ProCombat Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Tyle naczytałem się na forum odnośnie konieczności zakupu kasku, że.. się zdecydowałem na zakup . Aktualnie zastanawiam się nad : FOX FLUX - jest ładny i aktualnie ma chyba najlepszą na rynku osłonę potylicy Będzie to mój pierwszy kask więc proszę was o pomoc . Wiem że kask trzeba przymierzyć ale chcę wiedzieć co wy sugerujecie . Nie umiałem znaleźć informacji na jego temat . Cena do 350 zł
Fenthin Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 Flux to nie kask do XC. Trail, Enduro - to jego miejsce. Tak naprawdę każdy kask renomowanej firmy będzie dobry. Ale bez przymiarki się nie obejdzie.
ProCombat Napisano 23 Października 2011 Autor Napisano 23 Października 2011 Jestem prawie zdecydowany a czy ty byś mi go polecił Fenthin . Ja śmigam po lasach czasami zjadę z jakiejś górki w Brennej .
Sol Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 IMO najlepszą ochronę potylicy ma Poc Trabec. Flux zbiera pozytywne recenzje, za dobry stosunek jakości do ceny - ale to wszystko będzie na nic jeżeli nie będzie pasował. Z innych w tym stylu możesz pomyśleć nad Giro Xar lub Uvex XP100.
ProCombat Napisano 23 Października 2011 Autor Napisano 23 Października 2011 Dzięki . Muszę zajrzeć do sklepu i przymierzyć hełmy . Wielkie dzięki Będę na razie zastanawiał się nad dwoma głównie będą to FOX FLEX GIRO XAR I ewentualnie ten UVEX . Ale to zależy od mojej głowy , ona zadecyduje co wybiorę . Giro Xar to arcydzieło ( piękny i bezpieczny ) Wcześniej nie brałem pod uwagę GIRO i to by był błąd więc wielkie dzięki głównie dla SOL .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.