Skocz do zawartości

[Hamulce] Hamulce tarczowe - nie hamują

pezi12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przy moim rowerze mam taki problem z hamulcami tarczowymi że np. mam wyregulowane nie trą o tarcze itp ale zaciskam klamką to nie hamują lekko tylko trą ale to nic nie daje a jak naciągnę mocniej linkę że klocki są tuż przy tarczy to wciśnięcia hamulca idzie bardzo ciężko a i tak nic nie hamuje , co to może mieć winę ? może klocki do wymiany ? Proszę o szybką odpowiedź !

• Mod Team

No Przecież to nie hamujący hamulec marki no name. Klocki pochodzenia bliżej nie określonego i pewnie ciężko dobrac normalny zamiennik. oczywiście mozna to podregulować ale jezeli już tył nie hamuje ... to wiecej sie nie wypowiem na ten temat.

Kupno BB5 bedzie dobrym rozwiązaniem, niemniej jednak troszke kosztownym. Na przyszłość jezeli nie masz aparatu ( telefonu) z AF od 5cm to nie rób zdjęcia z 5 cm... mnie nic bardziej nie denerwuje jak ktoś kto chce pomocy i daje zdjecia na ktorych widać piękne freski na ścianie a "temat" zdjecia jest delikatnie mowiąc nie ostry.

hmm mam podobny problem-na razie w skali procentowej uruchomiłem zacisk w 50% (hamuje ale nie blokuje)

klocki ustawione na styk przy tarczy, klamka twarda (obawiam się czy nie pęknie)

żeby dojść do tych 50% odtłuściłem klocki i tarcz-łopatologicznie mówiąc-szmatka, rozpuszczalnik i szorujesz, tylko się brudu nie przestrasz bo na pewno będzie się szmatka brudna robić

pozostało wsadzić "normalne" klocki i wtedy zobaczyć co będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...