Skocz do zawartości

[rower] Centurion Backfire 300

mimon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam jakiegoś niedrogiego rowerku MTB i mam pytanie , czy owy centurion backfire 300 (nowy) za 1500 zł.

to dobra cena i czy rama 51 cm na moje 180 cm wzrostu to nie za dużo? . Co prawda przymierzałem się do niego i wydaje m się ok. , ale w praktyce może być inaczej.

dane:

Widelec: SR SUNTOUR SF9-XCM-HLO, 100mm

Przerzutka przednia: SHIMANO ALIVIO FD-M413-L6

Przerzutka tylna: SHIMANO DEORE RD-M592

Korba: SHIMANO ALIVIO FC-M410-L 42/32/22T

Środek suportu: SHIMANO BB-UN26C13

Kaseta: SHIMANO CS-HG40-8I 11-32

Łańcuch: SHIMANO CN-HG40

Pedały: NW-96K

Piasta przednia: SHIMANO HB-MC12-P

Piasta tylna: SHIMANO FH-MC18

Obręcze: ALEX ADVENTURER

Opony: POGO KARDUNG LA 26x2.1

Manetki: SHIMANO ALIVIO SL-M410

Dźwignie hamulca: TEKTRO RS360A

Hamulec przedni i tylni: TEKTRO MT14

Kierownica: Procraft Riser OS 640mm

Mostek: Procraft AL OS Pro 17°

Stery: TH No.10 (H2079C)

proszę o sugestię oraz inne propozycje.

Napisano

Za tą cenę możesz go śmiało brać, bo to dobra oferta. Co do ramy IMO to raczej ważniejsze jest Twoje samopoczucie na rowerze od suchych wyliczeń. Jeśli się dobrze czujesz na takiej ramie to ją bierz - dobór rozmiaru nie zależy jedynie od wzrostu ale również od proporcji ciała.

Napisano

Za tą cenę możesz go śmiało brać, bo to dobra oferta. Co do ramy IMO to raczej ważniejsze jest Twoje samopoczucie na rowerze od suchych wyliczeń. Jeśli się dobrze czujesz na takiej ramie to ją bierz - dobór rozmiaru nie zależy jedynie od wzrostu ale również od proporcji ciała.

• Mod Team
Napisano

Sądzę że 51 będzie za duży.

http://www.centurion.de/de_de/bikes/2012/23/MTB+Hardtails/Backfire+200

Na stronie Centuriona nie ma BF300 ale 200 to ta sama rama. Niewątpliwą zaletą jest stromo opadająca górna rura co może zrekompensować większy rozmiar.

Ja mam BF Light (nie ma w nowym katalogu),geometria podobna - przy 176cm wzrostu 18" i jest bardzo owszem.

Cena dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...