Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Powrót rowerem zostawionym wczoraj w biurze z powodu deszczu. Dziś po południu to samo-siorpie w pysk spod daszka kasku, a na marynarce z tyłu zostaje lekki skunks. Szkoda, że kaszkiet w plecaczku. Jazda delikatna bo opona 700x25 a auta z obu stron w ciasnym korku i mokro (Kazafaza-na Ku Słońcu korki od samej górki przy środkowej bramie cmentarnej do ronda z Derdowskiego).

Lubię ten moment gdy widzę z daleka jak długi "czeka mnie korek" między stojącymi bezczynnie autami z lewej i prawej. Dojeżdżający kierowcy patrzą ze zrezygnowaniem a my tylko prostujemy się, uśmiechamy, poprawiamy rękawki i wio w sam środek gąsienicy.... ach...

Dla tych z rondami - lubicie tak ustawic sobie wszystko z góry by bez hamowania wpadac w samo centrum ronda? :) i tak by nikt nie zatrąbił... całkowita płynnośc przenikania w gąszczu miejskiej dżungli.

ps: zamówiłem szprychy do tylnego koła 650B! w końcu :) chyba, bo już któryś raz okazuje się, że coś na stronie jest, ale rzeczywistośc okazuje się bardziej bolesna

Sezon dziś już przeze mnie rozpoczęty na 100% - ponieważ mam pełny dostęp do roweru (jeszcze zobaczymy jak z czasem będzie). Z wydatków na ten sezon jak na razie nowy zacisk Dartmoor Bolt-On na tył oraz wymiana wylihtowanej dętki na normalną. Ogólnie rzecz ujmując odchudzanie za wszelką cenę mi przeszło, stawiam na jak najmniejszą awaryjność ;). Wpadło dziś 32km w terenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...