Skocz do zawartości

[spd] nie mogę odkęcić pedałów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie potrafię zdemontować pedałów spd. Próbowałem je odkręcić kluczem 15 ale bez powodzenia. Użyłem WD-40 i też nic nie pomogło. Pedały ani drgną - chyba się zapiekły :-(

Napisano

W dobrą strone krecisz?

Proponuje we dwie osoby, jedna trzyma druga mocno odkreca. Jak masz jak to porządnie usztywnic to można i rure na klucz zalozyc, ale wątpie by było potrzeba aż tak drastycznie. Najważniejsze to dobry klucz, by nie omsknąć i ktoś do pomocy lub możliwośc zaparcia tego(o wysoki krawężnik, palete)

Napisano

na 100% - w kierunku tylnego koła - przeciwnie do kierunku obrotu korby.

One po prostu stoją w miejscu. Sprawdzę z przedłużeniem klucza rurą.

• Mod Team
Napisano

Podłóż pod ramie korby coś twardego, deski, jakieś żelazo czy cokolwiek, klucz i albo długa rura tak z 1m albo klucz i młotek, udarowo powinno puścić chyba ze krecisz faktycznie nie w ta co trzeba. Gwinty są odwrotnie jak w suporcie BSA

Napisano

Trzeba to robić umiejętnie aby rozgrzać element a nie uszkodzić farby. Czasami uzywałem w samochodach przy trudnościach odkręcenia śruby. Zawsze pomagało.

• Mod Team
Napisano

I jak to robiłeś że farba nie zeszła??? Przecież nie chodzi o podniesienie temperatury o 10 stopni.

Trzeba podgrzać do konkretnej temperatury a wtedy farba złazi i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...