Klosiu Napisano 22 Stycznia 2012 Napisano 22 Stycznia 2012 Raczej nie istnieje, bo z reguły trasy co roku są inne. Chyba wszystkie trasy będą nowe albo będą miały nowe elementy, może z wyjątkiem Ustronia.
asp891 Napisano 21 Lutego 2012 Napisano 21 Lutego 2012 Zaraz napiszecie że rzucam się na głeboką wodę, ale pływać potrafię więc co mi szkodzi:) Rok 2012 będzie moim pierwszym sezonem w Mtb maratonie, w zeszłym roku byłem tylko w Krakowie na dystansie mini (4 miejsce m2) oraz przejeździłem prawie całego Grabka na dyst. mega. Czas sprawdzić osobiście , opinie innych zawodników o trudnościach tego cyklu, mam nadziję że podołam . W BM na zjazdach puszczało się hamulce i pędziło w dół z ogromną prędkością, raczej rzadko coś mogło nas zaskoczyć bo prawie zawsze byo szeroko. A jak to jest u Golonki? Czy po szybkich zajazdach bywają trudne technicznie odcinki do których mogą być problemy z wyhamwaniem?? Lubię sowoje żeby i nie chcę ich stracić już 15 kwietnia:)
hassanbey Napisano 21 Lutego 2012 Napisano 21 Lutego 2012 Czy ktoś ze Szczecina lub okolic bierze udział w tym maratonie ? Razem raźniej a i potrenować można w grupie
marsman Napisano 21 Lutego 2012 Napisano 21 Lutego 2012 asp891 Powerade nie jest taki straszny najtrudniejsze odcinki spotykałem na ŚLR. tam to są dzikie góry. brak wydeptanych szlaków. ścieżki są wąskie, rozmyte przez spływającą wodę. pełne kamieni i wycelowanych w rowerzystę gałęzi. poziom tras nie jest tak równy jak u GG. zdarzają się łatwiutkie Pińczowy i Sandomierze ale są i Nowe Słupie. Powerade jest wymagające kondycyjnie bo górki solidniejsze ale o zęby raczej nie ma się co obawiać
LoveBeer Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Powerade jest wymagające kondycyjnie bo górki solidniejsze ale o zęby raczej nie ma się co obawiać sa trudne odcinki (single po korzeniach, wielkich kamulcach etc) ale generalnie opinie trudnych miejsc maja stale miejscowki i zjazd ich jest sam w sobie nobilitacja (koncowka istebnej, gora parkowa w niestety nieobecnej juz krynicy, łąka w miedzygorzu itp) - generalnie nie ma tez miejsc ze 10km leci sie po szerokim szutrze w dol, raczej zjazdy sa 'polamane' jakimis singlami, przecinkami itp
bacakatowice Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Wiadomo już coś o trasie 1-ego Maratonu w Murowanej Goślinie ???
farmer Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Na stronie na razie cisza. Ja z tego co gdzieś trafiłem na info to trasa ma być zupełnie inna niż w zeszłym roku. Chyba kierunek na Oborniki ale nie znam szczegółów
stigzak Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Mini ma być nad Wartą i właśnie kierunek na Oborniki. Tereny świetne, trasa świetna, interwałowa. W km wychodzi mało, bo raptem ok. 38km, ale... moim zdaniem ten kto pojedzie Mini to zostanie zaskoczony skalą trudności. Mega/Giga po Puszczy Zielonka z obowiązkowym zaliczeniem Dziewiczej Góry, która na być prędzej bo jazda będzie w odwrotną stronę.
bacakatowice Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Mini ma być nad Wartą i właśnie kierunek na Oborniki. Tereny świetne, trasa świetna, interwałowa. W km wychodzi mało, bo raptem ok. 38km, ale... moim zdaniem ten kto pojedzie Mini to zostanie zaskoczony skalą trudności. tzn ? czego możemy się spodziewać. To będzie mój pierwszy udział w Murowanej i nie wiem czy jechać mini czy mega
farmer Napisano 26 Marca 2012 Napisano 26 Marca 2012 Jak po puszczy zielonce to raczej tylko dużo piachu. Rejony dziewiczej góry to raczej płaskie ścieżki po piasku lub ubitych gruntach bez większych wzniesień. No może za wyjątkiem Dziewiczej gdzie są z 2-3 dość mocne ale krótkie podjazdy i zjazdy. A co do trasy na oborniki to powiem szczerze że raz byłem i jakoś mnie nie zaskoczyła trasa choć wiadomo nie zwiedziłem okolic i pewnie jakieś niespodzianki się tam znajdą.
stigzak Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Niespodzianka http://mtb.webworld.pl/galerie_data/mapy/MTBM_1_2012.jpg
@lek Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 Niespodzianka http://mtb.webworld....MTBM_1_2012.jpg No 113km na Giga robi wrażenie, ale ja w tym roku będę Mega śmigał, więc jak dla mnie prawie 80km, to w sam raz
stigzak Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 No co zrobić, starzejemy się Dla mnie w sam raz jest 60km, na Mini wyryp też będzie więc na początek mi wystarczy.
bacakatowice Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 Ja również zapisałem się na MINI na początek sezonu wystarczy
kamfan Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 @bacakatowice jak planujesz dostać się do murowanej, nie potrzebna wam jakaś osoba do samochodu do kompletu? jak coś to ja jestem chętny
bacakatowice Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 @bacakatowice jak planujesz dostać się do murowanej, nie potrzebna wam jakaś osoba do samochodu do kompletu? jak coś to ja jestem chętny kamfan priv
farmer Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 No trzeba przyznać że trasy są zacne Mnie strasznie mega kusi ale nie wiem czy dam rade 72 km tak ostro pocisakać. A czy działają wam linki do tych map z google?
farmer Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 No co zrobić trzeba będzie dać radę najwyżej jakaś przerwa na bufecie bo widać że ich trochę będzie. Przy odwrotnym kierunku jazdy chciałoby się powiedzieć że przynajmniej Dziewicza będzie na początku gdzie sił jeszcze dużo ale przy zmianie trasy to też ponad połowa dystansu już wypada. A swoją drogą na 7 km jest jakiś ostry pagórek co to jest z miejsce? bo jakoś tak nie kojarzę? Jak on się ma do Dziewiczej?
stigzak Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Podjazdy w rejonie Warty są o mniejszym nachyleniu w stosunku do Dziewiczej, ale są dłuższe.
farmer Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 niby tak jest ale wg profilu to właśnie na 9 km trasy jest najbardziej stromy podjazd i zjazd. To jakiś lokalny szczyt w okolicach Starczanowa?
stigzak Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Jesteś z Kicina a więc Dziewiczą masz pod nosem. Skoro tak to żadne podjazdy w okolicy nie są w stanie Ciebie zaskoczyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.