Pionek Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Witam,posiadam w swoim rowerze korbę bop single.Mam w niej wkład,który własnie zepsuł mi sie po raz drugi.On kosztuje 60-70zł,ale już trzeci raz nie chce mieć ponownego pęknięcia,dlatego chciałbym się zapytać jaki wkład tam wejdzie? Bo nie znam średnicy albo długości jaki potrzeba.Są jakieś truvativa albo jakieś firm żeby wytrzymały skoki tak do 4m.Te wkłady dwa co mi pękły(oba były tego samego modelu) miały wytrzymywać skoki 4m luzem,według producenta oczywiscie i serwisantów.Na 100% to nie moja wina , że pękły one bo skakałem na gorszych o wiele i trzymały mi się grube lata.Proszę o rade :)ps. gdy mi pękł ten wkład to ułamał się w tym samym miejscu co poprzedni ten sam model i była to mała hopka bo 1m,oba wkłady mi się złamały po lewej stronie.
Bombell Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Pytanie jaki miałeś wkład? Wszystko powinno być na nim napisane. Co do korby Bopa to jest katalog z Lasco więc też się cudów nie spodziewaj, bo jeśli ileś razy łamałeś stalową oś to korba z kiepskiego alu tez może lada chwila polec. Suportu szukaj Truvativa Gigapipe Team DH i wyczyść raz na kilka miesięcy.
Pionek Napisano 19 Października 2011 Autor Napisano 19 Października 2011 siedzi w nim suport VP ISIS MB-603 68x113mm , bo pamietajmy , że ta korba ma taki inny isis niż inne troche,chce się wyrobić w 100zł.Dziwne bo inni skaczą gorzej odemnie(nie umieja upadac) i maja ten wklad i im sie trzyma juz pare lat.Może coś z ramą mam? Ja mam bop stonebrakeera 16cal
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.