Skocz do zawartości

[amortyzator tył] Manitou swinger 4 wpadł do środka?

mm8255

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Z tego co wiem z damperami i ich serwisem jest o tyle problem ze olej jest sprężony gazem pod wysokim ciśnieniem i rozebrać sie da tylko nie zawsze już sie da napompować tego gazu do komory jeżeli sie nie ma do tego narzędzi. Ale co ci szkodzi damper jak widać jest nie do użytku serwis kosztuje tyle co nowy, nic nie tracisz możesz go spróbować prze serwisować, wiem ze na forum był człek co sie tym zajmuje ale zapomniałem jego nick. Uszczelki zapewne uda ci sie dokupić w sklepie hydraulicznym wiec to prawdopodobnie je jest problem.

Z tego co wiem z damperami i ich serwisem jest o tyle problem ze olej jest sprężony gazem pod wysokim ciśnieniem i rozebrać sie da tylko nie zawsze już sie da napompować tego gazu do komory jeżeli sie nie ma do tego narzędzi.

To nie jest prawda i nie dotyczy wszystkich damperów.

Uszczelki zapewne uda ci sie dokupić w sklepie hydraulicznym wiec to prawdopodobnie je jest problem.

To jest wierutna bzdura. Po pierwsze uszczelki kupuje się w wyspecjalizowanych sklepach z gumą a po drugie tam są dostępne wyłącznie standardowe rozmiary czyli szansa na dobra uszczelki gwałtownie maleje wraz nieprzeciętną średnicą, grubością i profilem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...