komtur88 Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam, Jak w temacie. Jaką polecacie spinkę do łańcucha Shimano CN-HG74 10 rzędów. W sklepie założyli mi Connex 10 speed i nie jestem z niej zadowolony. Przy większej prędkości słychać ją w napędzie a gdy się odwrotnie założy to w kasecie na najmniejszej zębatce przeskakuje łańcuch. To jakiś horror. Rower z napędem ma 1200 km przejechane i to bez jakiegoś ostrego katowania. Dopiero jak teraz pojeździłem na asfalcie to wyszła cała sprawa. Pozdrawiam Ktoś mi teraz podpowiedział, że jest to łańcuch kierunkowy. Może to mieć wpływ? Na co zwracać uwagę przy zakładaniu łańcucha? Jak ustalić właściwy kierunek? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 A może złota spinka SRAMA pod 9 rzędów styknie sam takiej używam tyle że z łańcuchem HG73 wszystko działa bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Do łańcucha 10 rzędowego spinka raczej też 10tka . Spróbuj SRAM Power Linka czarną. Tutaj dokument odnośnie łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2011 A wie ktoś jak ustalić właściwy kierunek łańcucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2011 No przecież w dokumencie powyżej masz pokazane :/ Strona z napisami od zewnątrz, strona bez napisów do wewnątrz, czyli do koła :c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Przecież masz to opisane w dokumencie, który podlinkowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Sorry. Wielkie dzięki. Przejadę się rano i może wszystko będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 spinka connexa też jest kierunkowa. Z jednej strony jest takie wcięcie, i spinkę zakłada się żeby tym wcięciem oplatała kasetę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2011 A możesz coś więcej napisać? Czyli otwór w spince ma być z przodu w kierunku jazdy. Dobrze myślę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 od środkowej strony spinki gdześ po środku blaszki ale tylko z jednej strony jest takie wyżłobienie na ząbek kasety. Ono ma być skierowane własnie w strone kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 20 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2011 od środkowej strony spinki gdześ po środku blaszki ale tylko z jednej strony jest takie wyżłobienie na ząbek kasety. Ono ma być skierowane własnie w strone kasety. Dzięki kolego. Jednak człowiek musi wszystko sprawdzać. Nawet takie pierdoły jak spinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.