Czy jest na forum jakaś dobra dusza, od której mógłbym pożyczyć klucz do przykręcenia kasety oraz rozkuwacz do łańcucha?

dobre, jogurt pisz mi tu czy w sobote czy w niedziele ten bajkamaraton ,bo chce na impreze isc i sie zniszczyc ,a jak w piatek pojde to w niedziele wroce pewnie, a jak pojde na rower to nie pojde. znaczy pojde ,ale na rower. pzdr

No nie wiem, wszyscy są chętni na weekend, Kosmie pasuje niedziela, a do mnie już przyszła paczka. Dzisiaj podjadę po łańcuch i jeżeli się wyrobię, to będę na rano w pełnej gotowości, ale uważam, że bezpieczniejszym terminem byłaby niedziela, ale jeżeli większość woli sobotę, to będzie sobota :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...