kaapeo Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Od pewnego czasu zastanawiają mnie bardzo hamulce hydrauliczne mocowane jak v-ki na Allegro sa dwie aukcje takich hamulców: Hamulce hydrauliczne Magura HS-11 P+T komplet (1880246244) - Aukcje internetowe Allegro HAMULCE MAGURA HS 33 (1895096745) - Aukcje internetowe Allegro Miał ktoś styczność z takimi hamulcami ? Czy to tandeta, czy coś ciekawego ? Jeżeli ktoś coś wie na temat takich hamulców może coś napisać, bo nie mogłem takiego tematu znaleźć. Może kiedyś chętnie bym wypróbował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceber Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witam. Posiadam HS 11 od jakiś 9 tyś km - 2 sezon i jestem z nich bardzo zadowolony fajna modulacja, duża siła hamowania szczególnie przydatne jak sie jeździ z sakwami wyładowanymi po brzegi. bardzo łatwo wyczuć moment blokowania koła. w 2 rowerze posiadam V'ki Avidy SD 7 - i szczeże mówiąc nie wiem co lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Właśnie chciałem kupić Avidy jakieś SD3 i klocki lepsze za ok 50zł. Ale ciekawie te hamulce są, tylko nieciekawie pewnie na rowerze się prezentują. Masz jakieś zdjęcia lub możesz zrobic podesłać na PW ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Na pewno nie jest to tandeta. Jest to pomysł Magury jeszcze sprzed ery hamulców tarczowych. I są obecne do dzisiaj. Ja z nich nie korzystałem ale mają swoich zwolenników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 31 Października 2011 Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Szczękowe Magury zawsze budzą zainteresowanie rowerowej braci,bo mało kto je ma :)Osobiście jeździłem na HS33 i nic do nich nie mam.Potężna siła hamowania,świetna modulacja i niezawodność.Wiadomo cięższe od od zwykłych v-ek ale odpadają problemy z linkami,pancerzami i zatartymi sworzniami.No i prezentują się niezwykle bojowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchris Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Bardzo duża siła hamowania, w miarę proste odpowietrzanie ale do górala bym nie montował są strasznie ciężkie przeszło 200g więcej od przeciętnych V-ek (komplet z klamkami i linkami) Natomiast do roweru trekkingowego jak najbardziej. odpadają problemy z linkami,pancerzami i zatartymi sworzniami Nie wiem jak z awaryjnością Magury ale z V-kami każdy sobie poradzi z prawie każdą naprawą na największym odludziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.