Skocz do zawartości

[Bielizna] z wełny Merino - dół

ACextreme

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rzadko zakładam tutaj nowe tematy, lecz czasem trzeba.

Jestem wielkim zwolennikiem bielizny i akcesoriów wykonanych z wysokiej jakości wełny Merino, ale tylko tej bez żadnych dodatków czy mix'ów - tylko 100% Merino wysokiej jakości.

I jest problem. Koszulki i bieliznę mam, czapki też, a nawet ocieplacze na ręce (rękawki).

Ale mam problem ze spodniami - uznałem, że chciałbym spróbować bielizny/leginsów Merino zakładanych pod ocieploną lycrę Thermolite na zimę.... tyle że nie ma!

Cały rynek zalany jest modelami Brubeck, a to są tylko mix'y z tego co znalazłem - nie mają 100% Merino. Jakiś jeden model znalazłem gdzieś jako "leżak", lecz jakość była tragiczna.

Czy ktoś z Was zna czy spotkał takie spodnie wykonane w 100% z wełny Merino? Mogą być długie lub 3/4.

Znalazłem jedynie ofertę Icebrakeer, lecz nie ma tego w sklepach (allegro mnie nie kręci), a w opisach poszczególnych modeli nie ma dokładnego składu materiałowego - podejrzewam zapoznając się z marką, że musi być 100%, lecz pewności brak.

Będę wdzięczny za informacje.

Napisano

Rzadko zakładam tutaj nowe tematy, lecz czasem trzeba.

Jestem wielkim zwolennikiem bielizny i akcesoriów wykonanych z wysokiej jakości wełny Merino, ale tylko tej bez żadnych dodatków czy mix'ów - tylko 100% Merino wysokiej jakości.

I jest problem. Koszulki i bieliznę mam, czapki też, a nawet ocieplacze na ręce (rękawki).

Ale mam problem ze spodniami - uznałem, że chciałbym spróbować bielizny/leginsów Merino zakładanych pod ocieploną lycrę Thermolite na zimę.... tyle że nie ma!

Cały rynek zalany jest modelami Brubeck, a to są tylko mix'y z tego co znalazłem - nie mają 100% Merino. Jakiś jeden model znalazłem gdzieś jako "leżak", lecz jakość była tragiczna.

Czy ktoś z Was zna czy spotkał takie spodnie wykonane w 100% z wełny Merino? Mogą być długie lub 3/4.

Znalazłem jedynie ofertę Icebrakeer, lecz nie ma tego w sklepach (allegro mnie nie kręci), a w opisach poszczególnych modeli nie ma dokładnego składu materiałowego - podejrzewam zapoznając się z marką, że musi być 100%, lecz pewności brak.

Będę wdzięczny za informacje.

http://www.nordre.pl/product.php?id_product=86651&id_category=20

pozdrawiam

Napisano

Widziałem, sprawdzałem - to nie jest to. Niska jakość w porównaniu do górnych odpowiedników, które posiadam oraz bardzo niska gramatura jak na przeznaczenie zimowe.

Poszukałem, porównałem i nie ma - nikt inny niż Icebrakeer nie ma w ofercie wysokiej jakości bielizny w formie legginsów wykonanej w 100% z Merino.

Znalazłem w sklepie - jakość naprawdę wysoka, co dość dobrze nauczyłem się rozpoznawać. Co równie ważne, a nawet ważniejsze, wysoka jest także jakość samego materiału- jest równie wysoka jak np. bielizna Merino od Endury co mogę z pewnością stwierdzić.

Tak więc bez większego wahania po przymiarce kupiłem takie:

http://www.icebrakeer.com/Bodyfit-260-Legging-w/Fly/IBF156,en,pd.html?dwvar_IBF156_color=001&start=13&cgid=mens-bodyfit-active-base-layer

Cena 270zł nie jest oczywiście niska, lecz uważam, że za taki produkt jest akceptowalna.

Jest to seria 260g, a więc najgrubsza w kolekcji i to jest także fajne - te gacie powinny być tym, czego brakowało mi w warstwach do zimowej jazdy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...