Skocz do zawartości

[Opony ]Opony, tym razem do auta :P

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dobrą na śniegu czyli : trakcja , hamowanie , pokonywanie zakrętów to wybierz Dębicy Frigo 2 natomiast ich wadą jest kiepskie zachowanie na mokrym czyli aquaplaning , hamowanie , noi trakcja (na mokrym rwało przyczepność na 2 w Fiacie Marea 105 KM :D co prawda na lekkim nachyleniu ) bodajże tydzień temu chyba w Auto Świecie był test opon zimowych proponuje przeczytać artykuł o tych oponach .

Polecam kupno motor lub autoswiat, nie pamietam, ktora gazeta,bo obie czytam i kupuje w tym samym czasie. W ostatnim numerze byl test opon,warto kupic, bo za pare zlotych masz ciekawy artykul i przyklady producentow.

Teraz doczytalem ze kolega wyzej wspomnial o tej gazetce i artykule. Od siebie dodam,ze Debica, Pirelli i Continental goszcza na moim autku, ale zimowe sa pirelli z tego co pamietam i sprawuja sie swietnie. Debice Frigo rowniez polece.

• 1 miesiąc temu...

Poszukuje opon do Fiata Cromy 1.9 JTD (120KM) rozmiary 205/55 R16 nie wiem tylko jaki indeks prędkości. Auto rodziców.

Przeznaczenie: Głównie miasto Poznań i okolice, kilka razy w sezonie wypad w góry. Proszę tylko o jakieś ekonomiczne propozycje, opony nie będą dużo jeździły. Prędzej skruszeją niż zniknie z nich bieżnik. Auto stoi ciągle na dworze.

Sam jestem zrażony do moich letnich dębic. Odrobina wody i ślizgają się jak na lodzie.

Na zimę co najmniej Q albo R. To tak się wydaję ale w zimę nie zawsze leży śnieg i jest ślisko, czasem się jedzie szybko. Na lato to oczywiście indeks szybkości dostosowany do v max'a samochodu.

http://www.neo24.pl/?p=bridgestone_blizzak_lm_32_205_55r16_91_h&gclid=CJGVzen31qwCFYEhtAoddGmTBQ

u mnie są te, tyle że inny rozmiar (honda cr v) są ciche przy dużych szybkościach, na gołoledzi pewne w zakrętach, ciekawe tylko jak sobie poradzą w głębokim śniegu.

cena rozsądna, szybkość i dopuszczalna masa też pasują

Ja do takiego drogiego samochodu jak Croma bałbym się założyć tanie opony a potem w coś przywalić i zarysować.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...