Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

ech, też kapcia złapałem wczoraj, jakieś 15km od domu, takie małe szkiełko się wbiło w oponę, że 3 razy musiałem oponę w koło objechać, żeby je znaleźć, pewnie wbiło się gdzieś na mieście i w terenie przy ostrzejszej jeździe przeszło głębiej. Na szczęście miałem ze sobą kropelkę - 30min całej akcji i dalej w drogę :) Dziurka nie byłą duża, więc dętka się dobrze trzyma po klejeniu do dziś po kolejnych 30paru km, ale zapasową wożę ze sobą :P

Uwielbiam zapach zielonego Finish Line'a o poranku ! :devil: Dziś zabrałem się za konserwację - bardzo dokładnie wyczyściłem cały napęd: kasetę, korbę, łańcuch, obie przerzutki. Przesmarowałem co trzeba. Wyczyściłem z błota oraz przesmarowałem golenie amortyzatora. Dopompowałem do kół bo jeszcze chwila i złapałyby mnie węże... :rolleyes: Pogłaskałem szmatką ramę, odtłuściłem przednią tarczę oraz tylną obręcz by mi się hamowało lepiej. I... i spadł deszcz. :D

Ha, dziś się znęcałem nad rowerem. Tak się znęcałem że w końcu oddał pedałem w piszczel. Wszystkie piny na 1mm w nodze, masakra. Wkurzyłem się i oddałem koledze, powiedziałem że nie chcę jeździć, bo tam chochlik siedzi. Nie zrobił 100m i na krawężniku jak długi na prawy bok, obdarł sobie suta i kolano. Odstawiłem rower (ze zgiętym hakiem) i już nikt nie chciał pojeździć. Dziś go nawet nie naprawiam, jeszcze się przewróci i mi zrobi krzywdę, ma zły dzień.

No to gratki, tylko co tak mało chętnych było?

No kobiet to nie ściga się zbyt wiele :) Ale ogólnie frekwencja była niezła z 1200 osób czy coś.

Ja dzisiaj pierwszy raz na rower od 4 dni (przymusowy przestój z powodu wyjazdu służbowego). Ależ było wspaniale! 10 km rano i ze 35 po południu... wspaniała, wiosenna aura po burzy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...