MMMAAACCC7 Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 witam wiem że już wiele tematów było, ale z nieaktualnymi linkami a teraz poszukuję korby, mianowicie -mtb 44-32-22 lub coś w tym stylu-największa ma być 44 lub 42 -mocowanie obojętne i tak zmienię suport -korba ma być sprawdzona i kompatybilna z kasetą alivio hg50 i takim łańcuchem
adii22 Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 Shimano Alivio? Sztywna, nieco ciężka, ale trwała korba, do wybodu Otcalink i kwadrat. Mowa o poprzednim modelu (m410 bodaj), nie wiem czy na ten rok nowe wyszły.
MMMAAACCC7 Napisano 28 Października 2011 Autor Napisano 28 Października 2011 czy nowe czy stare to mi różnicy nie robi, nie jestem ani maniakiem nowośći ani maniakiem wagi a jakbym miał wybierać z tych http://www.t-bike.pl/c/pl/93_93/2/1/0/long/mechanizmy+korbowe.html to jaka korba najlepsza?
Mod Team sznib Napisano 28 Października 2011 Mod Team Napisano 28 Października 2011 Z tych to zapewne któryś z XTków będzie najlepszy . No ale do 100 to wspomniane Alivio: http://www.t-bike.pl/go/_info/mod1.php?id=3002&item=1#menu tylko lepsza jest wersja Octalink (nie podają tu akurat jaka to wersja, musiałbyś pytać).
MMMAAACCC7 Napisano 29 Października 2011 Autor Napisano 29 Października 2011 i zapewne w cenie do 150 z suportem też ten octalink jest najlepszy? bo na alledrogo widziałem jakieś korby z suportem truvativa za 110, 120zł ale nie znam się na truvativach i nie wiem jaki to odpowiednik w shimano,jakie są opinie itp
Mod Team sznib Napisano 29 Października 2011 Mod Team Napisano 29 Października 2011 Truvativ leży jeśli chodzi o korby, nawet nie bierz pod uwagę, tylko Shimano.
rybciasum Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Również podpisuje się pod Alivio, świetna korba w tym przedziale cenowym, przy rekreacyjnej jeździe naprawdę długo może posłużyć
MMMAAACCC7 Napisano 29 Października 2011 Autor Napisano 29 Października 2011 wracam prosto z serwisu i mam pytanie bo aż mi się nie chce wierzyć-zaproponowano mi tam korbę deorkę (z tego xo się od nich dowiedziałem to jest to jakieś stare deore z magazynu) HT II z wkładem za 150 z montażem, realne to? bo szczerze mówiąc zagięli mnie tym i potrzebuję opinii bo coś mi zbyt pięknie to wygląda, a jeśli tak rzeczywiście jest to zaraz im reklamę zrobię
M333 Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Realne, ale mało prawdopodobne. Chodzi pewnie o "zwykły" hollowtech, z mocowaniem na kwadrat albo octalink (fc-m510 albo fc-m530). Jeżeli chcesz konkretnej opinii (warto czy nie warto) to podaj symbol korby oraz rodzaj suportu. W tym momencie to wróżenie z fusów.
MMMAAACCC7 Napisano 29 Października 2011 Autor Napisano 29 Października 2011 z tego co widziałem to był ewidentny ht 2, gruba oś, pusta w środku, na końcu takie wyżlobienia w miejscu gdzie przychodzi drugie ramię, opisane shimano deore, korba srebrna, oś złotawa,
M333 Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Jeżeli jesteś w stanie zwiększyć budżet to myślę, że warto. Jeżeli jest to wiarygodny sklep/serwis to ja w tej sytuacji skorzystałbym.
MMMAAACCC7 Napisano 30 Października 2011 Autor Napisano 30 Października 2011 to mam pyt spoza tematu troche, ale wciąż o napęd-czy jak korba jest na 9 (jak w przypadku tego ht II) to jest możliwość niewspółgrania z kasetą 8 i łańcuchem 8?
Mod Team sznib Napisano 30 Października 2011 Mod Team Napisano 30 Października 2011 Jak najbardziej będzie działać.
Mod Team mrmorty Napisano 31 Października 2011 Mod Team Napisano 31 Października 2011 to mam pyt spoza tematu troche, ale wciąż o napęd-czy jak korba jest na 9 (jak w przypadku tego ht II) to jest możliwość niewspółgrania z kasetą 8 i łańcuchem 8? A nie wydaje Ci się drogi kolego że ten temat jest kwintesencją Twego lenistwa? Trochę więcej zaangażowania w poszukiwaniu wiedzy. To że obiad na talerzu masz podawany nie oznacza, że jeszcze będziemy Cię karmić łyżką... . Zamykam. Sznib - zrobiłem małą cenzurę Twego postu - brzydkie słowa w j. angielskim to nadal dla mnie brzydkie słowa. Chyba właśnie pogroziłem Ci paluszkiem...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.