Gość byrzek Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Witam Chciałbym kupić rower do sprawnego poruszania się po mieście. Zależy mi na niezawodności i wygodzie użytkowania. Będę nim przemierzał około 20-30km dziennie (uczelnia, praca). Czy możecie powiedzieć coś na temat roweru niżej? Będę wdzięczny . Rama 21 calowa dla osoby o wzroście 181cm i dł. nogi 82cm nie jest za duża? KROSS HEXAGON V6 2007 Specyfikacja: Rama: aluminiowa 6061 21" 26" Widelec: Sontour XCR 100mm Hamulec przedni: Tektro IO disc brake Hamulec tylny: Tektro IO disc brake Wolnobieg: kaseta Sontour 8-rzędowa Przerzutka tylnia: Shimano ACERA Przerzutka przednia: Shimano Manetki: Shimano ST-EF 35 Obręcze: AlexRims X-2100 Siodło: Selle Royal Opony: Kenda 26 x 1.95 Mostek: Zoom aluminiowy Korba: Truvativ X-Flow aluminiowa Liczba biegów: 24 Waga: 14 kg Aluminiowa hydroformowana rama Widelec Sontour o dużym skoku z regulacją naprężenia Piasty aluminiowe z uszczelnieniem Wszystkie dodatki aluminiowe pozdrawiam!
ElDiablo Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Nie wiem jak jest w hexagonie. Wiem że dla mnie 21" level a4 był za duży. Musiałem ostro kłaść się na kierownicę. Najlepiej przymierz się do roweru, ja tak zrobiłem i dobrze bo prawie kupiłem właśnie 21". A tak stanęło na 19". Dodam że mam 182 cm wzrostu.
Gość byrzek Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 @ElDiablo, dzięki za radę, przejdę się do sklepu zrobić przymiarkę. Jak oceniacie osprzęt?
Wojtek97 Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Ja mam V6 z 2011 roku, rama 21" przy wzroście ~185cm. Uważam go za uniwersalny pojazd, wszędzie wjedzie . Po mieście (Stołecznym Królewskim Krakowie) całkiem solidnie się sprawdza, po lasach też, i na wycieczkach pozamiejskich po 50km. W niecałe 5 miesięcy przejechane prawie 920km, zero awarii.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.