enkoder Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Czy w ww. amortyzatorze niskie temperatury będą miały wpływ na negatywne działanie? Zauważyłem dzisiaj rano, że przy ok. 2-5'C amortyzator jest twardszy, a przy mojej wadze 118kg, sprężynę i tak mam skręcona na + prawie na maxa. Jak na razie jadę tylko do pracy 8km po mieście, czasem się trafi kilka krawężników, z uwagi na twardszą pracę w niskich temp. mam pewne obawy przed złamaniem widelca. Przy okazji, czy ktoś z Was o podobnej wadze ujeżdżał już ten amor i jak mu się sprawował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Normalna rzecz, w niższych temperaturach olej gęstnieje i amortyzator będzie trochę twardszy. Nie powinien się od tego złamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Normalna sprawa w budżetowych amortyzatorach. Ja w swoim XCR LO mam tak samo. Jak się zimniej niż 20 stopni robi to amortyzator twardnieje. W zimę to już ciężko go ugiąć. Nie złamie się, ale jak chcesz mieć dobrą pracę w niskich temperaturach to odkręć go maksymalnie na minus. Jeżeli to nie wystarcza to wywal elastomer. W dodatku możesz go zalać olejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 W bliźniaczym Darcie 3 miałem identyczny efekt, kiedy robiło się troszkę chłodniej zaraz była wyczuwalna różnica w pracy amorka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.