Skocz do zawartości

[mostek] Jaki mostek kupić

maxwwy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko . Zmierzam kupić jakiś mostek do mojego krossa . Tylko dylemat jaki do 50 zł 60 ew co jest ciekawego na rynku co wybrać co polecacie jakiś mocniejszy kolor obojętne waga dla mnie bez różnicy

Napisano

Rzeczywiście precyzja pytania powala. Ten kolor to "mocniejszy" ma być od czego?

Ma być Czarny jak piekło, czy czerwony jak ogień? :devil:

A tak na poważnie to nawet nie napisałeś do czego ten mostek ma być, bo Kross robi rowery do szeroko pojętego MTB poprzez trekingowe do szosowych (nie wspominając już o dziecięcych, miejskich i młodzieżowych) ;) .

http://allegro.pl/mostki-16442 - sprecyzuj sobię cenę i szukaj, a nie z każdą pierdołą zakładacie temat na forum :no:

Napisano

Ale dajesz z tymi informacjami. Napisz ze chlopie jaka kiera (chodzi o grubosc), jaki wznios, jak ma byc dlugi? A nie masywny. Jak chcesz masywny i fajny to ja mam do sprzedania masywny i fajnie wygladajacy. I ma wznios.

• Mod Team
Napisano

Długość mostka to zasadniczo jak komu pasuje, jeden lubi tak jak inny sie bedzie czuł zle. Ogolnie jest taka zasada ze jak sie siedzi - jedzie rowerem w normalnej standardowej pozycji i sie patrzy na przednia oś koła to jest ona zasłonięta przez kierownice. Ja tak mam i mi sie jeździ wygodnie.

Napisano

Hmmm patrze na wasze odpowiedzi i się zastanawiam skąd wiedzieć to wszystko :D

Chcę taki mostek jak jest w hexagonie v3 trochę większy kąt niż jest oryginalnie i żeby mostek był mocniejszy taki grubszy na objętość bo ten co mam to taki mały . Kierownica pozostaje bez zmian .

• Mod Team
Napisano

A wazysz jak hipopotam albo ładujesz 3m dropy ze chcesz koniczne grubszy mostek ?? Wydaje mi sie normalny styknie. No jak chcesz taki jak w hexagonie, jaki by tam nie był to poszukaj jaki tam jest, parametry zapamietaj i poszukac sobie podobny. zazwyczaj 90 mm jest odpowiedni, to wszystko zależy od tego jaką masz rame i jak wyglądasz, twoj wzrost itd...

Napisano

Kolego maxwwy

Forum, to nie miejsce, gdzie zakładasz temat formując byle jak pytanie, na które sam byś mógł sobie odpowiedzieć gdybyś ruszył głową i użył wyszukiwarki.

Każdy zadaje Ci pomocnicze pytania i każdy w jakiś sposób próbuje Cię naprowadzić, ale Ty ciągle nie wykazujesz żadnej chęci współpracy oczekując, że ktoś Ci poda na tacy mostek, jaki masz sobie wmontować.

Zrób pomiary mostka a później odpal sobie wyszukiwarkę i nie kompromituj się więcej, jeśli czegoś nie zrozumiesz użyj ponownie wyszukiwarki... i tak do skutku.

Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś jest początkujący i nie zna tematu, ale lenistwa nie toleruję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...