darekc Napisano 27 Października 2011 Napisano 27 Października 2011 Witam, jestem na etapie wymiany napędu na 10, ostatnim elementem jaki wymienię będzie korba. Czy korba Deore FC-M480 będzie mogła obsługiwać cienki łańcuch od napędu 10 rzędowego, czy blaty od tej korby nie będą za grube?
Mod Team Puklus Napisano 27 Października 2011 Mod Team Napisano 27 Października 2011 Korba przeznaczona do pracy z napędami 9 rzedowymi tak ze spokojnie będzie pracować. Zważ na to że jeżeli będziesz miał komplet manetek dyna sys to już nie bo tam ją inne odległości między zębatkami.
darekc Napisano 28 Października 2011 Autor Napisano 28 Października 2011 Korba przeznaczona do pracy z napędami 9 rzedowymi tak ze spokojnie będzie pracować. Zważ na to że jeżeli będziesz miał komplet manetek dyna sys to już nie bo tam ją inne odległości między zębatkami. Trochę nie rozumiem Twojej wypowiedzi, więc napiszę jaśniej co mam. Cały osprzęt jest XT Dyna Sys (manetki, przerzutka tylna, kaseta, łańcuch) Korba została stara FC-M480 (czyli ze starej 9s) na razie. I czy ta korba obsłuży łańcuch z 10s?
kadargo Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 Bez problemu Twoja korba obsłuży łańcuch 10b. Nawet cały napęd 9b będzie działał bardzo dobrze na takim łańcuchu. Ale faktycznie może być problem z manetką ale pewien nie jestem.
darekc Napisano 28 Października 2011 Autor Napisano 28 Października 2011 Ale faktycznie może być problem z manetką ale pewien nie jestem. Dziękuję za informację, co do manetki, to do tego zacząłem wymianę wszystkie komponenty były 9 rzędowe natomiast manetka z przodu nowa XT SL-M780 i wszystko chodziło sprawnie.
kadargo Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 No teraz przynajmiej wiemy oboje coś więcej. :-) Bo u mnie nie miałoby to żadnego znaczenia więc się nie interesowałem. ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.