Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

A ja dziś z rana dokonałem rutynowych czynności czyszcząco-konserwujących: wyczyściłem i przesmarowałem napęd, wyczyściłem i przesmarowałem sztycę, dopompowałem powietrza do opon. :thumbsup: Maszyna gotowa do drogi na wieczór. :ninja:

a ja dzisiaj urwałem przerzutkę altus shimano ,a że miałem blisko do sklepu rowerowego poszedłem i kupiłem taka samą za 65 zl po czym znowu ją urwałem .Okazało się że podczas skakania na dircie skrzywiłem hak i przerzutka mieliła się w szprychach. :wallbash:

To jeszcze ja musze wtrącić moje 3 grosze, dzisiaj na trekingu zrobiłem 125 km w "Kaszebe Runda" , było ostro , bo wiatr wiał w twarz , średnia, ok. 23 km/h , pierwsze 30 km miałem średnią 30 km/h , ale pod koniec ledwo co kręciłem :D

Prostowanie haka przerzutki, regulacja przerzutki tylnej, regulacja hamulca tylnego.

Jutro smarowanie łańcucha (ew. z czyszczeniem napędu) i muszę zobaczyć czemu po upadku mam obrócony kokpit lekko. Mam nadzieję, że się tylko mostek obrócił, ale był przykręcony mocno...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...