swiesiul Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Witam, wczoraj po maratonie zdjąłem koło przednie, wpakowałem rower do auta no i jak wróciłem do domu to zacząłem składać rower i nacisnąłem klamkę hamulca, zaciski zacisnęły się, ale już się nie cofnęły co robić? ktoś się spotkał z czymś takim już? Hamulce to shimano deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Masz v-brake czy tarczówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiesiul Napisano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Regulamin forum, pkt 2i :/ Tarczówki oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Weź płaski śrubokręt, włóż go między klocki i mocno (ale z wyczuciem, żeby nie pokruszyć okładzin) zacznij rozpychać tłoczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Tylko że czasami tak jest że okładziny są tak blisko siebie że nie da się wepchać śrubokręta. Ja tam zawsze demontowałem klocki i rozpychałem bezpośrednio tłoczki opierając śrubokręt o czarny plastik wewnątrz tłoczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiesiul Napisano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2011 wrócę ze szkoły to spróbuje, miałem tak samo z tylnym hamplem, ale odrazu rowerek zawiozłem do mechanika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Lepszy od śrubokręta będzie nóż z płaskim ostrzem. Wejdzie on większą powierzchnią między klocki, bez ich uszkadzania. Jeśli transportujesz rower bez kół to zaopatrz się w shimanowskie zabezpieczenia zacisków lub też po prostu wkładaj na czas transportu choćby kartkę papieru złożoną wielokrotnie. Sklepy które mają na stanie hydrauliki powinny mieć takowe zabezpieczenia gdzieś w szpargałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.