Skocz do zawartości

[Odzież z membraną]Opinie o firmie Stanteks

MarkX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Od jakiegos czasu szukam kompletu na zimowe dni tzn. kurtki i spodni. Znalazlem na allegro firme stanteks. Czy ktos zna ta firme? Dokladnie chodzi mi o to.

! - KURTKA KOLARSKA ROWEROWA WINDSTOP HIT -- XL (1867931013) - Aukcje internetowe Allegro

! SPODNIE KOLARSKIE ROWEROWE WINDSTOP COOLMAX XL (1875750542) - Aukcje internetowe Allegro

Dodatkowo w MIX-NET maja na to promocje i przy zakupie spodni i kurtki mozna dokupic czepek kolarski lub opaske z membrana lub kominiarke coolmax za 5 zl. Warto? Opinie maja ok. Przynajmniej tak wynika z komentarzy.

Na papierze te membrany nie wyglądają źle, oddychalność jest całkiem dobra jak na tę cenę. A plecy nie mają membrany, więc i tak z poceniem nie będzie problemu. Tylko wygląd mi się nie podoba ;). No i problem może być przy jeździe z wiatrem w plecy, choć wtedy z reguły mocno nie wieje. Za tę cenę można spróbować, dużo się nie straci w razie czego.

• 3 tygodnie później...

Mam taką kurtkę. Za tą cene jestem zadowolony, szału wprawdzie nie robi bo ma bardzo niski kołnierzyk więc przy mocnym wietrze dobrze chroni tors, ale nie szyję.

Jeśli chodzi o komfort noszenia to nie mam zastrzeżeń jakichkolwiek.

Pytanie co do spodni. Jestem na etapie poszukiwań dobrze ciepłych leginsów rowerowych i nie wiem co wybrać. Nie ukrywam, że 5 stów za coś takiego nie dam...

Co polecacie?

Kupiłem te spodnie po namowie kolegi co kupił je wcześniej. Mam więc do przekazania dwie opinie, obie pozytywne.

Z mojej strony powiem tyle, że ostatnio podczas 45km zapomniałem, że mamy około 10*C. Są naprawdę ciepłe...może i za ciepłe na te 10 stopni. Nie przewiewają. Oddychanie raczej średnie ale to może dlatego, że po jeździe posiedziałem w nich trochę w domu. Za 123zł udany zakup.

Gridlock-a zamówiłem z dwoma x-ami, bo nie mieli akurat na składzie, w przyszłym tygodniu też będę miał.

Spodnie jakie kupiłem na razie to Pro Touch Winter, Pro Touch to niemiecka f-ma produkująca odzież dla Intersport-u,

w temp. jakie teraz panują sprawdzają się idealnie, nie wiem jak będzie przy 0'C, zobaczymy.

• 2 miesiące temu...

Ja skusiłem się na kurtke Stanteks Windstop . Zamówiłem rozmiar M, mam 170cm wzrostu, . Niestety okazało się że rękawy sporo za krótkie , zamieniłem na L - jeszcze ciut za krótkie , czasami kilka cm odstępu od rękawa do rękawiczki . Zamiana na XL nie wchodzi w rachubę bo już w L czuję się trochę jak w długim płaszczu . Ogólnie kurtka fajna , bardzo ciepła , na duże mrozy nawet , ale niestety te nieszczęsne rękawy ją dla mnie dyskwalifikują . Oddam ją i kupię chyba Mimo Quest.

Oddam ją i kupię chyba Mimo Quest.

Kurteczka bardzo fajna i dobrze uszyta. Wysoka stójka, ciekawy krój. Niestety MIMO ma bardzo dziwną rozmiarówkę. Jak podliczysz koszty odsyłania i strzelania we właściwy rozmiar to okaże się że mógłbyś kupić coś w sklepie stacjonarnym z przymiarką na miejscu za podobne pieniądze. Chyba że masz możliwość przymiarki w sklepie na miejscu to jak najbardziej się opłaca.

