Skocz do zawartości

[przezutka tył] ACERA RD-M390 SGSS 2012

JarmiDH96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lepsza pod względem?

Nie sadzisz ze różnica w zmianie biegów oraz naciągu łańcucha będzie niezauważalna? Może będzie lekko odczuwalna.

Lecz nie zmieni to komfortu jazdy. Prawda?

Napisano

Deore sie rozleciało ;p

Wiec postanowiłem pomyśleć o nowych projektach shimano. Model acery na 2012 moim zdaniem jest nawet udany ;D

Ja różnicy nie dostrzegam w pracy tych obu aparatów . Ja mam nową acere i kasetę 9-ke, kumpel alivio i tą samą kasetę. Naciąg jest identyczny. A różnica w zmianie biegów nieodczuwalna ;p

Napisano

Ale dla wielu grupowanie jest święte i uważają że skoro jest grupa wyżej to musi być dużo lepsza bo po co robić dwie przerzutki o podobnych parametrach. Podejrzewam że między Acerą a Alivio różnica tkwi głównie w materiałach z jakich są wykonane a i tak pewnie jest niewielka.

Napisano

Jeżeli myślisz o jakiś maratonach to zaczynaj patrzeć od slx wzwyż. Praca alivio i acery różni się najbardziej różni się napięciem. Na pewno jest lepsze w alivio. Acera jest na pewno mniej trwała. A co do rocznika to nie kierujcie się najnowszymi modelami, starsze były bardziej trwalsze.

Napisano

Do poważnego ścigania Acera to wyrzucanie kasy w błoto. Tym bardziej w nowy model, ciekawe jak z jakością... :confused:

Jeżeli myślisz o jakiś maratonach to zaczynaj patrzeć od slx wzwyż.

Czyli w zasadzie od Deore, bo, przynajmniej w przypadku 9rzędowych modeli, to ta sama konstrukcja różniąca się tylko wagą.

Napisano

Ja też na dniach miałem dylemat co do przerzutki tylnej, no i zdecydowałem kupić używaną SLX'a RD-M662 niż nową Deore RD-M592. Może też warto zastanowić się nad używaną SLX ? Używana w granicach Twojej nowej Acery. Na Allegro sa jeszcze na sprzedaż i tutaj kolega na forum ma bardzo fajną też na sprzedaż już nasmarowaną :)

Napisano

Tą przerzutkę ma mój brat. i tylko chciałem zapytać o specyfikacje. Ja właśnie przymierzam sie do kupna XTR-a . Bo moje aktualne deore sie rozleciało.

Więc na pare dni mam to nowe 'Coś' żeby tylko jeździć.

Dlatego pytałem bo miałem obawy ze się rozleci ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...