Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Kilometraż niewielki coś koło 12 km z czego z 8 to z rodziną kręcąc się po różnych uliczkach miasta... potem dokręcenie żonie siodełka, aha wcześniej zakup młodemu linki (strasznie chciał mieć swoja własna by rowerek mocować)... potem u młodego dokręciliśmy przedni błotnik i zamieniliśmy miejscami mocowania tylny błotnik i światło... teraz wygląda lepiej ;) I chyba tym razem nie przekręciłem żadnej śruby i nie połamałem mocowań ;)

A ja dzisiaj wykorzystałem wczesno-ranną pogodę. o 5 wyjazd - piękny wschód słoneczka, szokująco ciepło 20*c poleciało .... 46 km... Warszawa bez aut, pachnąca... starówka cicha... chyba zacznę to powtarzać..... Udało mi się wrócić przed jakąś chwilą i uciec przed deszczem... świetnie rozpoczęty dzień....

Dzisiaj pierwszy raz ostro po mojej starej trasie. Nowym rowerkiem po ponad 10 latach przerwy :teehee:

Trasa zarosła ale przybrała błota, w niektórych miejscach piachu i korzenie bardziej powyłaziły :icon_cool: Oczywiście jezioro obok trasy się nie zmieniło.

Do tego jeszcze mamuśce byłem napompować jej rowerek.

Odkąd mnie tu nie było, na liczniku kliknęło mi ponad 250km po lesie. Zatem nic nowego i nudy. :) Trochę odzywa się lewe kolano i stara kontuzja - także nic nowego. :P

Dziś wyregulowałem przednią przerzutkę - obniżyłem o 2mm obejmę na rurze podsiodłowej bo była za wysoko, ustawiłem wodzik przerzutki równolegle do trybów bo się przekosił, pokręciłem śrubkami skrajnych wychyleń, ustawiłem linkę. Wszystko chodzi jak trzeba. Kur...de ! Nie wiedziałem, że to takie banalnie proste ! :woot:

Przy okazji wyregulowałem tylnego V-brake'a i przesmarowałem nowy łańcuch.

P.S. - Linki i pancerze wołają o wymianę (po przeżyciu dwóch zim w soli i wodzie) - powoli nadszedł ich kres.

Ygrek a nie wiesz co z treningami PnR w Warszawie? Bo dotychczas udało mi się tylko uzyskać informację, że sponsor się wycofał i nie będzie. Dlaczego u Was jest a u nas nie? To nie fair :(

Wczoraj trening szosowy, 50 km w deszczu i temperaturze 10 stopni. Zastanawiałam się tylko wieczorem, czy będę chora ;) Paskudna aura.

mam pytanie do znawców czy opłaca się kupować zestaw narzędzi np.

http://allegro.pl/walizka-narzedziowa-con-tec-36-do-serwisu-i-domu-i2330058340.html

czy lepiej osobno dokupić tylko to co nam potrzebne w danej chwili

przyznam że posiadam w domu sporo kluczy, bo mam męża mechanika

i do roweru potrzebne mi tylko te typowo rowerowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...