Peterp079 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam wszystkich, Poszukuję od jakiegoś czasu spodni - legginsow z wkladka ocieplonych na temperatury 10-15 stopni. Mam problem ze znalezieniem czegoś z odpowiednio dlugimi nogawkami. Mam 192 cm wzrostu i raczej szczuply - ok. 88-90 w pasie. Z tych co widze to maja dlugosc nogawki od wkladki 80 cm max. Jak sobie przymierzylem do nogi to jest zdecydowanie za malo dla mnie. Spodnie koncza mi sie wysoko nad kostka. Czy ma ktos moze jakies sensowne propozycje w rozsadnej cenie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi87 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 W ocieplonych spodniach przy 15 stopniach się ugotujesz Niedawno sam się naszukałem takich spodni a jestem wyższy od Ciebie . Mierzyłem największe rozmiary z Mimo czy Rogelli czyli tych spodni przystępnych cenowo i nogawki są zdecydowanie za krótkie . W końcu kupiłem spodnie scotta , rozmiar ok , wiele fajnych modeli ale cena ponad 300 zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Myślę o spodniach z materiału Super Roubaix? Myslisz ze beda za gorace w temperaturach do 15st? Bo w sumie przy 15 to zakladam nakolanniki i spodenki i jest calkiem ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion84 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ja mam 192 cm wzrostu i zakupiłem te oto spodnie w rozmiarze XXL: http://www.mikesport.pl/mimo-mud-zimowe-spodnie-rowerowe-wkadka-coolmax-gel.html i są w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Wg mnie zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są normalne spodnie plus nogawki. W takim przypadku proponuję nogawki cienkie i nogawki ocieplane. Jak na mój gust to ocieplane spodnie przy 15 stopniach to przesada, chyba że faktycznie marzniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi87 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Wg mnie optymalna temperatura na takie lekko ocieplane spodnie to 0 do +10 . Przy 15 stopniach to ja się rozpływałem .. Na przyszły sezon też zakupię nogawki bo to bardziej uniwersalne rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2011 No to troche teraz nie wiem co robic. Tez poczatkowo myslalem o nogawkach. A jakie to sa normalne spodnie? Jakie materialy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.