Ja mam spodnie zimowe i nie jest zadowolony obecnie szukam innych. Po pierwsze totalnie dziwna rozmiarówka. Mam 177, 70kg, w miarę proporcjonalną budowę ciała jeśli można tak powiedziec.. a spodnie totalnie na mnie nie leżą. Szelki podciągają je za mocno. Ugniatają. Rozm nie moglby byc tez większy po spodnie by wisialy (i tak w niektorych miejscach są opiete, a w innych wydaję się że materialu za dużo). Przód dobrze chroni od wiatru to fakt! ale spodnie są przez to totalnie sztywne i czuć dyskomfort, niestety coś za coś, ale do tego nie można się przyczepić bo ochrona przed wiatrem jest dośc istotna szczególnie dla kolan. Tył z kolei jest za mało ocieplony i bez getrów pod spodem nie ma opcji żeby wyjść. Zresztą to nie jest jedyny czynnik wykluczający przed zalozeniem ich na gołe ciało. Otóż są totalnei nieprzyejmne, szczególnie okoloce krocza/wkładki. Mnóstwo tam jakiś szwów i przeszyć.

Też kiedyś kupiłem kurtkę Mimo a nawet dwie. Jedna dla mnie i druga dla Kolegi i rozmiarówka była totalnie beznadziejna i nie miała się nijak do tej tabeli co ja maja z wymiarami. Obie poszly do oddania bo żadna nie miala odpowiedniego rozmiaru. Szkoda zachodu z kupowaniem i odsylaniem tych ciuchow.

• 3 tygodnie później...

W październiku kupiłem spodnie Windstop Coolmax (w rozmiarze XXL) i firmie STANTEKS. Jeździłem w nich codziennie po kilkadziesiąt kilometrów aż do początku silnych mrozów. Sprawdzają się rewelacyjnie. Bardzo wygodne (kwestia dobrania odpowiedniego rozmiaru), ciepłe, a w dodatku bardzo mocne. W ubiegłym tygodniu przy dużej prędkości miałem wywrotkę spowodowaną zajechaniem mi drogi przez samochód. Odniesione przeze mnie obrażenia byłyby zapewne większe gdyby nie mocny materiał spodni. Przy zdartej membranie na prawym kolanie skończyło się tylko mocnymi zadrapaniami.

Spróbowałem zadzwonić do producenta z pytaniem, czy możliwy jest zakup dwócz kawałków membrany (bo z tylu składa się rozerwana część) do spodni w rozmiarze XXL.

NAJBARDZIEJ FANTASTYCZNE JEST TO, ŻE WŁAŚCICIEL FIRMY PAN STANISŁAW KMIEĆ - PRZEPRASZAJĄC, ŻE NIE WYKONUJĄ USŁUG NAPRAWY ODZIEŻY - ZAOFEROWAŁ MI NIEODPŁATNE PRZESŁANIE POTRZEBNYCH DO NAPRAWY MOICH SPODNI KAWAŁKÓW MEMBRANY.

Jak parę latek (ponad 50) aktywnie żyję na tym świecie, po raz pierwszy spotykam się z takim podejściem do klienta. Bazując na swoich doświadczeniach z użytkowania spodni firmy STANTEKS - w moim przypadku SAME PLUSY - na pewno wzbogacę swoje zasoby odzieży rowerowej o następne, inne wyroby firmy STANTEKS.

Jestem przekonany, że będą conajmniej tak samo dobre. A podejście do klienta/użytkownika - CZAPKI Z GŁÓW :thanks: .

Mam kilka różnych elementów odzieży od firmy Stanteks:

- Kurta z windstoperem

- Spodnie długie

- Spodnie krótkie

- Koszulkę termoaktywną z długim rękawem

- Czapkę pod kask

- Opaskę

- 2x kominiarka

Nie jest to odzież szczególnie wysokich lotów, ale działa. Wydaje mi się, że cena jest uczciwa za to, co daje. Jedyne co nie działa to kominiarka, ale tutaj nie działa idea przykrywania ust i nosa. Nie jest to jednak odzież dla wymagających / profesjonalnego użytku. Dla amatorów jest wystarczająca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...