Skocz do zawartości

[Koło tył] Pomoc w doborze obręczy i szprych

kalin20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Tylne koło odmówiło posłuszeństwa, czas na nowe.

Myślałem żeby złożyć nowe koło, ale zostawić starą piastę.

Czy to dobry pomysł ?

Jeśli tak to wybrałem 2 obręcze.

Vuelta - Excalibur DH 26"

Dartmoor - ObrÄcz BLIZZARD

Dartmoor - ObrÄcz TRIXIE

Do tego szprychy, ale to juz w sklepie dobiorę.

Czy tak da radę, czy może lepiej zapleść koło na nowych szprychach ?

Obręcz to

Alexrims - ObrÄcz DM24

Chodzi o to że ma dość duże bicie góra dół, do tego bicie na boki.

Przepraszam za post pod postem

Poczytałem trochę w internecie, i stwierdziłem że nie opłaca sie wykorzystywać tej obręczy, kupie nową

Napiszcie tylko jaką kupić ?

Napisano

twoje propozycje są dobre , i widzę lubisz ostrzejszą jazdę . Te obręcze są wytrzymałe , teraz tylko musisz dobrać odpowiednią ilość dziur i wagę . Blizard jest dobra ale ciężka , pomiędzy jest trixie . co do tej vuelta , to nie jeździłem na niej , ale słyszałem że opinie są dobre . Teraz pytanie co ty jeździsz?

Napisano

Mam Vueltę od 2005 roku i dopiero teraz koło zaczyna zdychać :) Pomijając wagę jest to wyśmienita obręcz.

Szprychy mogą być DT Champion, które są w dobrej cenie i są naprawdę mocne, ale podstawowa kwestia jest taka żeby koło zaplatał naprawdę dobry mechanik. Po 200 km idź na sprawdzenie i ewentualne dociągnięcie szprych to będziesz miał spokój na długo.

Napisano

Hmm jeżdzę różnie, czasem dual, czasem jakiś single track, czasem skocze na skate park generalnie wszystkiego po trochu.

Nie zależy mi na wadze, mam to w nosie, chodzi mi tylko o wytrzymałość.

Spróbuje jeszcze odratować to koło, może coś z niego bedzie.

Teraz powiedzcie mi tak czy jeśli kupie nowe szprychy, to mogę zrobić w ten sposób że

Wyciągam jedną starą szprychę i nypla, wkładam nowa zkręcam wszystko i powtarzam czynność dla kolejnej szprychy ?

Napisano

Vuelta jest naprawdę bardzo mocna a w tej cenie możesz kupić dwie i jedną mieć na zapas. Jest bardzo mała szansa na to, ze szprychy podejdą do nowej obręczy. Jeżeli nie chcesz zmarnować pieniędzy daj to koło komuś do zaplecenia - zapewniam Cię, że to Ci się dużo bardziej opłaci ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...