Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka godzin centrowania z rezultatem 0,08 mm na boki i 0,04 na obwodzie. Oczywiście centrowanie zawalone, bo nie udało mi się ustawić napięcia szprych w odpowiednim zakresie, ale rezultat i tak o niebo lepszy od tego co było (2,5 na 4 mm)

No w końcu kiedyś musiałem, centrownica drugi tydzień leżała, a u mnie bezdętkowo było bo się jakiemuś ch...i zachciało mi powietrze spuścić z przedniego koła no i niczego nie świadomy (8 godzin wcześniej pompowałem i sprawdzałem stan kół) siadłem i przyciąłem/przyszczypnąłem rafką na kamieniu (w oponie znalazłem tylko trzy kawałki drobniutkie szkła ale żadnego przebicia przez oponę no i mleczko było w środku, a dziura od strony rafki była). Ale już nie długo będzie mnie męczyć, bo rower był zaparkowany w widocznym miejscu.

Piotrek111 może upewnij się, że nic nie tkwi w oponie. Ja złapałam kiedyś kilka gum w ciągu 2-3 tygodni. Nawet w serwisie byłam pytać o co cho, ale nie pomogli. Więc w domu, przy dobrym świetle, na balkonie, prawie przenicowałam oponę na drugą stronę i obmacałam jej wnętrze dosłownie po milimetrze. Okazało się, że tkwił taki maciupciuni kawałeczek szkła, chyba nawet 1 mm średnicy nie miał. Jak opona była niewywinięta to nie dawało się go wyczuć palcami, dlatego w serwisie nic nie znaleźli. Jak chcesz coś mieć dobrze zrobione to zrób sam ;)

Wczoraj 54 km w Toruniu po strasznych piachach i z pyłem w płucach, ale 2 lokata i pucharek zaliczone :)

Próbuję zarejestrować się na bikestats.pl :teehee: Tylko coś mi nie idzie, hehehe...

HA ! To naprawdę DZIAŁA ! :woot: (Ale to fajne, dziecko dostało nowe zabawki - batony, profile, wycieczki, rowery... :D Teraz tylko pozostaje wpisać te wszystkie km... Syzyfowa praca tak trochę... :rolleyes: )

Dziś jedynie krótkie, niewiele ponad 8,5 km po lesie. Poklikałem za to na bikestats.pl i wpisałem wszystkie zrobione km w tym sezonie - dziwi mnie tylko rozbieżność ok. 13-15 km pomiędzy wskazaniem licznika a podliczonymi statystykami (wpisywałem wszystko z notesu jak trzeba, być może gdzieś się machnąłem ?).

Przeprosiłem się z Nobby Nic'ami 26x2.25 - tym razem w wariancie EVO, właśnie je zakładam. :P

Nowe oponki założone - rano leśny test. Poza tym nie są to moje pierwsze NN. :P Przy okazji dopieszczania Maszyny przesmarowałem łańcuch, pogmerałem przy przednim hydrauliku - niestety bez efektu.

P.S. - Kurier przyniósł plecaczek dla mojej Żony, HA ! Ładny i składny, mam nadzieję, że się jej spodoba. :thumbsup:

Dziś 28 km, w większości po lesie. Znowu przesadziłem z podjazdami. :)NN spisują się znakomicie, wielkie balony spowalniają ale co za jazda na miękkim piasku oraz leśnych wertepach ! TAK, to są opony dla mnie. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...