Skocz do zawartości

[odziez] na zime 2011 - rekawiczki

colarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zbliza sie zima,

i tak pomyslalem ze chce koontynuowac jazde rowerem w okresie jesienno-zimowym ,

i potrzebuje kupic rekawiczki, i reszte ekwipunku czyli bielizne termoaktywna, spodnie, ochraniacze na buty, skarpetki i reszte ale o tym pozniej ....

najpierw chce sie skupic na rekawiczkach, szukam, czytam i juz sam niewiem,

zainteresowalem sie tymi,

ktos cos wie? ma takie, uzywa? opinie mile widziane,

pomóżcie zdecydowac czy ktores z powyższych lub jakis inne propozycje ?

Dość ważne jest, abyś określi w jakim zakresie temperatur chcesz jeździć.

Miałem do czynienia z tymi Bolid'ami, które mogłyby być super wyborem gdyby nie jeden fakt - ktoś projektując rękawiczki albo nie ma pojęcia co to jazda w zimie, albo chciał zrobić nam na złość... albo był księgowym ;-)

Warstwa mająca bezpośredni kontakt z dłonią jest wykonana z bawełny... która jest najmniej nadającym się materiałem do wszelkich aktywności sportowych, gdyż wchłania wilgoć niesamowicie, nie wysycha i w żadnym stopniu nie grzeje.

Efekt jest taki, że po kilkunastu minutach gdy dłoń robi się wilgotna, wewnętrzna bawełna robi się mokra, szybko się wychładza i po pół godziny jazdy mamy kostki lodu zamiast dłoni. Sytuacja jest jeszcze gorsza gdy nam rękawiczka przemoknie - od śniegu, deszczu itp.

Wymieniłem w tamtym czasie na jeden model Endury, później dokupiłem drugi i jeżdżę w obu do teraz w zakresie +5 do -5.

Zaglądnij do Lidla. Były niedawno nie najgorsze rękawiczki neoprenowe z wkładkami żelowymi. Kupiłem je dla mojego taty, ale jeszcze nie były testowane. Wydaje mi się, że do kilku stopni poniżej zera się nadadzą. Kosztowały niewiele, chyba 25 PLN.

u mnie w miescie nie ma lidla, moze za rok wybudują :)

Dość ważne jest, abyś określi w jakim zakresie temperatur chcesz jeździć.

Miałem do czynienia z tymi Bolid'ami, które mogłyby być super wyborem gdyby nie jeden fakt - ktoś projektując rękawiczki albo nie ma pojęcia co to jazda w zimie, albo chciał zrobić nam na złość... albo był księgowym ;-)

Warstwa mająca bezpośredni kontakt z dłonią jest wykonana z bawełny... która jest najmniej nadającym się materiałem do wszelkich aktywności sportowych, gdyż wchłania wilgoć niesamowicie, nie wysycha i w żadnym stopniu nie grzeje.

Efekt jest taki, że po kilkunastu minutach gdy dłoń robi się wilgotna, wewnętrzna bawełna robi się mokra, szybko się wychładza i po pół godziny jazdy mamy kostki lodu zamiast dłoni. Sytuacja jest jeszcze gorsza gdy nam rękawiczka przemoknie - od śniegu, deszczu itp.

Wymieniłem w tamtym czasie na jeden model Endury, później dokupiłem drugi i jeżdżę w obu do teraz w zakresie +5 do -5.

zakres temperatur , trudno powiedziec, taki jaki bedzie jesien-zima, jak bedzie -10, -15 , -20 to tez sprobuje sie "poslizgac", licze sie z tym ze przy -20 bedzie zimno, az takich cieplych nie potrzebuje,

szukam czegos dobrego za co mozna zaplacic wiecej wiedzac ze faktycznie sa lepsze, lub tanszej alternatywy jelsi nie warto przeplacac,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...