Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem dzisiaj rundkę do Twierdzy Modlin. Wyszło ponad 100km i do tego spalone 5100 kalorii :) Pozdrawiam nieznajomego, którego goniłem przez parę km za Pomiechówkiem i w końcu wyprzedziłem. Później jechał kawałek za mną, wyprzedził mnie w Dębe i sam z siebie zaoferował napój. Pierwszy raz spotykam się z takim miłym akcentem na trasie :)

Mapa traski wraz z fotkami:

http://www.navime.pl/trasa/22371

Do pracy raczej normalnie, po pracy na działeczkę, trochę gorąco... ale jeden fajny podjazd i zjazd mi wybetonowali.... za to w innym miejscu fajnie się przeskakiwało przez chałdę piasku.... na działeczce spokojnie wyregulowałem tylną przerzutkę - już mi na najwyższym nie zeskakuje z kasety... lekkie czyszczonko, przyjazd do domu i małe smarowanko... nie patrzyłem za dokładnie na licznik ale ogólnie na pewno z 15 minimum poszło ogólnie ponad 600 przeskoczyło... nieźle jak na brak dalszych wypadów...

Aha ojciec cos tam pogadywał, że chyba mi się wymiana opon przód- tył szykuje... uświadamiałem go, że się tego raczej w takim rowerze nie robi... ale faktycznie jak się nic nie wydarzy i przejeździ zimę, trzeba będzie rozejrzeć się za jakąś fajną oponka na tył ;)

Tak mi się przypomniało... mam licznik Sigmę 800 ale ogólnie pytanko takie - chcę sprawdzić jak tam mam ustawione parametry - wielkość koła... czy w przypadku jeśli okaże się, że mam coś błędnie wpisane i zechcę poprawić to skasują mi się dotychczasowe dane - jak przejechany dystans, całkowity, czasy itp?

Sansei6 z doświadczenia z dotychczas posiadanych Sigm (a były ich ze trzy) to nic Ci się nie skasuje podczas ustawiania rozmiaru koła. Może się skasować, jeśli wyjmiesz baterię albo specjalnie zresetujesz (przy czym reset nie resetuje wielkości całkowitych, tzn. całkowitego przebiegu, czasu itd. tylko wielkości bieżące, z ostatniej wycieczki).

Sansei6 z doświadczenia z dotychczas posiadanych Sigm (a były ich ze trzy) to nic Ci się nie skasuje podczas ustawiania rozmiaru koła. Może się skasować, jeśli wyjmiesz baterię albo specjalnie zresetujesz (przy czym reset nie resetuje wielkości całkowitych, tzn. całkowitego przebiegu, czasu itd. tylko wielkości bieżące, z ostatniej wycieczki).

Dzięki, potwierdzam nic się nie skasowało, a przy okazji okazało się, że potrzebna mała korekta - wartość z opony nieco odbiegała od wyznaczonego odcinka z "przeprowadzenia koła" wpisałem teraz tą ostatnią. Poza tym z 15 km przejechane w tym z 5 z synkiem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...