Seba3002 Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Jaka jest "ewolucja" przerzutek tych producentów?(chodzi mi co było pierwsze, np. altus potem alivio, itd. ). To już było na forum kiedyś to widziałem ale teraz nie mogę znaleźć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Shimano : XTR Saint Deore XT Hone Deore LX Deore Alivio Acera Altus Tourney tx Sram : x-0 x-9 x-7 sx5.0 sx4.0 3.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 chcialem tylko zaznaczyc ze saint i hone sa tak jakby z boku bo sa to grupy do ciezszej odmiany kolarstwa gorskiego mozna mniej wiecej rownac xtr = saint hone = lx (szczegolnie tutaj konstrukcja jest prawie ta sama) a tourney to chyba grupa dla trekkingow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 XT=Saint ... korzystają z niektórych wspólnych komponentów, np. kaset czy łańcuchów i SH poleca te od XT (chodź te ich polecanie, to wiadomo ile warte) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba3002 Napisano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 A do czego zaliczyć SHIMANO C050? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 c050, c101, c102 itp to sisopodobne grupy do najtanszych rowerow i lepszych makrokeszow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba3002 Napisano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Czyli chcąc Kupić Unibika Evolution to na początku trzeba zainwestować w lepszą przednią przerzutkę Tylko czy nie straciłbym gwarancji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 mysle, ze przednia przerzutka nie jest komponentem o tak donioslym znaczeniu, aby warto bylo w nia szczegolnie inwestowac. niemniej jednak przy zakupie mozesz sie dogadac, zeby altusa (o ile sie nie myle) zabrali, a dali za doplata cos lepszego wedle uznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theDAMIstrzu Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Też tak uważam, dla mnie przednia przerzutka nie ma większego znaczenia- byleby nie miała luzów. IMHO najbardziej opłaca się ,mieć albo zwykłego altusa albo xt x-gen xtr bo wszystkie średniej klasy przerzutki tak naprawdę wiele się nie różnią więc albo oszczędzić na przedniej albo jak już kupować coś lepszego to kupić najlepsze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 9 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 a Unibika 2006 chyba ma z przodu Alivio, o ile dobrze pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.