doms Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Zmieniłeś stronami prowadzenie linki tylnego hamulca, ale zapomniałeś skrócić pancerz od hamulca przy siodełku (ma iść po ramie prosto do hamulca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 @doms Ręce mi opadły jak to przeczytałem, oczywiście, że skróciłem lekko ten pancerz, ale więcej nie mogę go skrócić bo fajka z hamulca będzie się uginać w dół "tzn do opony" i będzie mniejsza efektywność w hamowaniu + niepotrzebne tarcie linki o końcówkę fajki co daje nieprzyjemny odgłos tarcia, który wyczuwa się naciskając klamkę.... Rozwiałem wątpliwość ? Jeszce "(ma iść po ramie prosto do hamulca)" a co nie idzie tak ? - tak idzie, fajka odstaje przecież to nie wiem jak chcesz to inaczej poprowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Zaszło kilka zmian, i zajdą kolejne tym razem coś "większego". Mam zamiar wymienić koła pod tarcze i hamulce tarczowe hydrauliczne, mile widziane propozycje na co wymienić coś nie aż tak drogiego (używanego) ale i dosyć dobrego - wiadomo Przy okazji koła i hamulce na sprzedaż gdyby ktoś był chętny Zakupiłem: Sztyce accent sp-480 400mm, zacisk sztycy paco czerwony, top cap dartmoor czerwony, pedały spd shimano m520 + buty do tego sh-m123. - Rama: KTM Chicago 17" - Amortyzator: RST First Air 100mm - Kierownica: SVMONO Carbon karbonowa 680mm 232 gram - Mostek: Accent Avio 110mm 120 gram - Gripy: Dartmoor - Barendy: Prodigy - Stery: Accent ahead zintegrowane AC-N.11 1-1/8" - Top cap: (kapsel, korek sterów) Dartmoor Ride Your Way *czerwony - Podkładka: Neco 5mm - Siodło: Author Niobi - Sztyca: Accent SP-408 26,8 / 400mm - Zacisk: Paco *czerwony # Osprzęt - Mechanizm Korbowy: Shimano Deore FC-M590 44-32-22T / Dł. r. 170mm [Wymienione śruby na alu Aerozine, kolor czerwony] - suport: Zintegrowany Deore FC-M590 - Przerzutka przód: Shimano Deore FD-M591 - Przerzutka tył: Shimano Deore SLX RD-M662 GS Shadow - Kaseta: Sram 970 5.0 9 rzędów - Łańcuch: Sram PC-991 - Manetki: Shimano Deore SL-M590 - Pedały: Shimano SPD PD-M520 # Koło przód: - Obręcz: Dartmoor Fortress - Szprychy: CNspoke - Piasta: Novatec czarne - Zacisk: Dartmoor Bolt-On Czerowny - Opona: Schwalbe Rocket Ron Evo - Dętka: Kenda # Koło tył: - Obręcz: Dartmoor Fortress - Szprychy: CNspoke - Piasta: Novatec czarne - Zacisk: Dartmoor Bolt-On Czerowny - Opona: Schwalbe Rocket Ron Evo - Dętka: Kenda # Hamulec przód: - Klocki: Author ABS-3CC - V-brake: Avid Single Digit 3 - Klamka: Avid FR5 - Pancerz: JAGWIRE Teflon/Carbon - Linka: JAGWIRE - Końcówki: KCNC czerwone # Hamulec tył: - Klocki: Author ABS-3CC - V-brake: Avid Single Digit 3 - Klamka: Avid FR5 - Pancerz: JAGWIRE Teflon/Carbon - Linka: JAGWIRE - Końcówki: KCNC czerwone kilka zdjęć poglądowych, reszta w albumie jeżeli ktoś byłby chętny + na końcu bonus się wkradł Tutaj link: https://plus.google....031153168375570 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.