Moloch89 Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Zerwał mi się gwint do mocowania koszyka na bidon, przegwintowanie nic nie da bo gwint kręci się w ramie razem ze śrubą. Gdzie można dokupić sam gwint do ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 · Ukryte przez mrmorty, 27 Października 2011 - nic to nie wnosi do tematu Ukryte przez mrmorty, 27 Października 2011 - nic to nie wnosi do tematu Odnośnik do komentarza
eloo Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 wymienić tego gwintu za bardzo nie ma jak bo to jest zanitowane. Natomiast można zaradzić na obracanie się tego gwintu. Gdzies na forum opisany jest sposób. Wtedy można by przegwintować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 musisz usunąć stary gwint z ramy (rozciąć, przewiercić, tak żeby go tam nie było ), potem kupić nitonakrętkę (bo tak to się nazywa, zdaje się, że m4) np: Nitonakrętka aluminiowa Nitonakrętki M4 20 szt. (1848166207) - Aukcje internetowe Allegro lub stalowa M4 NITONAKRĘTKI, NITONAKRĘTKA, 50 SZTU (1877449797) - Aukcje internetowe Allegro do tego potrzebujesz nitownicy albo kogoś kto posiada takie urządzenie: SUPER NITOWNICA DO NITONAKRETEK BRALO nitonakretka (1895569895) - Aukcje internetowe Allegro podobno da się też zanitować taką nitonakrętkę używając zwykłej śruby z nakrętką i podkładką (śruba jakaś wytrzymała, nie alu ) - na śrubę nakręcasz nakrętkę, zakładasz podkładkę, całość wkręcasz w nitonakrętkę włożoną już do ramy, następnie odkręcasz nakrętkę ze śruby bez wykręcania całości z nitonakrętki, to powinno zamocować nitonakrętkę w ramie, ale czy działa, nie wiem, nie próbowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.