Skocz do zawartości

[Rower] Poison Curare 150 - 150 mm by Puklus

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Oto moj sprzet :D

Rama : Poison model Curare chyba z 2008 roku o 3 nastawach skoku 100 - 125 - 150 mm. Rama trochę nudna - cała biała beż żadnych upiększeń, przynajmniej na razie. Rozmiar 16". Waga jaką pamiętam przy zakupie to ok 3700g, z innym damperem i stalowymi miskami steru. Obecnie waga spadła o ok 350g. , co nie zmiana faktu ze nadal kowadło :D

Obecnie damper to SR Epicon z dorobioną manetką blokady.

WIdelec: jest to RS Revelation SL 150 mm 2010r. Kupiłem go w zasadzie jako nowego od dobrego człowieka z forum :D Działą bardzo fajnie, choć prawdą jest ze czasami zeby dgo ustawić trzeba troche cierpliwości zuzyć. Kolor biały jak widac :D

Kokpit: Składa sie z mostka Truvativ XR o długości 90 mm i wzniosia 6*, kirownicy Amoeba Vitra najlżejsza gięta kiera w rozsądnych pieniądzach jaką znalazłem, na niej zamoncone zwykłe gumowy gripy od meridy, klamki od J3, GripShift X.9 od srama licznik i manetka blokady dampera od RS'a, wszystko ustrerzają łożyska Cane Creek 6s.

Koła: koła skłądałem sam całkowicie i od podstaw wg. mojego projektu i pomyślunku balansując na granicy cena / jakość / waga, znajdując tzw złoty środek. Obrecze Alexrims XD Lite 445g czerwone, szprychy Dartmoor w kolorze białym, sztuk po 32 na koło, nyple fioletowe jednak ich odcien niestaty nie pasuje do zamysłu ale trudno, też dartmoora. Tylna piasta miała być inna ale ostatecznie wybór padł na NS Primary Casette o wadze 320g (ze śrubami). Przednia tez miała być inna ale kupiłem piastę Concept. Oczywiście wszystkie pod Tarcze IS 6. Opony Schwalbe tył Noby Nic, przód Rocket Ron, Dętki przód maxxis super light, tył continental.

Napęd: Mój czołg napędza korba pamiętająca lata 90' Sachs, Pedały VP 196, Suport VP 115 mm, łanuch to już powoli umierający connex 800, z tyłu kaseta XT model M760 też powoli umierająca. zmian przełożeń dokonuje deore M510 z przodu i X.9 SG z tyłu poprzez wspomniane manetki X.9 Pancerze accenta.

Całość zatrzymują hamulce Avid Juicy 3 przod na pół metalicznych klockach a2z tył oryginał avida.

ImageShack Album - 7 images

Jest to stan koncowy, teraz tylko zmiany kosmetyczne zmiany śrubek na alu w miejscach gdzie jest to mozliwe, pancerze na nowe, moze zdecyduje sie na nowa korbe, slx moze xt, z czasem hamulce moze tez na shimano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...