Pasztet Napisano 21 Października 2011 Napisano 21 Października 2011 Witam. Mam zawor presty chyba (dla pewnosci zrobilem fotke: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ) oraz pompke pod preste ( zas fotka dla pewnosci: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ). Niestety za zadne skarby nie potrafie napopowac. Odkrecam nakrtetke plastikowa, odkrecam ta "glowke", zawor wkladam pompke, powietrze niby nie wychodzi na zewnatrz pompomuje i nic. Prosze o rade jak sobie poradzic. Od paru dni mam nowy rower, wczesniej mialem zawor samochodowy i problemu nie bylo... czy ew istnieje jakas przejsciowka? Jak wtedy to wyglada? Bardzo prosze Was o pomoc jak napompowac ta preste. Piekna pogoda a rowerek czeka:( pozdrawiam
Mod Team michuuu Napisano 21 Października 2011 Mod Team Napisano 21 Października 2011 A masz w pompce taki hebelek do zaciśnięcia główki na wentylu?
Mod Team safian Napisano 21 Października 2011 Mod Team Napisano 21 Października 2011 1) Zapoznaj się z zasadami tworzenia nowych tematów. 2) Jeżeli potrzebujesz adapter to taki: http://allegro.pl/adapter-zaworu-presta-na-zawor-samochodowy-conti-i1886147218.html 3) Jeżeli masz pompkę pod wentyl samochodowy i prestę, to aby napompować prestę musisz zwykle odkręcić a następnie obrócić takie coś w pompce co dociska zaworek .
bbaa Napisano 21 Października 2011 Napisano 21 Października 2011 Mam adapter z samochodowego na presta i z kompresorem na np. Orlenie to nie działa. Kompresor nie chce się załączyć. Taki adapter wkręca się na wentyl presta. Jeśli się wkręci za mocno to można adapter wraz z wentylem presta wykręcić. Tak jak michuuu pisze: powinien być taki hebelek, blokada i powinno się normalnie pompować.
kenjisan Napisano 21 Października 2011 Napisano 21 Października 2011 zobacz to http://www.youtube.com/watch?v=9byRp9e2USU Nic odkrywczego ale dla laika może być pomocne. Zapomniałem dodać, mam adapterek dunlop (lub presta) na shrader, do dostania w kazdym rowerowym. U mnie w niekórych pompkach jest taka dolegliwość że za głębokie wprowadzenie zaworka do otworu powoduje naciskanie na "iglicę" i powietrza napompować się nie da. Wkręcam w/w adapter i bangla. Oczywiście trzeba mieć pompkę pod wentyl samochodowy ale na zdjęciu masz dual czyli podejdzie. poniżej adapter REDUKTOR WENTYLA Z DV - FV NA AV - Rowery, sklep rowerowy, hurtownia rowerowa - Sklep internetowy - Rowery
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.