Skocz do zawartości

[napęd] Korba FC-M480 i cienki łańcuch

darekc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem na etapie wymiany napędu na 10, ostatnim elementem jaki wymienię będzie korba. Czy korba Deore FC-M480 będzie mogła obsługiwać cienki łańcuch od napędu 10 rzędowego, czy blaty od tej korby nie będą za grube?

• Mod Team
Napisano

Korba przeznaczona do pracy z napędami 9 rzedowymi tak ze spokojnie będzie pracować. Zważ na to że jeżeli będziesz miał komplet manetek dyna sys to już nie bo tam ją inne odległości między zębatkami.

Napisano

Korba przeznaczona do pracy z napędami 9 rzedowymi tak ze spokojnie będzie pracować. Zważ na to że jeżeli będziesz miał komplet manetek dyna sys to już nie bo tam ją inne odległości między zębatkami.

Trochę nie rozumiem Twojej wypowiedzi, więc napiszę jaśniej co mam. Cały osprzęt jest XT Dyna Sys (manetki, przerzutka tylna, kaseta, łańcuch) Korba została stara FC-M480 (czyli ze starej 9s) na razie. I czy ta korba obsłuży łańcuch z 10s?

Napisano

Bez problemu Twoja korba obsłuży łańcuch 10b. Nawet cały napęd 9b będzie działał bardzo dobrze na takim łańcuchu.

Ale faktycznie może być problem z manetką ale pewien nie jestem.

Napisano
Ale faktycznie może być problem z manetką ale pewien nie jestem.

Dziękuję za informację, co do manetki, to do tego zacząłem wymianę wszystkie komponenty były 9 rzędowe natomiast manetka z przodu nowa XT SL-M780 i wszystko chodziło sprawnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...