Jogurcik Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Czołem wszystkim, posiadam starą ramę mtb (Wheeler 2800 rocznik chyba 98'). Rama oczywiście stalowa, chciałbym na jej podstawie zbudować sobie flip-flopa, ale są 2 problemy - rozstaw haków: w ramie jest 135mm, a wszystkie piasty flip-flop jakie do tej pory widziałem są na 120mm. Druga sprawa to oczywiście pionowe haki, jako iż wcześniej był to nawet niezły rower MTB :> A więc, gdzie najtaniej i dobrze w Warszawie lub okolicach przerobić haki? I Ile mniej więcej może taka operacja kosztować? PS: Orientuje się też ktoś może w cenach za malowanie proszkowe ram w tych okolicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 siema, w warszawie takimi przerobkami zajmuje sie gromada (gromada.waw.pl) ale osobiscie polecal bym Ci kupienie jakiej ramy szosowej mysle ze wyjdzie Cie taniej. jak chcesz mam ramke z widelcem sterami i suportem na kwadrat za 60zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 a propos takich przeróbek, dzisiaj trafiłem na to http://fixedgearbikes.blogspot.com/2011/10/conversion.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 A no widzicie , tak się składa że mój kolega wykonał właśnie coś takie , sami obczajcie http://www.aukcjoner.pl/gallery/007403825-.html#I1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Można i tak ale wg. mnie to wygląda fatalnie. Ja bym się bał jeździć na takim patencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelo105l Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Ja się obawiam, że ten cały patent będzie się przekręcał w ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 A ja wam powiem że nie ma co się obawiać bo widuje tego fixa codziennie i nic sie z tymi hakami nie dzieje ; ) Wydaje mi się że boicie się najprostszych rozwiązań . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Najprostsze rozwiązanie to nieingerowanie. Haki poziome są ok, ale w zasadzie nie są niezbędne. Po co się więc trudzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.