jarzynekk Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 Witam! Zamierzam w końcu kupić dla siebie i dziewczynki rowery. Interesuje mnie dobry sprzęt w przystępnej cenie. Rowery miały by być do jeżdżenia po ścieżkach rowerowych trójmiasta, oraz na wypad poza miasto (raczej ubite drogi polne i leśne). Wydaje mi się że najrozsądniejszy byłby wybór coś z rodzaju cross. Znajomi w relacji jakość/cena upierają się przy unibike'ach i faktycznie, dobre opinie wyczytałem o tych roweruch. Chciałbym wydać coś w okolicy tysiąca za sztukę. Oczywiście lepiej taniej ale nie wiem czy znajdę coś trwałego niżej niż tysiak. Rower do jazdy raczej spokojnej, bez szaleństw. I głupie pytanko... czy warto kupić teraz rowerek, w sensie.. czy ceny zimą są niższe niż przed sezonem? Nie wiem czy wysiedzę z rowerem przez zimę bez jazdy ;D Pozdrawiam.
FigoiFago Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 Jeżeli chodzi chodzi o Unibike to w tej podobnej cenie przychodzi mi fo głowy model Crossfire GTS i LDS. Popytaj, popatrz, ale raczej wątpię aby udało Ci się wywalczyć w tym momencie ten model w cenie 1000 zł za sztukę.
brt0555 Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 http://allegro.pl/listing.php/search?string=crow+preria&category=16414 Ja bym brał takie, jesli nie masz zamiaru jezdzic juz teraz to odpusc i poczekaj na wyprzedaz rocznika 2011 i inne promocje.
krism4a1 Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Unibike faktycznie zbiera dobre opinie, Ja polecam Lazaro (poszukaj na Allegro). W moim profilu masz opis crossa Integral (są wersje damskie i męskie) Jeżdżę nim codzienie przynajmiej 20 km przed sezon od lipca 2500 km bez jakiejkolwiek usterki, w sierpniu zakupiona damka i też bez uwag. Moja rama to 21" - ciut powyżej 13 kg - z tym, że jeśli chcesz jeździć tylko turystycznie trzeba dorzucić błotniki i bagażnik o oświetleniu nie wspomnę. Więc do ceny trzeba dorzucić jakieś 150 zł. http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1539-trans-rower-lazaro-integral/
jarzynekk Napisano 2 Listopada 2011 Autor Napisano 2 Listopada 2011 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Widzę, że faktycznie.. 1000 zł to "głupia granica".. Powiedzmy że 1250 zł za sztukę. Co jeszcze polecacie w tej cenie?
krism4a1 Napisano 3 Listopada 2011 Napisano 3 Listopada 2011 Dlaczego "głupia granica"? Z tego co zrozumiałem chciałeś rowery do typowej rekreacji (powiedzmy prędkości 15 - 20 km/h) po utwardzonych drogach (DDR Drogi Dla Rowerzystów - nie ścieżki) Spokojnie można znaleźć coś do 1tyś, pozatym czy 1000, czy 1250 to żadna różnica w tej klasie cenowej. I ostatnie; Do tych wymagań jakie postawiłeś nie ma sensu pakować się w rower z firmową naklejką i beznadziejnym osprzętem - a taki kupisz jeśli ulegniesz pokusie typu Kellys, Merida itp.
jarzynekk Napisano 18 Listopada 2011 Autor Napisano 18 Listopada 2011 Witam. Wydaje mi się że dołożę i zakupie parę: Unibike Viper Gts 2011 Unibike Viper Lds 2011 W necie oferują ten model za 1 565 zł za sztukę. To dobra cena?
emilio3 Napisano 20 Listopada 2011 Napisano 20 Listopada 2011 Znajomi jeżdżą na takich roweruch w wersji damskiej i męskiej http://allegro.pl/merida-crossway-40-v-52cm-2011-wyprz-15-lublin-i1946376771.html są z tych rowerów zadowoleni, ona zamontowała koszyk na kierownice, a on bagażnik na małą sakwę i jeżdżą po parku czy na działkę, Czy wydasz 1000 czy 1200 pln to za bardzo różnicy w osprzęcie oraz działaniu całokształtu nie będzie.
nemo2009 Napisano 20 Listopada 2011 Napisano 20 Listopada 2011 Witam. Wydaje mi się że dołożę i zakupie parę: Unibike Viper Gts 2011 Unibike Viper Lds 2011 W necie oferują ten model za 1 565 zł za sztukę. To dobra cena? Rowerki nie są złe,Twoja cena też dobra.Za niższą cenę możesz kupić niższy model Unibike,z tym,że 21 biegowy.Trzeba popierać polskich producentów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.