Mod Team Puklus Napisano 24 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Witam Szybkie pytanie, jaką zimówke byście polecili. Opona ma być cicha na asfalcie, być wiadomo przyczepna no i nie kosztować fortuny rozmiar jaki szukam to 165/70R13, ewentualnie 175. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBike Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Jeśli chcesz dobrą na śniegu czyli : trakcja , hamowanie , pokonywanie zakrętów to wybierz Dębicy Frigo 2 natomiast ich wadą jest kiepskie zachowanie na mokrym czyli aquaplaning , hamowanie , noi trakcja (na mokrym rwało przyczepność na 2 w Fiacie Marea 105 KM co prawda na lekkim nachyleniu ) bodajże tydzień temu chyba w Auto Świecie był test opon zimowych proponuje przeczytać artykuł o tych oponach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Dobry stosunek cena/jakość mają opony Barum Bravouris. Oponki godne polecenia sam takie posiadam i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Polecam kupno motor lub autoswiat, nie pamietam, ktora gazeta,bo obie czytam i kupuje w tym samym czasie. W ostatnim numerze byl test opon,warto kupic, bo za pare zlotych masz ciekawy artykul i przyklady producentow. Teraz doczytalem ze kolega wyzej wspomnial o tej gazetce i artykule. Od siebie dodam,ze Debica, Pirelli i Continental goszcza na moim autku, ale zimowe sa pirelli z tego co pamietam i sprawuja sie swietnie. Debice Frigo rowniez polece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBike Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Teraz się dopatrzyłem że mieszkasz na Podkarpaciu . Tam górek nie brakuje i nie raz będzie ciężko gdzieś podjechać , na Twoim miejscu wybrał bym te o których pisałem czyli Dębica Frigo 2 cenowo też wychodzą dobrze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Października 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dzięki za sugestie ale o dębicy nie chce słyszeć bo sie mało na nich raz nie zabiłem, czytalem analizowałem, i zdedycowałem sie na Dunlop winter response. Całkiem nie drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Poczytaj o Nokianach, fińska marka a zimy u nich prawdziwe. Jeżdżę trzeci sezon - zadowolony. O Frigo zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Października 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dokładnie frigo to śmierć na drodze nie wiem jak ludzie na nich jeżdżą, na sniegu co prawa sa ok ale w cieplejszy dzień i mokry asfalt to już naprawde niebezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 No przyznam Wam racje, poczytalem te artykuly dzisiaj i Frigo jest dobra, ale tylko i wylacznie na Snieg, dobrze wypadaja Coninentale i Nokiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Poszukuje opon do Fiata Cromy 1.9 JTD (120KM) rozmiary 205/55 R16 nie wiem tylko jaki indeks prędkości. Auto rodziców. Przeznaczenie: Głównie miasto Poznań i okolice, kilka razy w sezonie wypad w góry. Proszę tylko o jakieś ekonomiczne propozycje, opony nie będą dużo jeździły. Prędzej skruszeją niż zniknie z nich bieżnik. Auto stoi ciągle na dworze. Sam jestem zrażony do moich letnich dębic. Odrobina wody i ślizgają się jak na lodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 http://www.oponeo.pl/dane-opony/kleber-krisalp-hp-2-205-55-r16-91-t http://www.oponeo.pl/dane-opony/uniroyal-ms-plus-66-205-55-r16-91-h maja calkiem dobre opinie. Indeks predkosci na zime to i nawet moze być do 120km/h, bo i tak pewnie więcej nie jeżdzą Twoi rodzicę zimą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Na zimę co najmniej Q albo R. To tak się wydaję ale w zimę nie zawsze leży śnieg i jest ślisko, czasem się jedzie szybko. Na lato to oczywiście indeks szybkości dostosowany do v max'a samochodu. http://www.neo24.pl/?p=bridgestone_blizzak_lm_32_205_55r16_91_h&gclid=CJGVzen31qwCFYEhtAoddGmTBQ u mnie są te, tyle że inny rozmiar (honda cr v) są ciche przy dużych szybkościach, na gołoledzi pewne w zakrętach, ciekawe tylko jak sobie poradzą w głębokim śniegu. cena rozsądna, szybkość i dopuszczalna masa też pasują Ja do takiego drogiego samochodu jak Croma bałbym się założyć tanie opony a potem w coś przywalić i zarysować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Kupiłeś już?? Bo jeśli nie to mam coś takiego opony razem z felgami są prawie w cenie samych opon. http://allegro.pl/zimowe-opony-pirelli-z-felgami-stalowymi-4x114-3-i1947881471.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 dzięki ale trochę małe są te kółka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryki Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Korzystająć z posezonowych zniżek cen, znalazłem polecane przez MTBike i brt0555 dębice na tym motoryzacyjnym ogłoszeniu Jakie ty kupiłeś Paklus, możesz sie podzielić uwagami po zimie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.