xmaniek Napisano 27 Października 2011 Napisano 27 Października 2011 Witam. Przymierzam się do modernizacji mojego FOCUS BLACK FOREST z 2007 r. Chciałbym wymienić ramę na nową, która będzie mi służyła w maratonach wielkopolskich. Wiem, że było już kilka podobnych tematów, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Jaką kupić ramę do 700 zł? Rama ma być możliwie jak najlżejsza, sztywna i pod heble hydrauliczne. Mam 178 cm wzrostu i wagę w granicach 75-78 kg. Na chwilę obecną będzie musiała współpracować z TORĄ 318. Fajnie gdyby była w jasnych kolorach, a najlepiej z przewagą bieli. Wiem, że dużo oczekuję, ale może coś ciekawego znajdziecie dla mnie Obecnie co znalazłem i zainteresowałem się to: ACCENT EL NINO (tylko nie wiem czy problemem nie będzie pociągnięcie przewodu hamulcowego na tylnym trójkącie FUJI TAHOE SL (wizualnie mi się podoba tylko ciężko biały kolor kupić)
JarmiDH96 Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 Może ta przypadnie do gustu? http://allegro.pl/cube-attention-nowa-rama-mtb-rozmiar-16-cali-i1887635410.html
Mod Team michuuu Napisano 28 Października 2011 Mod Team Napisano 28 Października 2011 http://allegro.pl/ra...1867968939.html albo 19" ale wg. mnie za duża http://allegro.pl/ra...1901253463.html albo coś z kolekcji Krossa (jeździ ich jak mrówków i tylko dlatego nie polecam) A co do Cubasów to moim zdaniem normalny kręgosłup jest za długi do tych ram chociaż są b.ładne i cieszą oko. Swego czasu przymierzałem się ale odpuściłem z powodu j.w. Na autorze miałem kilkudniowy epizod, ogólnie całkiem owszem. Nie licz na 100% strzał na forum, jak nie przymierzysz to kupujesz w ciemno. Ten kręgosłup to nie moja twórczość, czytałem albo słyszałem to określenie(za prawa autorskie nie płacę). Chodzi o to że są krótkie.
xmaniek Napisano 28 Października 2011 Autor Napisano 28 Października 2011 CUBE faktycznie ładna, ale również obawiam się, że może być za krótka. Może ktoś użytkuje wspomnianą przeze mnie FUJI ?
JarmiDH96 Napisano 3 Listopada 2011 Napisano 3 Listopada 2011 Wizualnie jest bardzo ładna. Na wyścigu Mtb w Jarocinie . 2 liderów było właśnie na tych ramkach. Powinna być sztywna. Ja bym brał tą, ale to Pana zdanie
enussss Napisano 3 Listopada 2011 Napisano 3 Listopada 2011 moze poszukasz ram poison zyankali, scandium. naprawde bardzo lekkie ramy i dobre:)
emilio3 Napisano 3 Listopada 2011 Napisano 3 Listopada 2011 A czy ze scandium nie jest tak że materiał ten się utlenia w jakiś sposób i traci on swoje właściwości wytrzymałościowe? Bo gdzieś czytałem w sieci że powinno się wymieniać co sezon mostki ,kierownice itp wie ktoś coś na ten temat?
enussss Napisano 4 Listopada 2011 Napisano 4 Listopada 2011 kolega jezdzi juz na ramie poison, ze scandium drugi sezon i poki co jest bardzo zadowolony, cena fajna i waga bo jak patrzalem na swoj rozmair bo tez mialem kupic to wazyla ok 1400gr
xmaniek Napisano 6 Listopada 2011 Autor Napisano 6 Listopada 2011 Dzięki za kolejne porady. Teraz wydaje mi się, że POISON jest faworytem. Jest lekki, wg opinii innych użytkowników sztywny, stosunkowo tani i ładny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.