ProCombat Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Chciałbym wymienić mój amortyzator w Krossie Level A2 na coś lepszego . I jeszcze jedno pytanie , czy jakiś FOX albo Rock Shox by pasował do tego roweru . Cena nieograniczona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Jeśli się nie mylę to level a2 ma ramę pod sterówkę 1.10" więc możesz zainwestować w Foxa lub Rock Shox'a. Mógłbyś trochę doprecyzować do czego ten amor i jaki masz wobec niego oczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Jakiś FOX i jakiś Rock Shox będzie pasował, ale nie każdy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2011 No zasadniczo każdy amortyzator z zakresu 100 do max 120 mm można tam wsadzić, jeżeli ci nie szkoda dawać za amora tyle co cały rower wart to możesz dać FOXa nikt ci nie zabroni. Sterówka 1 1/8" = 1.125" dla scisłosci, unikaj opcji poszerzanej na dole tzw. tapered. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrubyWariat Napisano 31 Października 2011 Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Na przełomie 2008/2009 kupiłem sobie Krossa A2 z rocznika 2008 na amortyzatorze ST XCR - do dziś na nim szlaje, a jest to chyba ostatnia część, która mi została w użytku po Krossie w moim 'składaku' (choć niedługo i na nią przyjdzie czas). Rower używam do lekkiego XC i szaleństw po lasach, pagórkach,itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 31 Października 2011 Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Określ jakie masz fundusze, to Ci pomożemy bo coś nie chce mi się wierzyć że masz nieskończoność funduszy na amor do Krossa A2. PS Twoja waga też nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2011 170 wzrost , waga : 63 . Fundusze do 1700 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Moim zdaniem skoda w taki rower pchać amor droższy od 1000zl. Możesz sobie foxa kupić nikt ci nie zabroni ani nikt cie nie zbije, ale mysle ze reba by była ok. Biorąc rebe polecąłbym skok wziąć większy o 10mm zgubi to przy pompowaniu komory negatywnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 1 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ta rama idealnie się sprawuje z amorkiem o skoku ~80mm - na podjazdach wtedy klei koła do drogi jak mało która W sumie jestem za Rebą, DualAir wymaga sporo regulacji, ale jak trafisz w ustawienia, będziesz miło zaskoczony świetną pracą. Ew. poluj na R7, przy Twojej wadze powinien też być świetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 1 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Weź jeszcze pod uwagę Recona w wersji Gold około 1000 PLN, waga podobna do Reby. Różnica jest taka, że w Reconie pompujesz jedną komorę i śmigasz. Niektórzy mają problemy z dokładnym ustawieniem Reby i dlatego biorą coś z jedną komorą. Twój wybór. http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-recon-gold-rl-czarny-2011-i1908507191.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Rock Shox Racon jest super i chyba na niego się skuszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 1 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Jak chcesz Recona to bierz. Kolega go ma i moim zdaniem lepiej byś zrobił biorąc Rebę, ale to jest moje zdanie. Możliwe też, że kolega go nie ustawił go odpowiednio choć jednak myślę, że to kwestia amora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Z foxa na rcona zjechałeś dobry jestes nie ma co Oznacza to ze sam nie wiesz czego chcesz i co będzie odpowiednie, zamiast recona kup Epicona lub Axona, tylko pytanie czy recon z MC czy bez. Jak bez to sie nie zastanawiaj i bież epicona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caprio97 Napisano 2 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Również mam Levela A2 2011 i planuję wymienić beznadziejnego XCMa na coś powietrznego. Myślałem głównie nad Suntourem Epiconem lub Rock Shoxem Torą. Do wydania mam jakiś 1000 zł. Raczej dość dużo jeżdżę w trudniejszym terenie (lasy, szutrowe drogi). Jakiego amorka byście poleciali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 2 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Suntour Epicon jest super i jesgo kupię . Rock Shox Racon też fajny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 2 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 caprio97 Jeśli coś powietrznego do 1k, to pomyśl też o Suntour Axon, szczególnie, jeśli zależy Ci na wadze roweru. Jeśli jednak nie, to RS Tora 318 Solo Air. Ew. po dobrej okazji RS Reba. ProCombat Jak chcesz Epicona, to wiedz, iż jest godny polecenia. Nie zapłacisz zbyt dużo, a będziesz zadowolony z pracy amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caprio97 Napisano 3 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Jeśli coś powietrznego do 1k, to pomyśl też o Suntour Axon, szczególnie, jeśli zależy Ci na wadze roweru. Jeśli jednak nie, to RS Tora 318 Solo Air. Ew. po dobrej okazji RS Reba. Myślę jednak, że zdecyduję się na Epicona i wydam te zaoszczędzone 3, 4 stówy na wymarzone SPDki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 1000zł za Recona bym nie dał, oj nie. Waży tyle, co Epicon, pracuje na podobnym poziomie, a kosztuje sporo więcej. Jeśli nie Reba, aby wykorzystać ten tysiąc jak najlepiej, R7 lub Axon. @caprio97 Jeśli nie chcesz wydawać całej kwoty, Epicon jak najbardziej będzie dobrym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.