Skocz do zawartości

[Przerzutka] Deore RD-M592 a SLX RD-M662

kaapeo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuję wymienić przerzutkę tylną - już tylko to mi zostało z napędu. Cały napęd mam klasy Deore 2011. Tzn przednia prz. FD-M591, korba FC-M590, manetki SL-M590 rapid fire. Chciałem się zapytać czy lepiej do mojego napędu wybrać nową już Deore RD-M592 (żeby napęd był z jednej klasy) czy używaną SLX RD-M662 i wstawić nowe kółeczka ?

Jak chcesz SLX'a to będe miał do sprzedania, ale za jakieś 2-3 tyg. może szybciej. Używana ale jak nówka, nawet rysy nie ma. Jak coś to sie odezwij.

A co do tematu to akurat jeździłem na obu przerzutkach i według mnie między Deorke a SLX'em nie ma dużej różnicy. SLX niby klase wyżej ale jednak nie jest mega lepszy, nooo lepiej wygląda to fakt ale jeżeli chodiz o pracę obu przerzutek to jest podobna. SLX ciut lepiej działa ale tylko ciut, a może to tylko złudzenie i ich praca jest taka sama.

Dzięki za odpowiedzi.

Wygląd już w sumie ma mniejsze znaczenie, wiadomo że ta RD-M592 by lepiej pasowała bo reszty napędu ale nie zależy mi na tym. Tak podejrzewałem że te dwie przerzutki niewiele będą się różnić, zastanawiam się tylko teraz też nad tym, która będzie lepiej współpracować z moimi manetkami czy może być jakaś różnica ?

Ja posiadam tylną przerzutkę Xt podpiętą pod manetki Deore rapidfire i moim zdaniem pracuje super. Myślę że mogą być problemy przy łączeniu Srama z Shimano, ale przy jednej firmie powinno być spoko. Na pewno wyższy model przerzutki nie będzie pracował gorzej niż niższy nawet jeśli jest tej samej grupy co manetki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...