Skocz do zawartości

[inne] Czerwony mocz

Serlos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Od dłuższego czasu dość intensywnie trenuję na rowerku stacjonarnym. Od 3-4 dni zauważyłem, że mój mocz jest mętny. W internecie wyczytałem, że po "farsownym wysiłku fizycznym" rośnie stężenie krwi w moczu. I otóż raczej to mi dolega, bo właśnie po treningu gdy poszedłem się odlać, szczałem czerwienią, masakra! :D Czyżby to było przetrenowanie? A może jakieś choróbsko się zbliża? :<

Meritum mojego tematu jest porada co zrobić z tym fantem. Oczywiste jest, że pójdę do lekarza, ale może ktoś może się podzielić jak sobie ulżyć, jak zapobiegać wydalaniu białek po wysiłku... Nigdy nie miałem problemów z nerkami ani innymi kanałami służącego do tego o czym na pewno każdy wie :P Objawów także nie mam innych, bólów nerek, pęcherza czy też gorączkę. Trochę jestem osłabiony, ale to chyba dlatego że jest w kij głodny :D

Pozdrawiam

Napisano

pijesz cokolwiek podczas treningu ?

Rzecz oczywista, ale chyba za mało (1,5 litra na 1,5h). Już siusiam normalnie. Czuję, że za mało wapnia i zwyczajnie przesadziłem :P Ahh ten mój impulsywny charakter :P

Do lekarza pójdę w poniedziałek to podzielę się z tym, co on na to :)

Napisano

ja bym na ta chwile odstawil trenowanie,jezeli krew w moczu bedzie sie pojawiac no to lekarz Ci pozostaje, nie ma zartow.Mistrzem swiata nie zostaniesz a klopotu sobie mozesz narobic.Oczywiscie moga to byc kamienie nerkowe nawet jak Cie nerki nie bola.Swego czasu slyszalem o zapaleniach ze takie objawy sie pojawiaja.Lekarzem nie jestem ale raczej malo normalne ze krew wmoczu sie pojawiala,co do mentnosci moczu to jak pisali przedmowcy po intensywnej jezdzie, to kolor jak z kolektora do Wisly

Napisano

Może zjadłeś większe ilości buraków przed treningiem, lub w dzień poprzedzający? :D

Bez jaj, kiedyś zjadłem sporo buraków zasmażanych na obiad i wieczorem gdy poszedłem siusiu to wystraszyłem się jak nie wiem, nie skojarzyłem od razu przyczyny czerwonego moczu :teehee:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...