Serlos Napisano 21 Października 2011 Napisano 21 Października 2011 Witam! Od dłuższego czasu dość intensywnie trenuję na rowerku stacjonarnym. Od 3-4 dni zauważyłem, że mój mocz jest mętny. W internecie wyczytałem, że po "farsownym wysiłku fizycznym" rośnie stężenie krwi w moczu. I otóż raczej to mi dolega, bo właśnie po treningu gdy poszedłem się odlać, szczałem czerwienią, masakra! Czyżby to było przetrenowanie? A może jakieś choróbsko się zbliża? :< Meritum mojego tematu jest porada co zrobić z tym fantem. Oczywiste jest, że pójdę do lekarza, ale może ktoś może się podzielić jak sobie ulżyć, jak zapobiegać wydalaniu białek po wysiłku... Nigdy nie miałem problemów z nerkami ani innymi kanałami służącego do tego o czym na pewno każdy wie Objawów także nie mam innych, bólów nerek, pęcherza czy też gorączkę. Trochę jestem osłabiony, ale to chyba dlatego że jest w kij głodny Pozdrawiam
marek1976 Napisano 22 Października 2011 Napisano 22 Października 2011 pijesz cokolwiek podczas treningu ?
ElDiablo Napisano 22 Października 2011 Napisano 22 Października 2011 W kwestiach zdrowia to raczej bym sie do lekarza wybrał, co tez proponuję uczynić....niezwłocznie....
Serlos Napisano 22 Października 2011 Autor Napisano 22 Października 2011 pijesz cokolwiek podczas treningu ? Rzecz oczywista, ale chyba za mało (1,5 litra na 1,5h). Już siusiam normalnie. Czuję, że za mało wapnia i zwyczajnie przesadziłem Ahh ten mój impulsywny charakter Do lekarza pójdę w poniedziałek to podzielę się z tym, co on na to
LUIS123 Napisano 22 Października 2011 Napisano 22 Października 2011 CZOŁEM Trzeba uważać może to być zaczątek zapalenia kłębuszków nerkowych (czasem czerwony mocz) albo zwykłe nic lepiej się przebadać
swimfan Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 ja bym na ta chwile odstawil trenowanie,jezeli krew w moczu bedzie sie pojawiac no to lekarz Ci pozostaje, nie ma zartow.Mistrzem swiata nie zostaniesz a klopotu sobie mozesz narobic.Oczywiscie moga to byc kamienie nerkowe nawet jak Cie nerki nie bola.Swego czasu slyszalem o zapaleniach ze takie objawy sie pojawiaja.Lekarzem nie jestem ale raczej malo normalne ze krew wmoczu sie pojawiala,co do mentnosci moczu to jak pisali przedmowcy po intensywnej jezdzie, to kolor jak z kolektora do Wisly
Enfoque Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 Może zjadłeś większe ilości buraków przed treningiem, lub w dzień poprzedzający? Bez jaj, kiedyś zjadłem sporo buraków zasmażanych na obiad i wieczorem gdy poszedłem siusiu to wystraszyłem się jak nie wiem, nie skojarzyłem od razu przyczyny czerwonego moczu
karbeti Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 ha, ha, ja też tak mam po buraczkach, ale to chyba każdy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.