JarmiDH96 Napisano 25 Października 2011 Napisano 25 Października 2011 witam. Czy ma ktoś może tą przerzutke ? Prosze o opinie . Czy da rade w MTB (wyścigi itp.?)
jaco96 Napisano 25 Października 2011 Napisano 25 Października 2011 Lepiej dołóż te parę złotych na alivio. Jest wiele lepsza.
JarmiDH96 Napisano 25 Października 2011 Autor Napisano 25 Października 2011 Lepsza pod względem? Nie sadzisz ze różnica w zmianie biegów oraz naciągu łańcucha będzie niezauważalna? Może będzie lekko odczuwalna. Lecz nie zmieni to komfortu jazdy. Prawda?
jaco96 Napisano 25 Października 2011 Napisano 25 Października 2011 Nie prawda, na pewno jest odczuwalna praca przerzutki tak jak i trwałość.
Martinenzo Napisano 25 Października 2011 Napisano 25 Października 2011 A czym się te przerzutki różnią? Wyglądają identycznie - no prawie Do wyścigów to lepiej Deore i wyżej
JarmiDH96 Napisano 26 Października 2011 Autor Napisano 26 Października 2011 Deore sie rozleciało ;p Wiec postanowiłem pomyśleć o nowych projektach shimano. Model acery na 2012 moim zdaniem jest nawet udany ;D Ja różnicy nie dostrzegam w pracy tych obu aparatów . Ja mam nową acere i kasetę 9-ke, kumpel alivio i tą samą kasetę. Naciąg jest identyczny. A różnica w zmianie biegów nieodczuwalna ;p
Wonsky Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 Ale dla wielu grupowanie jest święte i uważają że skoro jest grupa wyżej to musi być dużo lepsza bo po co robić dwie przerzutki o podobnych parametrach. Podejrzewam że między Acerą a Alivio różnica tkwi głównie w materiałach z jakich są wykonane a i tak pewnie jest niewielka.
jaco96 Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 Jeżeli myślisz o jakiś maratonach to zaczynaj patrzeć od slx wzwyż. Praca alivio i acery różni się najbardziej różni się napięciem. Na pewno jest lepsze w alivio. Acera jest na pewno mniej trwała. A co do rocznika to nie kierujcie się najnowszymi modelami, starsze były bardziej trwalsze.
Fenthin Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 Do poważnego ścigania Acera to wyrzucanie kasy w błoto. Tym bardziej w nowy model, ciekawe jak z jakością... Jeżeli myślisz o jakiś maratonach to zaczynaj patrzeć od slx wzwyż. Czyli w zasadzie od Deore, bo, przynajmniej w przypadku 9rzędowych modeli, to ta sama konstrukcja różniąca się tylko wagą.
kaapeo Napisano 27 Października 2011 Napisano 27 Października 2011 Ja też na dniach miałem dylemat co do przerzutki tylnej, no i zdecydowałem kupić używaną SLX'a RD-M662 niż nową Deore RD-M592. Może też warto zastanowić się nad używaną SLX ? Używana w granicach Twojej nowej Acery. Na Allegro sa jeszcze na sprzedaż i tutaj kolega na forum ma bardzo fajną też na sprzedaż już nasmarowaną
JarmiDH96 Napisano 27 Października 2011 Autor Napisano 27 Października 2011 Tą przerzutkę ma mój brat. i tylko chciałem zapytać o specyfikacje. Ja właśnie przymierzam sie do kupna XTR-a . Bo moje aktualne deore sie rozleciało. Więc na pare dni mam to nowe 'Coś' żeby tylko jeździć. Dlatego pytałem bo miałem obawy ze się rozleci ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.